Vytisknout

Sedmnáctý listopad 1989 prezentují dvě těžko uvěřitelné historky: Václav Havel zobchodoval s komunisty přes Václava Junka, někdejšího agenta STB a Chemapol handl, aby získal Lucernu a ateliéry Barrandov a současně sejmul Františka Čubu, který měl možnost propojit byznys přes nynějšího prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

V roce 1989 byl František Čuba v USA a pozval podnikatele Donalda Trumpa a dnešního prezidenta do České republiky.

Na přelomu 80. a 90. let minulého století jednal nynější prezident Spojených států Donald Trump ve Slušovicích s vedením tamního JZD o spolupráci. První kontakt s Trumpovou rodinou navázali představitelé proslulého JZD ještě před listopadem 1989. O Donaldu Trumpovi sdělil, že co říká, to také dělá, nemá rád diplomatickou mluvu, jedná jako byznysmen napřímo.“ „František Čuba se setkal s Ivanou Trumpovou v Trump Tower v New Yorku v září 1989, kde jí referoval o slušovických strategických projektech a seznámil s expanzí družstva na zahraniční trhy,“ píše se v knize. V tu dobu nikoho nenapadlo, že za rok se objeví Trump, už milionář, ve Zlíně a setká se s šéfem družstva ve Slušovicích a ve Všemině.

 

Po projevu opilce Havla František Čuba odstoupil

Z funkce předsedy agrokombinátu odstoupil den po projevu prezidenta Václava Havla k výročí okupace v roce 1968, proneseném na Václavském náměstí v Praze 21. srpna 1990, kde Havel mj. řekl: „Za vším se skrývají chapadla neviditelných mafií, které se snaží kšeftovat s majetkem, který jim nepatří, ustavují podezřelé akciové společnosti a hledají cesty, jak bezpečně ulít nelegálně získaný kapitál. Krajně temné slušovické žilky nenápadně prorůstají celým naším potravinářstvím.

V roce 1990 se měl Čuba s dalšími spolupracovníky údajně dopustit protiprávního jednání tím, že bez souhlasu Státní banky československé umožnili ve vnitropodnikové bance družstva vznik soukromých kont i pro klienty, kteří nebyli členy družstva. V roce 1998 mu za to byl uložen trest odnětí svobody na jeden rok s tříletou podmínkou, Čuba se odvolal a v roce 2000 byl obžaloby zproštěn. Protizákonná činnost mu nebyla nikdy prokázána.

Za špínu a sprosté, nenávistné a účelové osočení však nikdy Havel nebyl potrestán! Temné žilky Havlovy jely na 200%!

 

 

A další čachry Václava Havla se musely umlčet!

Dceřiná společnost Chemapolu tehdy za 200 milionů korun koupila polovinu pražského paláce Lucerna od prezidenta Václava Havla. Ten tehdy transakci obhajoval se slovy, že „Chemapol je pilířem české ekonomiky“. Ten pilíř Václava Havla... Ukázalo se, že dluh společnosti dosahuje astronomických 17 miliard korun. Ale Havel peníze vrátit nemusel. Byl Bůh. Na Havla exekuce nebyla.

Jaroslav Plesl

Důvěryhodnost novinářů z České televize je možné zpochybňovat hlavně proto, že podezřelým jednáním některých politiků se veřejnoprávní reportéři nikdy nezabývají. Například obchody Václava Havla s Chemapolem "investigativcům" z České televize asi vůbec nepřipadají zajímavé. Česká televize nedokázala veřejnosti nikdy předat informaci o tom, že prezident prodal svou polovinu paláce Lucerna za 200 milionů korun, zatímco správce konkursní podstaty dnes už zkrachovalého Chemapolu při prodeji poloviny paláce Lucerna utržil sumu o čtvrtinu nižší. Nikdo z redaktorů České televize se na to prezidenta nikdy nezeptal. Možná proto, že se bojí. Takoví lidé však nemají právo zaštiťovat se svobodou slova.

 Týdeník EURO při té příležitosti vyslovil hypotézu, že svůj podíl na zmizelých miliardách nese zřejmě i Václav Havel tím, že se pustil do obchodní transakce s nechvalně proslulým Chemapolem (EURO 14/2000). Právě Chemapol totiž od prezidenta počátkem roku 1997 odkoupil polovinu pražského paláce Lucerna, kterou Václav Havel z neznámých důvodů a zcela sveřepě odmítal prodat majitelce druhé poloviny luxusní nemovitosti, své švagrové Dagmar Havlové.

Ještě horší je fakt, že Václav Havel dodnes odmítá o věci veřejně hovořit. Týdeník EURO položil prezidentovi letos v květnu dvě otázky. “Hodlá si Václav Havel ponechat částku 55 milionů korun, která činí rozdíl mezi sumami, ze něž Chemapol Lucernu koupil a následně prodal? A cítí se Václav Havel spoluodpovědný za dluh, který v bankách za  Chemapolem zůstal? zněly dotazy zaslané tiskovému oddělení prezidentské kanceláře. Mluvčí prezidenta Ladislav Špaček zaslal týdeníku EURO oficiální odpověď 26. května. “Dal jsem prezidentu republiky přečíst Vaše otázky a mohu Vás ujistit, že prezident považuje téma prodeje Lucerny za důležité, a to zejména s ohledem na různé okolnosti, které hrály při prodeji roli. Tak vážné téma nelze, podle prezidenta, odbýt odpověďmi na dva Vaše dotazy. Prezident by mohl v budoucnu podrobněji vysvětlit svou motivaci a okolnosti, které prodej Lucerny provázely, ale Vaše otázky ho k tomu neinspirovaly, tlumočil Špaček Havlovo stanovisko.

Samozřejmě podivné miliardové ztráty a prapodivné stamiliónové čachry s Lucernou do konce svého života opilec Havel nevysvětlil.

 

I podvody o  miliardy jeho kámošky Chadimové se Havlovou milostí musely umlčet!

To se to po roce 1989 kradlo, ale svádělo na jiné

V jedné z nejznámějších restitučních kauzách padl po letech sporů pravomocný rozsudek. Podle něj musí Marta Chadimová definitivně vrátit státu dům a pozemky na Loretánském náměstí v Praze, které zrestituovala na základě padělaných dokumentů.

Chadimová získala podvodem majetek za desítky miliónůVěc: Marta Chadimová obálka knihy

Spor o majetek v hodnotě přes 40 miliónů korun v historickém centru Prahy vypukl o rok později, kdy policie obvinila Chadimovou z podvodu, padělání a pozměňování veřejných listin a maření výkonu úředního rozhodnutí.

 18. srpna 1995 – Havel nařídil zastavit trestní stíhání vedené proti Martě Chadimové, obžalované v kauze týkající se majetku kláštera na Strahově.

 

 Lapidárně zhodnotil Václava Havla Cibulka

v roce 1993 zažaloval Václava Havla za to, že odsoudil zveřejnění seznamu agentů StB v jeho listu a při soudním jednání pak prezidenta slovně napadl, když na jeho adresu pronesl slova „Vašku, jsi prase, jsi hovado“.

 

To je příspěvek k sedmnáctému listopadu. Je jasné, že mnoho lidí nadzvedne ze židle jako fake news. Máte všude podrobnosti. vyhledejte si vše v oficiálních dokumentech. A pak si přečtěte, jak reáguje temná propaganda.