V české republice je dnes placená služba: konfidenti, co údajně odhahují dezinformace. Lze snadno zjistit, kdo to jsou a jak jsou napojeni na slovenskou mafii "Konspiratori.sk". A chcete vidět, jak je lze snadno odhalit? Prý část lékařů vypouští dezinformace a tím "pravděpodobně, možná, asi" pracují pro prezidenta Putina. Např. prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc. přednosta Kardiocentra IKEMu...

 

A tak si dáme testík

Srazí se dvě auta. Následky jsou strašné. V každém autě jeli čtyři lidé a výsledkem je osm mrtvých.

Zmasakrovaná těla, krve jak na porážce. Hlavy oddělené od těl. Hrůza.

Přijede koroner a u všech osmi těl zjistí nákazu "onemocnění s COVID-19, nový koronavirus SARS-CoV-2".

Přijde prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc. přednosta Kardiocentra IKEMu  a oznámí, že úrazy a zmasakrovaná těla jsou neslučitelná se životem. Osm lidí zemřelo díky šílené jízdě a masakru na silnici.

Příjde epidemiolog a oznámí, že osm lidí zemřelo s covidem.

Ve statistice se objeví:

Legenda: Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‑19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni.

V kolonce "zemřel s covidem" zaznamenáno +8.

 Konfidenti odnože slovenské mafie "Konspirátori.sk" ve veřejnoprávní České televizi obviní občany: je to hoax, fake news a dezinformace!

Vážení čtenáři, je na vás, abyste rozklíčovali, co označili konfidenti tak hezky česky hoaxem, fake newsem a dezinformací: vyjádření profesora Pirka, nebo statistiku "zemřel s covidem".

 

(Pro "chytré" bojovníky s dezinformacemi, normální lidé to chápou: je to hypotetický příklad, protože ani koroner nedělá testy na mrtvých tělech, ani profesor Pirk není koroner a výše se nestalo!)

Co je konfident?

Udavačství (denunciace) je anonymní či veřejné obvinění (čili udání) osoby nebo skupiny osob, nezřídka z nízkých osobních či politických pohnutek, od kterého si udavač slibuje osobní prospěch a nebo na něm má osobní zájem. Udavač je obvykle nazýván konfident nebo informátor.

 

Mezi lidmi se nyní šušká, že všechny blázince otevřely své brány a bojovníci proti dezinformacím a hoaxům unikli na svobodu. Je to pravda, není to pravda, je to informace nebo je to dezinformace?

 A vážné doplnění: právě o tento spor jde. Jsou statistiky na covid věrohodné?

 

 Související

 Hra o miliardy z reklam aneb seriál zločinu: máme psát dle BIS a České televize, nebo pravdivě? Co je dezinformace?

Prosím, jak vypadá dezinformační zpráva, dle které mám milovat Putina, a nenávidět Brusel?