Vytisknout

Ve zkratce: po volbách se k této záležitosti vrátíme podrobněji.

Zhruba 70 taxikářů si stěžovalo hlavně na to, že pro řidiče Uberu neplatí stejné podmínky jako pro ně: jezdí bez taxikářské koncese, nemají auta evidovaná jako vozidla taxislužby a nemají taxametry. Často také nemají vozidla označená názvem provozovatele a svítilnou s nápisem.

„Platíme o 50 % vyšší povinný ručení a o 50 % vyšší pojistku na auto. Řidič Uberu má jenom telefon, aplikaci a auto,“ vysvětluje taxikář Štěpán, proč se připojil do protestu. Společnost Uber tvrdí, že není klasickou taxislužbou. Zprostředkovává prý spolujízdu v rámci sdílené ekonomiky.

 

Proč je to zločin?

Je to stejné, jakoby na trávě jedno mužstvo používalo kopačky a druhé by mělo brusle a hokejky. Kdo by byl vítězem na trávě a pokud by se změnila tráva za led a míč za puk, kdo by byl vítězem? Takže jednotné pravidlo pro všechny, jinak soutěž a trh neexistuje.

A druhé pravidlo o trhu: bude hotel, kde vše bude daněno a kontrolováno včetně hygienických předpisů. Vedle bude stejný dům, stejné pokoje, stejné služby, pouze na dveřích bude napsáno: UBER - sdílená ekonomika. My (UBER) daně platit nebudeme, ale ochranu policejní, požární či přívod (silnice, vodu, plyn) apod., nám zajistí stát z daní hotelu.

 

Komedie?

Samozřejmě, proto tohle svinstvo, které k nám opět jako gender či multikulti přišlo z USA, je třeba vyrazit dveřmi a okna hermeticky uzavřít, aby si jimi nevrátilo.

 

Ekonomika může dobře fungovat jedině tehdy, pokud mají všichni stejná pravidla i zákony na území  v daných mantinelech určené.

 

(Že zrovna Babišovi a Krnáčové v době závadění EET jsou tato pravidla neznámá...?)