Dvě století vládly nepřekonatelné USA, než je partičky Bushů, Clintonů a Obamů srazily na kolena. A zatímco mainstream v médiích ukazuje z východu jenom záporné nedůležité informace, ty důležité a rozhodující důsledně tají. Takže si mnoho neinformovaných lidí myslí,  že východ je na úrovni "neandrtálců".

 

Opak je pravdou,  naopak zvyšují tempo, zatímco zkostnatělá Evropská unie se utápí v žabomyších válkách, propagandy neziskových organizací po vzoru  komunistické  SSM  a ochraně nepřizpůsobivých

 

 

Na výročním 10. summitu BRICS, který se konal 25. - 27. července v Johannesburgu (Jihoafrická republika), byly hlavními otázkami protiopatření účastnických zemí vůči jednostranným přístupům ve světových záležitostech, ochrana mnohostranné praxe mezinárodních vztahů a využívání výhod digitální revoluce Průmysl 4,0.


Deklarace skupiny BRICS vyjádřila podporu Astaninskému procesu uregulování situace Sýrii. V Deklaraci jsou zakotveny ruské iniciativy na vytvoření dohody o informačních a komunikačních technologiích a vytvoření platformy pro výzkum v oblasti energetiky (jednotný trh s energiemi) a další.

Byly podepsána mezivládní memoranda o spolupráci v oblasti regionálního letectví zemí BRICS, o spolupráci v oblasti ochrany životního prostředí, o společném výzkumu na distribuovaném registru a technologií „blokcheyn“ v souvislosti s rozvojem digitálního hospodářství.

Byla uzavřena dohoda o zřízení úřadu nové Rozvojové banky rozvoj v São Paulo (Brazílie).

Pět zemí bloku BRICS Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika se dohodly na bližší spolupráci, aby přispěly k hladkému průchodu rychle se vyvíjející technologie, která uvolnila cestu ke čtvrté průmyslové revoluci.

Digitální věk, nebo také Revoluce 4.0, je považován za čtvrtou velkou technologickou éru od 18. století. Slučuje v sobě digitální technologii, nanotechnologii, biotechnologii, robotiku, umělou inteligenci a další oblasti.

A Čína už je v čele. Prezident Trump to ví a snaží se to zvrátit, ale jeho tajné služby a opozici zajímá víc politika, než samotné USA. A Evropa se propadá v zadluženou nicotu, zatímco rozhazuje bilióny z vrtulníku ničím nepodložené. Zastaví to někdo?