Vytisknout

120 200 legálních, 250 000 nelegálních migrantů z Ukrajiny se potuluje Českou republikou, živíme je a začínají vytvářet specifické NO-GO zóny. Jak? Problém je, že nelegálové mluví rusky, vydávají se za Rusy, ale v okamžiku kritiky Ukrajiny se chovají jak zvěř. K tomu připočtěme Slováky, Bulhary, Poláky, neviditelnou menšinu a trochu Rusy...

 

Přitom je lež, že jsou volná místa. Teda, vlastně fakticky zatím jsou, protože se uměle vytvářejí jak za bolševika pseudopráce a společně s neziskem přilepeným na dotace EU jako například Evropské hodnoty či Člověk v tísni odlákaly podle odhadu (vláda odmítá dát přesná data k dispozici) kolem 200 000 dle hesla "nehákes - ručičky nebojte se, vy pracovat nebudete" a gastarbaiteři pracují za ně. Ti legální. A s nimi se zde rozmáhá černá zóna nelegálů, potulující se po krajině jak Afričani po Německu.

 

 

A proč Babiš či dokonce v čem lže?

Jednoduchá odpověď: zve sem Ukrajince, aby jejich peníze od nás putovaly v miliardách na Ukrajinu a tím si jistí klid z Bruselu. A tak naoko Brusel dělá bu bu bu, ale ten nemusí posílat zkorumpovanému Kyjevu tolik peněz, protože my živíme čtvrtmiliónovou armádu, která posílá peníze domů. Svinstvo všech politických svinstev!

 

Doplňme, že tato obvinění musíme podložit důkazy - nejsme prolhaný mainstream

„Na dvoře nám stojí nevytížené kamiony, nemá je kdo řídit. Oslovili jsme 160 možných uchazečů o práci z Ukrajiny a ve finále jich zaměstnáváme patnáct,“ říká Robert Kuchař, ředitel společnosti MD Logistika. I když jejich výkonnost je ze začátku menší, protože neznají místopis a dochází k nedorozuměním s dispečery, je firma ochotná za přípravu každého z nich a ubytování pro něj zaplatit až 70 tisíc korun.

Zájem firem o pracovníky v režimu Ukrajina se za poslední rok téměř zdvojnásobil a tento trend bude pravděpodobně kvůli napjatému trhu práce zesilovat, odhaduje prezident komory Vladimír Dlouhý. „Chceme s vládou otevřít jednání o zdvojnásobení ročních kvót,“ uvedl.

 

Samozřejmě, protože o tyto námezní síly za plat, co platí Čechům, není zájem. A to se zneužívá, protože zatímco pro Ukrajince je to vůči jejich domovině dvojnásobný plat průměru, zde Dlouhý a Babiš říká, že lidé nechtějí pracovat. Chtějí, ale za plat, kterým zaplatí činži a zbyde jim na stravu. (Bez přesčasů). A nikdo se nehlásí: pracovat a žádat sociální dávky na bydlení je jaksi mimo logiku. A Ukrajinci se smějí. Mají dvakrát víc než na Ukrajině, půlku pošlou domů, což je plat zajišťující u nich vše a o zbytek se tady opijí. A Babiš sklízí bruselskou pochvalu.

Podle údajů OECD se minulý rok v České republice pracovalo v průměru 40,1 hodiny týdně, z toho zaměstnanci 39,3 hodiny a OSVČ 44,1 hodiny.

  Nejnižší nezaměstnanost se 2,4 procenta zůstává v České republice, je ale o desetinu procentního bodu výše než v květnu. (Zajímavé, když by měl být opak, zemědělství předčasně sklízí a opravy silnic jsou v extázi)

 

Meziroční růst ekonomiky eurozóny ve druhém čtvrtletí zpomalil na 2,1 procenta z 2,5 procenta v prvním kvartálu.

Tyto výstražné signály se stupňují a to ještě není skončeno kvantitativní uvolňování - naposledy bylo odloženo na podzim. A další výstrahy pokračují

 Ministerstvo financí (MF) zhoršilo odhad růstu ekonomiky v letošním roce na 3,2 procenta a příští rok na 3,1 procenta. V předchozí dubnové prognóze úřad čekal letos růst o 3,6 procenta a příští rok o 3,3 procenta. Hlavním negativním rizikem je podle MF vyhrocování vzájemných obchodních vztahů mezi Spojenými státy americkými na straně jedné a Čínou a Evropskou unií na straně druhé.

 

 Miroslav Macek

Prazáklad všech našich problémů:
Počet úředníků (vládních, krajských a obecních) se během dvaceti let téměř zdvojnásobil – z 80 000 na 150 000, a skoro polovinu z nich má pod sebou vláda.

Vláda Babiše, ČSSD a soudruha prezidenta hospodářské komory Dlouhého, můžeme doplnit.

 

Nejsou prý lidi na práci, dejte nám Ukrajince. A přitom další milión je v NO-GO zónách Chánova, Ostravy a stovkách vyloučených lokalit.

 

"NESTATISTIKOVATELNÝ"

 

Kde opět udělali dnešní soudruzi chybu?