Vytisknout

Pozor, systémově, nikoliv v absolutních číslech tvrdých dat. A protože na konkrétní čísla bude času dost, ukažme si ve zkratce, kam se zaměřit a proč tento tvrdý odsudek a přirovnání k létům z dob RVHP.

 

Základem jsou mandatorní výdaje, kdy přerozdělování tenkrát pomalu požíralo vše a nebylo úniku. Nebylo na nové technologie, stroje, ale zvedala se životní úroveň dle chozraščotu na 105% každý rok a mnohé podniky plnily pětiletku za tři roky. Dnes měříme úžasnou prosperitu v HDP, tisíce lidí nemá ani na nájem a desetina je v exekuci. Nyní jsou už mandatorní výdaje přes 50% a v případě dalšího poklesu, či dokonce krize naskočí katastrofální dluh, nebo se sníží státní platy a důchody o 50%. Katastrofa.

Výdaje na státní úředníky: šílená přezaměstnanost ve sférách politologů, politického nezisku, mluvčích a vykladačů jediné pravdy, přezaměstnanost nefungující státní správy díky šílenému množství programů vzájemně nekomunikujících. Propustili se úředníci, kteří tam nebyli (mrtvé duše), ale nastoupí další, na které se mimo dřívějších úmělých platů musí fasovat vše včetně různých odvodů a zdravotnictví.  Mrtvé duše nahradily živé. A ještě se jim zvýšil plat víc, než je průměr soukromé sféry.

Školství: děs! Místu ubrání peněz přidání. Pozor, ne snížit platy učitelům, ale snížit o třetinu počet vysokých škol a část středních, které produkují tupce pouze pro nezisk či politology a politické cenzorní geografy a špatné učitele vyrazit. Jejich platy rozdělit mezi kvalitní třeba o třetinu a zbytek dát na opravy škol, školníky, učební pomůcky apod.. Vyházet všelijaké lehkoživky z inkluze, dětem dát skutečnou výchovu a vzdělání dle jejich intelektu.

Nemáme lidi, hlásí politická garnitura jako v létech komunistických a přitom přes razítka tisíců nadbytečných úředníků se zastavila výstavba bytů, dálnic a infrastruktury: opět se hroutí mosty, propadají silnice stejně jako tehdy, kdy zem byla obklíčena zednickými lešeními a úřednický šiml řehtal.

RVHP se hroutilo, lid napříč východní Evropou se bouřil a socialismus praskal ve dví. Dnes se západní RVHP přejmenovaná na Evropskou unii  hroutí, lid napříč západní Evropou se bouří a socialismus (tentokrát západní) praská ve dví. Takže nic nového pod sluncem. Až na jednu maličkost. My byli součástí tehdejšího idiotského systému východního a zatímco se Rusko a Čína poučily a zoufalým USA a západní Evropě těžce ekonomicky zatápí, my jsme jsme se stali součástí idiotského systému, tentokrát západního.

Z bláta do louže. Včetně tupých Hujerů, kteří pouze zaměnili sídlo v Moskvě za Brusel. Dokonce i ta cenzura se nám vrátila, vykopli jsme ji dveřmi, vrátila se oknem.

Díky, vrátili jste nám mládí a vzpomínky. Akorát ten terorismus jsme dřív neměli a nyní je moderní inovací.

Díky, díky díky. Blíží se rok  L.P. 2019...