Vytisknout

Jenom pro úplnost: Podle průzkumu institutu Publicus mají prý protesty podporu 51 procent maďarských občanů, pouze 17 procent je ale ochotno jít demonstrovat. Dohromady to byl "obrovský dav" cca 2000 lidí. To samozřejmě otřese  Orbánem a ten složí funkci...

 

Nechme stranou stupidní fantasmagorie a zde jsou kroky, které Orbán udělal, než mu odměnou dali lidé ústavní většinu.

 

Musíme se vrátit do doby, kdy ekonomika Maďarska kopírovala Řeckou v hrozivém úpadku a kdy došlo k zveřejnění audiozáznamu projevu premiéra Ference Gyurcsányho z květnového zasedání Maďarské socialistické strany. Předseda vlády na záznamu tvrdí, že se jeho vláda posledními roky "prolhala".

 

 Před šesti léty nám masmédia sdělovala, že Maďarsko, a s ním Orbán, jde ke dnu a strašné dluhy s ním zametou, neb opozice nepřipustí další zhoršování. Zhoršování?

 

Ekonomika byla v dezolátním stavu

 

Šílené ekonomické problémy, které  mělo Maďarsko, řešilo krok za krokem velmi razantně a odmítlo jakékoliv výhrůžky Bruselu. A odpoutat se od katastrofy se evidentně zdařilo, byť mnohé kroky byly velmi nepopulární.

 Forintovou konverzí devizových hypotečních úvěrů maďarská vláda zachránila statisíce dlužníků před důsledky prudkého posílení švýcarské měny a předešla panice, která zachvátila Polsko, Rakousko či Chorvatsko.(Mnozí si totiž půjčovali ve švýcarské měně a tvrdé posílení by je poslalo ke dnu.

 

Co napsal nenávistný Luboš Palata 11.2.2014?

Není nic trvalejšího než dočasná opatření. V Česku, kde se „dočasný pobyt sovětských vojsk“ protáhl na dvacet let a skončil jen díky rozpadu Sovětského svazu, o tom víme své. Podobně to vypadá v Maďarsku s dočasnýmmimořádným zdaněním bank, energetických monopolů a komunikací, které už před téměř čtyřmi lety zavedla maďarská vláda Viktora Orbána.

Zdroj: http://www.penize.cz/svetova-ekonomika/281207-madarsko-vytlacuje-cizaky-z-bankovnictvi

Není nic trvalejšího než dočasná opatření. V Česku, kde se „dočasný pobyt sovětských vojsk“ protáhl na dvacet let a skončil jen díky rozpadu Sovětského svazu, o tom víme své. Podobně to vypadá v Maďarsku s dočasným mimořádným zdaněním bank, energetických monopolů a komunikací, které už před téměř čtyřmi lety zavedla maďarská vláda Viktora Orbána.

 

Ano, narozdíl od nás prostě Orbán oznámil, že nenechá nadále Maďary okrádat a zavedl korporátní daň.

Výhružky z Bruselu na jeho adresu nebraly konce, nenávist jen tekla. Ale Orbán se nebál a vydírání ustál. Ač mu vyhrožovali arbitráží, spory vyhrál, protože v Maďarsku je maďarská měna a to ony obcházely zákon.

Následně Francie nesouhlasila s maďarskou stravenkovou reformou. Poukázky v minulosti obstarávaly francouzské soukromé společnosti, místo nich ale tyto služby převzala maďarská státní firma. Paříž to považovala za porušování principu volného obchodu v EU. Francouzské ministerstvo zahraničních věcí předvolalo maďarského velvyslance v Paříži. Ani po lednovém dopise francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi tenkrát premiér neustoupil.

Jako další krok v rámci daňových zákonů zvýšila maďarská vláda daňové zatížení mimomzdových dávek z 35,7 na 51,17 procenta. Většina podniků tak musela benefity pro zaměstnance omezit, protože se jim jednoduše nevyplácely. Což samozřejmě rozzuřilo francouzské stravenkářské loby u nás známé například jako Sodexo Pass, které začalo přicházet o bezpracné miliardy.

 

 

I u nás dává vláda slevy na stravování a zisky odplouvají na západ. V miliardách. Komedie. Na slevě pro zaměstnance má vydělat zaměstnanec. Tak proč Francie? Zisky ze sociálního zvýhodnění nejdou naší vládě, ale

Francii - francouzské firmě Sodexo Pass, která ve Francii daní. Jó, my se máme, my na to máme...

 Problém je, ze zatímco Orbán či dnes už i Salvini se nebojí bouchnout do stolu a kopat za svou vlast, od nás proudí ven 600 miliard nastojato, ale další sta miliardy se berou jako normál. Vzděláme lékaře za naše peníze a ti jdou do Německa, které za ně neplatí výchovu.

Ano prosím, my vám, vzácná Evropská unie, vše dáme, oč si řeknete!

 To Orbán a Salvini ne!

Ratingová agentura Moody's Investors Service potvrdila hodnocení úvěrové spolehlivosti Maďarska na stupni Baa3 se stabilním výhledem. Maďarská ekonomika podle místního statistického úřadu ve třetím čtvrtletí těžila z příznivého vývoje ve službách, stavebnictví a zemědělství. Ministr financí Mihály Varga tento měsíc předpověděl, že v celém letošním roce by se maďarský hrubý domácí produkt mohl zvýšit o 4,3 až 4,5 procenta. Maďarský lid Orbánovi děkuje a dal mu ústavní většinu.

A na náměstí v Maďarsku vřeští 2000 Sorosových dorot že s Evropskou unií a nikdy jinak...

 

 P.S. Ten strašný Orbánův zákon otrocký spočívá v tom, že Maďarsko potřebuje nyní více lidí, ale nechce tam masakry z řad migrantů jako na západě či rvačky a zapalování ubytoven jako v České republice, tak dovolil zaměstnavatelům větší počet přesčasů. A zatímco lidé to pochopili, Sorosova chátra vyrazila do ulic.