Stravenkové dotace - zločin podvodníků, kdy mnozí netuší, jak se vyvádějí peníze do zahraničí. A tak mnohé ČSSD vždy nachytá, že chudáci lidé zemřou hlady a skončí sociálno.

 

Ten, kdo toto vysloví, by zasloužil pád facek! Zednických!

Pokud to nevědí občané, lze pochopit. Pokud toto vysloví vládní činitel, je to lotr, který je zaháčkován v dotačním systému podobném jako doktor Rath. O co jde?

Stát nám sebere část daní (technicky dovolí, aby firma daně neplatila) a nezdaněně vyplatila další benefit - stravenky. Osobně nejsem příliš proti, i když je to nesystémové. Ale zvýhodní se ti, co pracují, takže "podmíněný souhlas". A to je ta viditelná pravda. Ta skrytá pravda je však v tom, že z oněch benefitů nemá nejvíce pracující český občan, ale Francie. To koukáte, co?

(I když přesná čísle nelze dohledat, od tlaku Maďarů zisky tají a zda to ví ČNB či vláda těžko říct. Znáte li někdo přesné číslo s věrohodným odkazem, budeme rádi)

 Jak to funguje?

Stát,(my) ač dotuje, přerozdělování (distribuci) zajišťuje francouzská firma, kam také proudí veškeré zisky a my na tom proděláváme. Jistě všichni znáte stravenky či jiné benefiční ceniny - viz úvodní foto. A v tom je ten háček. Sodexo je českou pobočkou stejnojmenné obchodní skupiny s mateřským sídlem ve Francii. 

Adresa sídla Issy-les-Moulineaux, Francie

 

|

Výsledky Sodexo v 1HFY2019: Čistý zisk 364 milionů EUR (loni: 372 milionů EUR), tržby 11,05 miliardy EUR (meziročně +6,8 %)

Francouzské cateringové společnosti Sodexo stoupl v roce 2015 provozní zisk bez mimořádných položek o 11,9 procenta na 1,143 miliardy eur (31 miliard korun). 

V podstatě je to další zlodějna za bílého dne a tak lze dohledat:

Jednička Sodexo Pass Česká republika účetní závěrky posledních deset let nezveřejňuje. Podle údajů společnosti Bisnode, která sbírá data od firem, vydělala v roce 2014 firma 359,5 milionu korun před zdaněním, výše propadlých poukázek není známa. Kdyby to byla minimálně pětina jako u Up, šlo by o 70 milionů korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/nase-stravenka-lidl-platnost.A180329_222218_test_PAS

 
 

 

Já tu slevu nechci zadarmo

Takže, abyste získali slevu na jídlo, zaplatíte firmě SODEXO dnes už možná miliardu. Úžasný obchod. Francouzi se smějí.

Po nástupu Orbána do funkce jim tuto špínu zarazil. Byl to poprask, že dokonce Sarkozi začal Orbánovi vyhrožovat. Pak ustoupili oba a přesnou dohodu už si nepamatuji. Ale kdo má zájem, může dohledat. Zde to zablokovala ČSSD a reklama SODEXO ještě přitvrdila.

Takže když zaplatíte Francii miliardu, máte zlevněné jídlo o miliardu. (Systémově)

No není to báječné?

A o tom slavná Evropská unie mlčí - to se nehodí: my jsme prý příjemce dotací, ale kolik nám ukradnou (vyvedou ven) náš mainstream nezveřejňuje!

 

Další důkaz, jak odchází peníze ven

 

Takže opakuji: kdo chodí do práce, nechť má onen benefit, se kterým podmínečně souhlasím, protože pracuje. Ale odmítám od roku 2000, kdy se to rozjelo naplno, aby peníze za slevu šly do Francie. To přrce není normální. Proto a jen proto souhlasím s ministryní Schillerovou:

Ministryně financí chce přijít s revolučním návrhem: firmám nabídnout vedle papírových a elektronických stravenek možnost využít i stravenkový paušál. Zaměstnanci by o nic nepřišli, místo stravenek by dostávali na účet rovnou peníze.
Místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová

Místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/stravenky-schillerova-firmy-benefity.A190807_203810_ekonomika_mato?