Stále stejné kecy: úžasná Evropská unie, úžasný svět globální ekonomiky. Máte dluhy? Pošlete je Evropské centrální bance a ona vám pošle eura. Perpetuum mobile. Další zoufalý odklad zhroucení EU s dovětkem: lidé v Rusku umírají hlady.

 

USA překročily rubikon a padla hranice bilionového zadlužení v dolarech. V prosinci činil veřejný dluh USA 105,40 % k HDP, nyní deficit rozpočtu americké vlády za 11 měsíců fiskálního roku překonal hranici jednoho bilionu dolarů. Výdaje totiž rostly rychleji než výběr daní. Podle dat amerického ministerstva financí činil americký státní dluh ke třetímu lednu letošního roku 21,93 bilionu dolarů. A stále stoupá.

 

A Rusko? Všimli jste si, jak šíleně se o Rusku mlčí? Nebo lže...

Ruská ekonomika ve druhém čtvrtletí vzrostla meziročně o 0,9 procenta. Tempo růstu tak zrychlilo z 0,5 procenta v prvních třech měsících roku a bylo v souladu s očekáváním centrální banky. (Jak to, že Bakalovy Hospodářské noviny a expert Soukup stále tvrdí opak a stále se Rusko hroutí?) Asi 56 miliard dolarů z celkového objemu dluhu připadá na dluhy vlády a centrální banky, 398 miliard činí dluhy společností, domácností a bank. Zároveň přes polovinu závazků patří soukromému sektoru. Přes čtvrtinu zahraničního dluhu činí závazky v národní měně (pozn. v rublech). A perlička:

Deficit rozpočtu do konce dubna na úrovni 75,6 mld. RUB  (USA bilion dolarů - meziročně)

 

Petrohrad - Něva

 

A Evropa? Také krade lidem peníze a zachraňuje multimilionáře. Kdy to definitivně bouchne?

 

13.12.2018

Úžasná zpráva a jásot

ECB končí s programem kvantitativního uvolňování

Za dobu jeho trvání nakoupila aktiva za zhruba 2,6 bilionu EUR. Její bilanční suma se tak vyšplhala až na úroveň 4,7 biliónů EUR, což je téměř 35 % HDP.

 

12. 9. 2019

Jásot končí, konec hostiny

Evropa je opět kde? Evropa je opět v pr...i!

Evropská centrální banka (ECB) se rozhodla od listopadu obnovit nákupy dluhopisů, a to v objemu 20 miliard eur (zhruba 517 miliard Kč) měsíčně. A prý úžasná zpráva, vysvětlil další génius: „Nicméně pozitivně hodnotíme, že ECB nestanovila konkrétní délku trvání programu nákupu aktiv. Kvantitativní uvolňování poběží tak dlouho, jak bude nezbytné,” řekl Novinkám analytik Cyrrus Tomáš Pfeiler.

 

Přátelé, udělali jste si dluhy? Zašlete je do Německa do Frankfurtu nad Mohanem. Tam sídli Evropský mozkový trust ECB.

 

Jenom technická k těm, co stále vysílají hoaxy:

ČTK 23. prosince 2013 • 

Rusko  dokončilo úhradu dluhu České republice, který dosahoval výše 3,6 miliardy dolarů (přes 72 miliard korun). Splacení dluhu, který vznikl v éře bývalého Sovětského svazu, předpokládala mezivládní smlouva z roku 1994.

Další skvělý tah. Ruská centrální banka začala od 1. května 2019 nakupovat zlato od domácích těžařů za méně než činí výrobní náklady.  Podle guvernérky Elviry Nabiullinaové proto, aby přinutila ruské producenty víc exportovat. K 1. červnu podle údajů centrální banky dosáhly ruské zlaté rezervy, páté největší na světě, 2190 tun.

 

Psali jsme, ale tenkrát Votápkové, Kolářové, Evropské hodnoty a Česká televize řvala, že jsou to dezinformace...

8.8.2017 Rusko nasadilo vražedné tempo: odpoutání od dolaru, Ethereum, obchvat Ukrajiny, most na Krym