Vytisknout

Na facebooku se nesou nadávky na Kalouska, které inicioval Babiš a jeho věrná Schillerová. A sám Babiš se do toho zamotal: Kalousek škrtal málo a přitom škrtal hodně. A nic to nemění na tom, že Kalousek je morální blb, viz  jednání Miroslava Kalouska ve Sněmovně, kde odnášel opakovaně ze sálu ceduli s nápisem White Lives Matter.

 

V ekonomice lže Babiš jako když Rudé právo tisklo ač je údajně zdatný podnikatel. Jak se to rýmuje. Proč?

Václav MORAVEC, moderátor
--------------------
Pane ministře?

Andrej BABIŠ, vicepremiér, ministr financí, předseda hnutí /ANO/
--------------------
Pane redaktore, nechte mě vysvětlit občanům, co plánujeme, ano? Pan Kalousek zmrazil platy státních zaměstnanců. Snížil jim platy o deset procent. Zmrazil důchody, dal důchodcům směšných 48 korun. Někteří to vraceli. My navyšujeme platy státním zaměstnancům o 3,5 procenta. Navyšujeme důchodcům o 205 korun. Navyšujeme dotaci na sociální služby, které on zmrazil. My budeme konečně investovat.
..

 Ano, navyšoval platy místo aby šetřil. Prožral desítky miliard a nyní si jde půjčit. Půl bilionu a pak další.

Vážně když si vypůjčím milion byť s malým úrokem na dovolenou a nebudu mít na splátky, nemusím se bát exekutora? Tak proč se nebojí  Babiš, Schillerová a Maláčová?

 

Odpověď je snadná: jako občan si půjčuji na svoji osobu a jméno, Babiš, Schillerová a Maláčová si půjčují... NA NÁS a my, naše děti a vnoučata to budou splácet. A jedno jest, zda na malý či velký úrok. Stačí se podívat do Ruska, čím strašným si v roce 2000 prošli, když byli v exekuci. Čím si prochází Řecko. Argentina. A můžeme pokračovat. To vážně chceme?

 

A co je ještě horší: tyto státy nikdy nesplácí dluh, ale sta miliardové úroky - jistiny. (Mimo Ruska) Takže ten, kdo jim půjčil, má navěky zajištěn přísun sta miliard dolarů (eur) a tyto zadlužené státy stále platí, stále platí.

Proto jako jediný prezident na světě Putin totálně snížil zadlužení, výdaje zmrazil a dnes úroky skoro neplatí. A investuje, ale nikoliv z velkých dluhů, ale z našetřeného. Obdivuhodný člověk. Právem uznávaný. Vytáhl Rusko z bahna a stále více sílí i v době krize.

 

A zpět do České republiky

Zatímco Babiš, Schillerová a Maláčová jdou cestou Řecka, Argentiny a dalších předlužených států a půl bilionu dluh je rána do vazu, paradoxně Kalousek šel cestou Ruska a snažil se přiškrtit výdaje, co to šlo, aby se nádsledně Babiš mohl dobrým ratingem vytahovat, jak je úžasný.

Ještě vám ten paradox nestačí? Byl snad řízen Kalousek Putinem?

 Tak pokračujme.

Babiš se vytahuje, že platíme malé úroky, protože máme malé zadlužení. A porovnává to opět s Kalousem. Jenomže zadlužení Kalouska kolem 800 miliard za jeho vládnutí v době šílené krize bylo za šest let. Zatímco Schillerová to stačí spláchnout za půl roku, okamžitě tvrdí, že ani to nestačí a vyhrožuje dalším obřím zadlužením.

Ještě málo?

 Ač na diverzifikaci vývozu upozorňují skuteční experti deset let a závislost na EU, stejně jako na výrobě aut je katastrofální, vláda nás ještě více tlačí do montoven, levné práce s přispěním Ukrajinců, Slováků a Bulharů včetně Poláků s monopolem na auta. Pokud tento průmysl klekne, klekne i zoufalá ekonomika Babiše. A vývoz do Ruska a možnost jiné výroby je v nedohlednu.

 

 Ne, lhát a podvádět se nemá: Kalousek je morální zrůdička, ale data jasně ukazují, že Klaus nezadlužil stát vůbec i když Zeman o něm lhal, Kalousek naši budoucnost přes obrovskou krizi předal se skvělou perspektivou, byť o něm Babiš lže jako Rudé právo ve své největší "bolševické síle" a nyní jdeme cestou do Afriky a Řecka, i když pro propagandu míchají hrušky a jablka v ukazatelích zadlužení vůči HDP a úrokové míře, zatímco selský rozum pláče. Tak jako tvrdili, že se nás krize netýká, nyní tvrdí, že úrokové sazby se nezvednou na náš obří dluh. A až zvednou, bude pozdě.

Znáte ten vtip jak chlap vyskočí z devadesátého patra mrakodrapu a v každém patře volá: ještě žiji, ještě žiji...