Vytisknout

Když byl předložen v roce 2000 návrh na založení BRIC, západ se smál. Když v roce 2010 byl projekt dokončen na BRICS, západ ho ironizoval. Když byla v roce 2015 založena banka AIIB a žádal jsem Sobotku o vysvětlení, proč lpíme na západní žebrotě a předluženosti, když vzniká obrovský projekt, ve kterém se můžeme stát Švýcarskem s obrovským potenciálem vývozu, byl jsem "slušně odmítnut". (Odpověď níže). Nyní se podepsaly obchodní dohody, které už definitivně změní celý svět a Evropa  se stane žebravou Afrikou. A stále ticho po pěšině a děláme blbečky Bruselu?

 

A největší zrádci České republiky chodí ještě na svobodě: Bohumil Sobotka, Miloš Vystrčil, Zdeněk Hřib a další! Díky těmto grázlům včetně Řeporyjců jsme zařadili zpátečku, zatímco asijský rychlík ujíždí rychlostí 500km/hod.

 

Čína, Japonsko a další asijské a oceánské země podepsaly největší obchodní dohodu světa. Pro Českou republiku katastrofa a navrch bilionový dluh Schillerové!

RCEP de facto utváří zónu volného obchodu mezi dvěma největšími asijskými ekonomikami, Čínou a Japonskem. Dohoda RCEP má potenciál postupně zintenzivnit obchodní toky mezi signatářskými ekonomikami, a to na úkor Spojených států nebo Evropské unie. Z tohoto ohledu tedy je její nynější podpis pro Českou republiku katastrofa. A protože nejvýhodnější smlouvy (v podstatě dnes už tandem) má Čína s Ruskem, které je nejméně zadlužený stát světa, je Evropa v kýblu a nechci být sprostý, kde je!

Mluvčí Hospodářské komory ČR Miroslav Diro uvedl: „Na trhu tohoto regionu se postupně uplatní jen vysoce sofistikované, specializované a konkurenceschopné české výrobky.“

„Pro ČR jde jednoznačně o špatnou zprávu, ale ne nutně od zítra. Rok od roku bude těžší uplatnit se na dotčených trzích, protože čím dál snadněji se tam budou prosazovat tamější produkty,“ uvedl analytik serveru Capitalinked.com Radim Dohnal.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/asijsko-pacificke-zeme-uzavrely-nejvetsi-dohodu-o-volnem-obchodu.A201115_065202_firmy-trhy_libsm

 

 Víte, proč se stala Skrytá Pravda údajným dezinformačním webem? Protože jsem před tímto varoval už v roce 2015 a dnes jsme pouze zadlužená, předlužená montovna a  žebrota!

Petr Pokorný

 

DŮKAZ

 1.července 2015

Vážený pane premiére Sobotko

Jako občanu České republiky je mi nejasný postoj ministerstva financí v čele s ministrem Babišem k Asijské rozvojové bance (AIIB). Prosím, abyste občanům České republiky sdělil, proč se ministerstvo financí nepřidalo k tak velkému projektu, ve kterém bude třeba velké množství vysoce kvalifikovaných pracovních sil, jimiž právě Česká republika disponuje. (Zkráceno)

 

ODPOVĚĎ

 

 Odpovědí byl bizár jak z brakového filmu. Jak mohl takový idiot dělat premiéra? Nebo se plazíme v lejnech před EU a občané našeho státu jsou jenom odpad jako za Adolfa Hitlera?

 

Zatímco my máme dnes ve vedení tupce, co létají na Tchaj-wan a s potenciálem bezdomovce a žebráka ukazujeme svaly Rusku, Číně a 3,5 miliardě lidí...

 

 

Vysvětlivky

EEU Eurasijská ekonomická unie

 AIIB (Asian Infrastructure and Investment Bank – Asijská infrastrukturní a investiční banka)

BRICS  sdružuje Brazílii, Rusko, Indii, Čínu a JAR s počtem obyvatel asi 3,21 miliardy, nebo asi 27% světového povrchu země a 41% světové populace.

CIPS čínsko-ruský platební systém. Vzájemný obchod Ruska a Číny byl převeden z dolaru na národní měny. Ruský protějšek - systém finančního výkaznictví (SPFS) - Система передачи финансовых сообщений (СПФС), čínský - CIPS.

 

Související

Proč Rusko a Čína drtí Evropu a USA? Akcelerací vzdělání, zatímco nám (a západu) stačí gender, multikulturalismus a umět číst a psát!

AIIB - rychlík na Hedvábné stezce nabírá rychlosta  a my jsme totálně stranou!

Je vážně ušetřených 124,5 miliardy USD (2,9 bilionu Kč) + přebytkový rozpočet ruská krize?