Vytisknout

Přitom je jasné, že tlak na občany se strašením jak se Katalánsko zhroutí byl obrovský a mnozí i ze strachu určitě volili jednotné Španělsko. Na pozadí, jak se vydírá Velká Británie, přestože je to velký a silný stát, musí být odvaha se totalitnímu režimu postavit.

 

 

Olé Victoria Catalunya - vánoční dárek pro Katalánsko

 ¿Qué espera el mercado de las elecciones catalanas del 21D?

 

"Jako premiér Katalánska chci poblahopřát svému lidu k dnešnímu (čtvrtečnímu) výsledku, který je neoddiskutovatelný," nadšeně oznámil  v Bruselu v reakci na čtvrteční volby Puigdemont.

"Vyhráli jsme volby ve výjimečné situaci, s kandidáty ve vězení a s vládou v exilu!"

 "Zítra musí být článek 155 pozastaven a musí být osvobozeni vězni," prohlásil v půlnoční tiskové konferenci  Puigdemont. Dodal také, že jeho vláda bude pokračovat tam, kde skončila před použitím článku 155.

Puigdemon, silnější než kdy předtím, požadoval od státu nápravu, opravu a restituci "změnění demokracie, legitimního guvernéra a svobodu vězněných lidí". Ve svém čtení výsledků požádal Junts per Catalunya kandidáta, aby Evropská unie pochopila, že "recept Rajoy selhal".

 

"Buď změňte recept nebo změníme zemi rychleji, než jsme navrhli," řekl.

 

A fascinujícím výrokem ho doplnil Rull: "Je nemožné uvěznit demokratickou vůli lidu" .

 

 

 

Katastrofou skončily volby pro toho, kdo seslal na lid Katalánska "gorily z Madridu" Lidovou stranu premiéra Mariana Rajoy 

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy
 
 Katalánská svoboda si udržela absolutní většinu, "madridské mlátičky" prohře nezabránily! Rajoy a Brusel může jít k čertu!
 
Kdy se rozhoupají občané České republiky? Podnikatelé by už měli navazovat přímé vztahy a zakládat v Katalánsku pobočky bez bruselské totality jako ve Velké Británii!