Vytisknout
Zemřel policista, který se ve francouzském supermarketu vyměnil za rukojmí, jež držel "potížista" (zda inženýr, doktor nebo dítě zatím nepsali) hlásící se k ISIS. Eiffelovka už svítí? Elita už je vzduchotěsně semknutá?
 

Francouzští politici se předhánějí ve vzletných vyjádřeních, ač vina leží také (nebo především?) na nich. Zesnulému četníkovi patří všechna čest... nicméně vzletné fráze eurosoudruhů jsou, alespoň z mého pohledu, spíše nevkusnou drzostí bez sebereflexe než čímkoliv jiným. Nevím, nakolik pozůstalým tato slova nablýskaných postaviček pomáhají, mně osobně by spíše rozpalovala...

 

Pomohu si dvěma příspěvky diskutujících pod článkem na iDnes:
"Nezemřel za vlast. Zemřel, aby ochránil lidi před tvorem, před kterým je vlast nedokázala ochránit."
"Umírají ti, kterým to není jedno a na smrt je posílají ti, kterým je to zcela fuk a ještě pak pronášejí vzletná slova, nezapomeneme. A pak pošlou na smrt další."

 

"Podplukovník Arnaud Beltrame nás opustil. Zemřel za svou vlast. Francie nikdy nezapomene na jeho hrdinství," oznámil na Twitteru francouzský ministr vnitra Gérard Collomb. (iDnes)

"Arnaud Beltrame zemřel, když sloužil národu, kterému toho již předtím tolik dal," uvedl prezident Emmanuel Macron. "Položil svůj život za to, aby ukončil smrtící plán džihádistického teroristy. Padl jako hrdina," zdůraznil. Podle Macrona se nyní vyšetřovatelé mimo jiné soustředí na to, jak mohl útočník získat zbraň a jak je možné, že se radikalizoval. (iDnes)

Hned jsme klidnější! Už se soustředí! Už se na ten velký třesk, až to vymyslí, těším! Jen doufám, že to nebude z prdu kulička... Nemá to nic společného s ničím! Musíme omezit legálně držené zbraně! Nesmíme se bát a přestat přijímat migranty všech zemí (zejména xenofobní Visegrád), jinak by islámští radikálové dosáhli svého! Jsme vzduchotěsně semknutí a silní!

A co onen dříve zmíněný akční plán proti terorismu? Na ten se nějak zapomnělo, ne? Macron s Mayovou mají akční plán proti terorismu - na internetu. V čele stane Chuck Norris

A nebo jen stará dobrá mediální a politická šablona, kterou jsem shrnul dříve: Takový normální teroris..potížista. Tichý, nekonfliktní, deprivovaný, s islámem ani ň!

 

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Tomáš Vyoral

tomasvyoral.blog.idnes.cz