Vytisknout

V minulých dnech jsem absolvoval na facebooku mnoho hodin diskuzí a věru nebylo to příliš veselé. Pokud jsem se dotkl Izraele a zastal Palestiny, byl jsem častován odpověďmi od ironických po velmi hrubé, aniž si mnozí uvědomili, že neinformovanost mnohé přivádí ke schizofrenii, kdy nadávají na běžence, ale ani netuší, že jsou v Evropě zásluhou těch, které tak bezmezně milují. 

Petr Pokorný

 

Proto jsem se rozhodl ukázat na mapách a faktech skutečný stav souvislostí

A předem upozorňuji: nejsem sluníčkář či pražský kavárenský povaleč, nejsem milovník šárii a islámu a nejsem nepřítel Izraele. Chci však objasnit důvody, kdy nahlížet na střední východ očima černobílého vidění je cesta do pekel, protože Izrael, USA, Velká Británie a Francie má sakra velmi úzké propojení na to, proč v Evropě zažíváme masakry, Charlie Hebdo a útoky na nic netušící civilisty, zatímco viníci jsou ukryti, protože většinová veřejnost si to díky totálnímu informačnímu embargu neuvědomuje a nic netuší.

Zkusme se podívat na fakta, kdy začal exodus běženců z Afriky a středního východu. Nastalo to v době, kdy USA začaly hrozit Rusku, protože dluh USA už se stal neúnosným, Rusko stále sílilo a pokus zdrtit tuto zem nízkou cenou ropy a odříznout ji od peněz díky břidlicím totálně selhal.

 

Začněme však nejdříve u Izraele

Tato zem každého obviňuje, že vyvíjí jaderné zbraně, zatímco chudinka Izrael se nemá ani čím bránit. Jednou Severní Korea, tu zase Irán a vždy je to nějaký zločinec, který vyvíjí to, co Izrael nemá. Jenomže má, ale tají a zatímco velmoci mnohokrát jednaly o jaderném odzbrojení, Izrael se všem vysmívá. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu 21.3. 2018 uvedl, že pro izraelskou politiku platí stále totéž: usilovat o to, aby nepřátelé nemohli získat jaderné zbraně. Netanjahu to prohlásil poté, co izraelská armáda připustila, že v roce 2007 provedla nálet na syrský jaderný reaktor. Ano, čtete dobře, Izrael bez souhlasu OSN pod krytím USA zaútočil na sousední stát a svět farizejsky mlčí. Teda Evropa už nemlčí, ale v OSN to vždy USA a Izrael zablokují. Když skončí bombardování Sýrie, napadne Izrael Irán. Když skončí Irán, napadne Izrael Palestinu.

A správně připomněl jeden diskutující na Facebooku

Je to už víc než 40 let od památného rozhovoru člena výkonného výboru OOP Zahíra Muhseina s holandským deníkem Trouw, ve kterém Muhsein uvedl:

„Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze záminka pro pokračování našeho boje proti Izraeli. Mezi dnešními Jordánci, Syřany, Libanonci nebo Palestinci není žádný rozdíl. O existenci palestinského národa hovoříme jen z politických a taktických důvodů, protože arabský národní zájem vyžaduje existenci samostatného palestinského lidu jako opozici k sionismu. Suverénní jordánský stát, mající své definované hranice, nemůže vznášet nárok na Haifu, Jaffu, Berševu a Jeruzalém. V momentě, kdy vyhlásíme náš stát Palestina, nebudeme váhat ani minutu a spojíme Palestinu s Jordánskem.“ Za „vyzrazení taktiky“ byl Zahír Muhsein v roce 1979 v Paříži zavražděn.

A právě v tom zmatení a zneužívání hlavních aktérů děsivě trpí ti, které dnes nazýváme jako obyčejný palestinský lid. To nejsou vrazi. To jsou mnohdy pracovití lidé, kteří žijí v zoufalém strachu a dělají zoufalé činy. Jsou tam v pasti pod hlavněmi samopalů a tanků. A zda je to dle učebnic palestinský lid či není, je u status quo jedno. Prostě děsivě trpí a je to třeba definitivně dořešit. Bohužel v OSN to vždy USA či Izrael zablokují. Každý tam totiž prosazuje své zájmy, jenom obyčejní lidé trpí a umírají. A o ty by nám mělo jít.

A nejhorší je, že Izrael každého bombarduje, každého obviňuje z výroby jaderných bomb, zatímco sám to dlouhá léta tajil a nakonec tvrdě potrestal toho, kdo tu špínu už odmítal dále tajit a světu zločin o jaderných zbraních Izraele prozradil. V roce 1986 zveřejnil britský tisk rozsáhlé informace o izraelském jaderném programu, které získal od Mordechaie Vanunu. Následně byl vylákán do Říma, odkud byl unesen do Izraele a tam odsouzen na 18 let odnětí svobody za vlastizradu. Po propuštění v roce 2004 je jeho pobyt na svobodě vázán podmínkami, které zahrnují zákaz jakékoli komunikace s cizinci, jež platí do současnosti.

V roce 2004 řekl bývalý ředitel Mosadu agentuře Reuters, že byla zvažována možnost mimosoudní exekuce (vražda), ale byla zamítnuta, protože tohle Židé Židům nedělají. Většinu času (11 let) svého uvěznění strávil Vanunu na samotce o velikosti 2×3 m bez oken. Údajně proto, že by mohl prozradit další informace vážící se ke středisku jaderného výzkumu v Dimoně. Mnoho kritiků jeho věznění argumentuje, že ve skutečnosti neměl Vanunu žádné další informace a že skutečným důvodem izolace bylo zabránit politickým rozpakům, kterým by byla vystavena jak izraelská vláda, tak vláda USA.

Vše výše je převzato z oficiálních veřejných zdrojú a každý si může dohledat. Ůvod sice delší, ale není jiné možnosti ukázat, jakou úlohu a význam tomu přikládají Izrael a USA a proč se světu nedaří prosadit mír. Ba co víc, díky této šílené strategii, vystupňované posledních cca dvacet let se svět stal zdrojem děsivých útrap, masakrů, pomst a zvráceností, kdy západní Evropa tato zvěrstva zažívá na vlastní kůži a teprve nyní se začíná bránit, byť Německo v čele s Merkelovou se tomu dlouho vzpíralo a i dnes jsou pokusy, jak do těchto masakrů zatáhnout i státy střední a východní Evropy.

A právě zde nastává zmatenost lidí, protože jsou (vlastně byli) masírováni přátelstvím k božskému, mírovému Izraeli a k nenávisti k Rusku a všem arabským státům, kteří nám (Čechoslovákům) dřív nikdy neublížili a měli jsme s nimi výborné vztahy v čele se Sýrií, zatímco do Palestiny před a po válce mnoho lidí od nás cestovalo. Dnes nesmí, Izrael to nepovolí a udělal z Palestiny naše nepřátele. Ale jakým právem? Jenom proto, že má Izrael jadernou zbraň a hodlá ji kdykoliv využít za ochrany USA?

 

 

Přeskočme nyní do současnosti a ukažme si, jak souvisí exodus migrantů  do Evropy a kdo za to skutečně může. Zda viníkem nakonec nejsou ti, které úředně bezmezně milujeme, neboli čtveřice států Izrael, USA, Velká Británie a Francie za pomoci Saudské Arábie. Nedělám si ambice na vysvětlení všeho. Dokonce mnohým vztahům mezi arabskými státy vůbec nerozumím. Mnoho je utajeno a i ti, kteří střední východ studují, jsou mnohdy zmateni a nikdo neví nakonec nic. Ale prokázat, kdo za exodus migrantů a následné děsivé masakry a umrtí nese zodpovědnost, zase tak složité není. A upřímně jsem v šoku, že Česká televize poprvé od roku 2000 dává v případě "Ambasáda USA v Jeruzalémě" vyvážené informace, zatímco ti, co byli zvyklí na utajení v Palestinsko-izraelském konfliktu zuří.

 

Jenom technická: Jeruzalém založili Jebusiti. Byl nejdůležitějším městem jejich území pod názvem Jebús, než okolo roku 1000 př. n. l. Jeruzalém padl do rukou Izraelitů, kteří tento národ vyvraždili.

 A opakuji: nejsem nepřítelem lidu Izraele, USA, Francie či Velké Británie. Naopak. Ale nesmíme připustit, aby jejich vlády nás nadále zatahovaly do válek, masakrů a nesmyslného nepřátelství vůči arabskému lidu jenom pro pár zlaťáků, pro pár dolarů, neboli ropě, plynu a zadlužení, na kterém si západní státy vytvořily svoji prosperitu a která končí. Dluhy se platí.

 

 A tak se nyní za pomoci mapy podívejme na zájmovou oblast této čtyřkoalice za pomoci Saudské Arábie. Je to přesně ta oblast, kterou nepřetržitě bombardují a ze které se následně rekrutují běženci či migranti, kteří drtí (zatím) západní Evropu, ale byl tlak na to, abychom je přijímali i my. Takže samozřejmě má Konvička - Blok proti Islámu či SPD Tomia Okamury  jednoznačně pravdu, že ortodoxní nepřizpůsobivé náboženství do Evropy nepatří, protože přináší zkázu naší kultury a totální rozvrat, vraždy a nesnášenlivost, ale tato mapka jak na dlani ukazuje, kdo je strůjcem a spouštěčem exodu miliónů běženců a kdo je tedy hlavní viník, kdy součástí jsou i Sorosovy organizace, které platí převaděče a dokonce Soros loboval za přesídlení Afričanů či Arabů do Evropy i v OSN.

Zatímco zelená ukazuje lokální zájem Izraele na vyčištění svého okolí s cílem dominovat v této oblasti, červená ohraničuje zájmovou oblast USA v součinnosti s Izraelem, Velkou Británií, Francií a Saudskou Arábií. Že mnozí, dokud tuto mapku neviděli, si to pod masáží mainstreamu neuvědomili a proto tak důvěřivě obhajují politiku USA a Izraele je jiná, ale s překvapením je asi za pomoci Evropské unie poprvé od roku 2000 úžasné pozorovat, jak Česká televize vyděsila spoustu lidí, když po stěhování ambasády USA do Jeruzaléma začala uvádět pravdivé a vyvážené informace o Palestině a Izraeli. Sice s obrovským spožděním, ale přesto poprvé od roku 2000 mohu říci: děkuji veřejnoprávní televizi za zveřejnění toho, co jsme někteří věděli, ale národ většinově ne. A proto lze jejich zděšení nyní chápat s plným porozuměním.

 

Zaplatí USA, Izrael, Velká Británie a Francie reparace za válečné masakry?

 

 

Takže ti zmanipulovaní propagandou věřící, že Izrael je ve všem jako ovečka nevinně a nebýt Palestinců, byl by na světě mír a pohoda, si mohou důkazy zde z mapky vyhledat nejen na internetu, ale i v knihách a dějinách, kdy chronologie doloží to, co se domníváme. Doloží i to, které kmeny, národy či náboženství jsou agresívní, útoční, strůjci válek a nenávisti a které se jenom celá staletí brání. A že až na výjimky mocnářů z velké lásky utrpení národů obyčejných lidí vzniká z touhy po mamonu, zlatu, černému zlatu a stále se střídá vydírání daněmi, úroky z úroků a následně nástup komanda exekutorů s řinčením zbraní a zabíjení pokojného obyvatelstva.

 

A celými dějinami se táhne jak červená nit výklad, že zabíjení lidí je ochrana lidí před zabíjením a proto je třeba zvýšit výdaje na zbrojení, což je prý záruka budoucího míru.

 

 P.S. Tímto bych se chtěl omluvit občas úsečným a ostrým odpovědím na facebooku, kdy složitost a manipulace tohoto problému neobjasní ani kniha, výše je jenom pokus vše zkrátit, a po několika denních marných pokusech v diskuzích jsem se pokusil alespoň takto naznačit, že černobílé vidění neexistuje, nebo je velmi falešné.

 

 

A ještě jedna odbočkaxxxx
Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/netanjahu-izrael-bude-vzdy-branit-nepratelum-aby-ziskali-jaderne-zbrane.html