Vytisknout

V roce 1989 už za komunisty dosluhovala komunistická třetí liga, které se všichni smáli, zatímco komunistická inteligence se už  připravovala na otevření hranic se západem. Ale to, co vládne na západě, je snad béčko komunistické třetí ligy. Kde se toto divné uskupení politiků bere?

 

Nyní vážně: Putin je nespokojen s odchodem petrodolarů ze země od roku 2000 a od slovního upozorňování oligarchů přes daňová zvýhodnění k návratu až jejich prošetřování se snaží o navrácení peněz do Ruska.

Vlivná komise britského parlamentu dnes vyzvala vládu premiérky Theresy Mayové, aby zesílila boj proti přílivu ruských „špinavých peněz“ do Londýna. Prý tím pomáhají Putinovi posílit moc. Takže když oligarcha (dle chytrých poslanců britského parlamentu) Abramovič koupil Chelsea a platil hráčům mzdy z ruských peněz, pomáhal Putinovi, aby mu upevnil moc, nebo okrádal Rusko?
Ne, to vážně není vtip, toto je aktuální zpráva od premiérky Mayové po novičoku.

 

Skoro by se zdálo, že všichni chtějí pomoci Putinovi a ukrývají to za boj proti Putinovi. Nebo má někdo jiné, přísně utajené informace, jak tuto zhovadilost vysvětlit?

Ve zprávě nazvané „Moskevské zlato: Ruská korupce ve Spojeném království“ kritizují členové parlamentního výboru vládu premiérky Mayové, jejíž rétorika je podle nich po případu otravy bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v jihoanglickém Salisbury sice silná, nenásledují ji ale žádné činy.

 

Zde je důkaz

 

Náměstek ministryně vnitra pro bezpečnost Ben Wallace v první reakci na zprávu poslanců uvedl, že Británie využije „všechny nástroje, které má k dispozici, aby si došlápla na ty, kteří ohrožují naši bezpečnost“. Už v únoru Wallace oznámil, že hodlá zpřísnit boj proti praní špinavých peněz v Británii. Ruští oligarchové podezřelí z korupce budou podle něj muset například vysvětlit, jak přišli k penězům, kterými financují svůj luxusní životní styl v Británii. Podle odhadů se v Británii se ročně „vypere“ v přepočtu 2,6 bilionu korun z nelegální činnosti.

Britské úřady zatím neprodloužily vízum ruskému oligarchovi Romanu Abramovičovi, který vlastní špičkový anglický fotbalový tým Chelsea. Abramovič je podle listu The Sunday Times třináctým nejbohatším obyvatelem Spojeného království s majetkem přes 12 miliard dolarů (asi 261 miliard korun).

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/roman-abramovic-chelsea-klub-fotbal-britanie-vb-vizum-oligarcha-skripal-novicok-gdm-/zahranicni.aspx?c=A180521_094900_zahranicni_elka

Autoři: ČTK,iDNES.cz

 

Neboli si má vzít Abramovič 12 miliard dolarů a táhnout zpět do Ruska, čímže (asi) zničí Putina. Vážně se nikomu nezdá, že těm hlavám v Británii nepřeskočilo? Nebo je to propaganda?