První etapu s cenou ropy, ratingem a devalvací rublu vyhrál prezident Putin a guvernérka Nabiullinová nad Afroameričanem Obamou K.O. Nyní se objevil těžší soupeř. Prezident Donald Trump, který hraje va bank. Ví, že jde o poslední záchranu dolaru, pokud zaváhá, následuje smrt. Ekonomická.

 

Úžasné je, jak jsou z toho světoví politici v transu.

 Přitom každému říká tvrdě do očí, že skončil ráj na Zemi na úkor USA. A i když nelze vidět do hlavy tohoto prezidenta, jeho kroky a výroky jsou naprosto čitelné. Ale je nanejvýš pravděpodobné, že Trump je děsí, protože hlupákům říká hlupáci, zlodějům zloději, migrantům migranti a nepřizpůsobivým nepřizpůsobiví, zatímco partička z Bruselu a extremistická společnost multikulturní hledá třetí pohlaví a nejzajímavější?

Jourová a Navrátilová tvrdí, že mají mít stejné platy jako muži, protože mají stejné žaludky. Přitom ale lesbická žena Navrátilová odmítá stejný žaludek a stejný plat jako průměrný muž, ale jako ten nejlepší muž svého času McEnroe, přestože tenis hrála na poloviční čas a sety. To samé Jourová: rovnost svého milionového platu nepřizpůsobí průměrné mzdě v České republice , ale nejlepšímu platu mužů v Bruselu, ač jí neplatí Brusel, ale my z České republiky a z našich daní. Perlička, nebo zločin? To se rozhodněte sami.

 

A tímto prizmatem za pomoci největšího ekonoma Adama Smitha zkusme odhalit minulé, ale především budoucí tahy amerického prezidenta Donalda Trumpa. On totiž nic jiného nedělá. A nechce dělat.

Nemá li velká "first" Amerika odejít do průměrnosti.

Chce volný obchod s Velkou Británií bez přívěsku Evropské unie

Chce stejné daně a stejná cla jak směrem do Evropy, tak směrem z Evropy do USA.

Chce, aby Čína měla stejná zatížení na ekologii jako USA a rovnoprávný celní obchod mezi těmito dvěma zeměmi.

A pak je zajímavý vývoj mezi USA a Ruskem

 Ze strašného zhroucení jako bylo Rusko po Jelcinovi se ještě nikdo na světě bez pomoci či války nedostal. Německo před válkou či Německo po válce by bylo bez USA a Marschalova plánu bezvýznamným státem. Argentina po krachu už se jenom potácí. Rusko čelilo zhroucení, podvodnému ratingu od USA, ekonomickým sankcím, úmyslnému zhroucení ceny ropy a plynu. Díky rovné dani, skvělým manévrům guvernérky Nabiullinové, síle Putina a hrdosti svého národa jde Rusko nezadržitelně vpřed. A to prezident Donald Trump oceňuje. Proto bere Putina jako soupeře, ale nikoliv grázla. Putin od USA nic nechce, pouze rovné podmínky a totéž chce Donald Trump od celého světa. Zajímavá, ale logická shoda.

Evropa se hroutí a nemá co USA nabídnout. Má ochranářská cla a doložky nejvyšších výhod. To už Trump odmítá. I Austrálie, Kanada a Japonsko má neomezené výhody směr USA, ale opačným směrem ochrany a cla proti USA. Komedie. Donald Trump nechce nic jiného, než všude stejné podmínky. Zkostnatělá Evropa opilců z Bruselu zuří. A Trump tu svoloč už veřejně uráží. Pohrdá jimi. i my v Evropě, obyčejní lidé, těmito  tupci a opilci v Bruselu pohrdáme. Češi nejvíce. Maďaři taktéž.  A prezident Donald Trump to ví. Proto radí Britům žalobu na Evropu. A je čas ze ztrouchnivělé, hroutící se Evropy utéct.

 

Kam? Vždyť je to už do očí bijící!

Ukončit vše s Evropskou unií a rázně propojit USA, Velkou Británii, Rusko a Čínu. Teda my ne, nejsme pupek světa. Ale nás s nimi propojit volnou zónou obchodu. My na to máme. A Trump se o toto snaží. Čemu chce zabránit? Níže je odhad, co se stane, pokud Trump vše neprosadí. A my potřebujeme větší tah na bránu. Zrušit sklady, propustit převozníky - šoféry, kteří vozí stejné zboží sem a tam za dotace na vývoz. Komedie. A zlikvidovat polovinu kamiónů. Ničí vzduch a přidaná hodnota je nula. A pomoci výrobě s vysokou přidanou hodnotou. Nebo prodávat naše auta přímo do USA. Bez překupníka Německa, který si za to účtuje 30% navýšení. Bezpracný zisk. Výpalné.

 

 

Pád do bezvýznamnosti

 

 Dnes už to vidí i odborná veřejnost

A porovnejte prognózu

 Pokud to ale Trump chce zvrátit, musí vytvořit volný obchod s Británií, s Ruskem a zrovnoprávnit cla s ostatními. A pokud sledujete jeho výroky, rušení dohod a přípravu nových, tak toto tam snadno najdete, i když zkostnatělí politici v Evropě a zaostalí novináři žasnou, nadávají a kroutí hlavami.

Jediné, co se zatím nedaří pochopit a snad se to dnes dozvíme je nátlak, aby Evropa kupovala drahý plyn a ropu z USA místo levné z Ruska. Proč to chce je jasné, ale snad tento špinavý obchod je pouze jeho obvyklé vyhrožování, zatímco vždy nakonec udělal čestný obchod.

A na závěr: všimněte si postavení Ruska a jak se vyjadřuje pohrdavě o Rusku propaganda České televize, Evropských hodnot, šílenci z týmu Clintonové a další zvrácení lidé? Jak může být Rusko na šestém místě na světě, když nic nevyrábí, všichni tam jsou tupí a pouze jsou závislí na ropě a plynu?

Asi se to soudruhům ze západní propagandy vymklo z kloubů. A Donald Trump jako obchodník to ví...