Vytisknout

Je nutné hned v úvodu ukázat, co by detektiva Colomba s přítelem Monkem rozesmálo. Excelentní tajné služby skoro nafilmovaly strašné agenty Putina, jak pochodují po ulicích, mažou kliky novičokem, pak ho odhodí do popelnice, kde čistě náhodou ho sebere jakýsi chlap, protože je to parfém, předá ho ženě a ta, aniž by k tomu čichla, naplácá si ruce (parfémem) a umře.

 

A to hlavní máme teprve před sebou

Poslední zpráva odkrývá strašné vrahy. Jsou to Alexandr Petrov a Ruslan Boširov, kteří pracují pro ruskou vojenskou rozvědku GRU. A jak to experti a hvězdný tým MI 6 britské vůdkyně Mayové zjistil a provedl konfrontaci? To je přece legické: bylo snadné dokázat Putinovi, že pracují pro ruskou vojenskou rozvědku GRU. Jak? Že měli tak tajná jména, že zatím britská MI 6 nedokázala odhalit jejich pravá jména, což je důkazem, že jsou to Rusové, pracující pro Putina. Alexandr Petrov a Ruslan Boširov totiž nejsou Alexandr Petrov a Ruslan Boširov, ale falešná jména, takže to je přece jasným důkazem, že jsou to Rusové. Mazanost a genialita Putina také ukazuje na to, že je zdegenerovaně dementní.

Rusové, protože se vydávali za Rusy s falešnými jmény? Skvělá britská práce...

 

Proč se však namazal Charlie Rowley, kočka a policajt novičokem se stále šetří. Látku, kterou měli za zbytek nějakého parfému, si Dawn Sturgessová (†44) prý nastříkala na obě zápěstí. Rowley rovněž uvedl, že se z lahvičky vinul zápach připomínající amoniak.

Pokud nevíte, jak to páchne, tak něco mezi čpavkem a močovinou. Strašné. Proto ona dáma věřila, že je to parfém? To vážně není vtip ale skutečnost!

 

No nekupte to.

Detektiv Colombo, přítel Monk i s Sherlockem Holmesem a Hercule Poirotem by to nezvládli lépe.

 

A nyní vážné otázky

 

Amesbury

Znáte ženu, která dostane parfém, nečichne si k němu? Ale budiž.

Znáte ženu, která parfém, který smrdí po moči a čpavku s radostí roztírá po rukách a obličeji? A když to smrdí močí, hned se neumyje? Ale budiž.

Věříte, že jí v tom pomáhal její přítel, který se zachránil?

 

Salisbury

Proč kočka skákala na kliku, aby se otrávila močí a čpavkem? Od kdy je to čistotným kočkám příjemné?

Jak vyskočila morčata na kliku do výše metr a šest centimetrů, aby spáchala sebevraždu?

Jak odhalila britská rozvědka a kontrarozvědka pracovní zařazení Rusů jako agentů, když nezná dokonce ani jejich jména a hledá totožnost?

 

A další zajímavost: ti dva agenti zneškodnili Skripalovy, pečlivě a úhledně zabalili lahvičku s parfémem novičokem a hodili ji NEPOUŽITOU... Do popelnice! To vážně nemá chybu.

 

Ne, to není žvást, ale autentická výpověď: Rowley podle listu The Guardian tvrdil, že látka byla v uzavřené lahvičce, kterou našel v krabičce zabalené v celofánu. Značku podle něj znala Sturgessová, a protože lahvička byla netknutá, zabalená a vypadala draze, předpokládali, že je obsah bezpečný. Nicméně si nedokázal vzpomenout, kde ji vlastně našel. Byl otráven novičokem...

 

A nyní to hlavní: Putin by musel šíleně nenávidět svůj národ, kdyby ho vedl bezdůvodně do izolace. Dá se tomu věřit? Vždyť se snaží o opak! Přece bylo jasné, že provokace a vraždy tohoto typu by naopak celý západní svět sjednotily proti ruskému lidu. Toho vážně nesmyslnou otravou a ještě provedenou primitivnímy agenty, kteří se nijak neskrývali a bavili se na kdejakém nároží chtěl Putin docílit? Proč tak průhledně, aby poškodil ruskou zem? Nebo to tak má vypadat!

Novičok je organofosfát, podobně jako další bojové nervové látky. Funguje jako inhibitor acetylcholinesterázy a blokuje tím pádem rozklad neurotransmiteru acetylcholinu. V důsledku toho se nervová spojení zalijí acetylcholinem a svaly se stáhnou v nepřetržité křeči. Oběť novičoku přestane dýchat a zastaví se jí srdce. Smrt nastává po zalití plic kapalinou.

Co z toho vyplývá? Samozřejmě není Putin primitiv. A tvrdí to všichni, kdo se s ním setkali. Takže takovou školáckou chybu, aby poškodil Rusko, by neudělal. A protože Mayová a její prapodivná partička z MI 6 tvrdí, že zná onu dvojici a její přesné zařazení, jenom jí schází maličkost - identifikace, je nad slunce jasné, že lže, podvádí a drží se nějaké prapodivné hry. Ta se prolíná mezi dvěma póly: vítězství Asada v Sýrii za pomoci Ruska a Brexitem, kdy nejpravděpodobnější verze je zadání tajným službám, aby odvedly pozornost osočením Ruska a Putina za jakoukoliv cenu, i za smrt občana Británie. Stejně jako se vždy vytáhne karta sestřeleného letadla nad Ukrajinou, když láska k Ukrajině slábne...

Vše logicky do sebe zapadá, jenom je ve vzduchu poslední otázka: proč s tajnými službami máme tuto prapodivnou hru hrát i my, normální občané napříč celou Evropou? Jakým právem nás do tohoto zločinu zatahují?