Vytisknout

Zatímco Francie, Itálie a další státy na majitele bytů, kteří místo bydlení zneužívají byty na těžké okrádání obyčejných lidí tvrdě zaútočily, u nás se politici lidem smějí do očí a Babiš s Hamáčkem zvou "další výletníky" z východu!

 

(Pronajatá jedna místnost už se platí v Praze až 7000 Kč a jde to do kapes vyčůraných majitelů - z bytu 30 000 až 50 000 měsíčně a majitel zaplatí jenom "haléřový" poplatek)

Kdo vysvětlí, že po malých hospůdkách jede Babiš a Hamáček jak ze řetězu utržení a tyto zločiny nechávají být bez odezvy?

 

 I v San Francisku bylo málo bytů a krize bydlení byla obdobná jako u nás. A tak s tím udělali rychlý konec. Majitelé nemovitosti v San Franciscu Darren a Valerie Leeovi musí městu zaplatit vyrovnání v hodnotě dva a čtvrt milionu dolarů. Rázem si ostatní rozmyslí, aby takto s lidmi zacházeli, když byty jsou něco jiného, než zbytné spotřební zboží! I v Praze by byl obrovský přebytek bytů, ale Babišovi s Hamáčkem to náramně vyhovuje. Otázkou je proč?

V San Francisku se nyní vyžaduje, aby byl každý pronájem jednotky kratší než 30 dnů zaregistrován na Úřadu městské části  -  formou krátkodobého pronájem s trvalým pobytem. Tato pravidla jsou navržena tak, aby se zabránilo předělat byt na rezidenční bydlení.

  Darren a Valerie Leeovi chtěli tento zákon obejít různými fintami přes Airbnb a znemožnit inspekci vyšetření. Nyní tvrdě narazili. Kdy se rozhoupou naši neschopní politici natěmto grázlům i u nás finančně zakroutí krkem?

 

 Zde originál: tiskové zprávy městského právníka Dennise Herrery 

 

Psali jsme

Nejsou v Praze byty? Podvod století, ale někdo si mastí kapsy! Politici? Developeři?