Vytisknout

Kerčský průliv, který spojuje Černé a Azovské moře, byl uzavřen pro plavbu civilních lodí. Ukrajinský prezident Petro Porošenko osobně vydal rozkaz ukrajinským válečným lodím, aby překročily státní hranice Ruské federace. 

 

Ukrajinské námořnictvo uvedlo, že loď ruské pohraničí stráže úmyslně narazila do jeho remorkéru. Ten doprovázel dva malé dělové čluny. K nově postavenému kerčskému mostu, o kterém Porošenko před časem řekl, že ho rozbombarduje! Dále podle BBC sdělilo, že Rusko všechny tři ukrajinské lodě, které se incidentu zúčastnily, zabavilo.

Oficiální zpráva

Velení ukrajinského námořnictva nejprve informovalo, že loď ruské pohraniční stráže úmyslně narazila do ukrajinského remorkéru. "Ruské pohraniční lodě v neděli podnikly otevřeně agresivní činy proti dělovým člunům vojenského námořnictva Ukrajiny," uvedlo velení.

 

Ano, čtete dobře, Rusko zaútočilo na lodě ukrajinského vojenského námořnictva u Kerčského mostu, nikoliv na obyčejnou, civilní loď!

Současně Ukrajinská armáda v neděli zahájila masivní dělostřeleckou palbu, která postihla obytné oblasti tzv. Doněcké lidové republiky (DLR). Ukrajinská armáda používá různé zbraně včetně těžkého dělostřelectva. Ukrajinský prezident Porošenko svolal válečný kabinet. Zálohy jsou připraveny, dodal Porošenko podle agentury Unian na zasedání Rady národní bezpečnosti a obrany. Ta dnes podpořila zavedení stanného práva na 60 dní.

 

 DŮKAZ, ŽE UKRAJINA JE AGRESOR A RUSKO BLOKOVALO

 
 

 Volání "nazad" znamená povely, aby se vojenská loď Ukrajiny vrátila zpět a ta neposlouchá.

 

Ukrajina chcípá hlady, ale šíleně zbrojí za pomoci USA. Zdegenerovaný Porošenko vyslal ukrajinské válečné čluny na likvidaci (nebo zatím provokaci) Kerčského mostu a Rusko tvrdě odpovědělo.

 

Komedie, nebo další provokace?

Evropská unie a NATO večer v prohlášení žádaly "uvolnění napětí" a vyzvaly Moskvu!!!!?, aby obnovila volnost plavby skrze Kerčskou úžinu.

 

A idiot Rasmussen?

„Ruská agrese v Azovském moři musí okamžitě skončit,“ napsal na Twitter bývalý  generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen. „Nelegální činy Moskvy se musí setkat s mohutnou mezinárodní reakcí. Putin rozumí jen síle,“ podotkl dále generální tajemník NATO. Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/napeti-na-krymu-roste-rusove-strili-na-ukrajinske-lode-porosenko-svolal-valecny-kabinet.A181125_122849_ln_zahranici_ele#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_zahranici&utm_content=main

 

Proč nevyzvaly Ukrajinu, aby neposílala dělové čluny ke Kerčskému mostu? Je to předzvěst války proti Moskvě? Už včera komunistický generál Petr Pavel vyhrožoval Rusku a nový ministr z ČSSD Petříček slovně zaútočil na ruskou ambasádu.

 

A přesto, že k mostu se blížily ukrajinské válečné čluny, český mainstream píše

Porošenko chce mír a posílá k mostu dělové čluny

ECHO

Rusové u Krymu zabavili ukrajinské lodě, Kyjev projedná vyhlášení stanného práva

 

 Lidové noviny

Napětí na Krymu roste. Rusové obsadili ukrajinské lodě, Porošenko svolal válečný kabinet

 ČTK

Rusové u Krymu zabavili ukrajinské lodě, tři lidé byli zraněni

 

 Před pár týdny obrovské cvičení NATO u ruských hranic na severu, nyní dělové čluny najíždí na Kerčský most na Krym. A prý je to další provokace Ruska. A britský generál s naším komunistických generálem Petrem Pavlem volá: do zbraně! A zuří, že Rusko incidenty hned zveřejňuje!

Máme se připravit na válku a umírání?

 

 Důležitý právní odkaz

Krym byl, je a bude ruský i dle mezinárodního práva a americké NATO je agresorem!