Vytisknout

Otázkou sice je, zda se i Putin nesměje pod fousy a nejsou spolu domluveni, protože dodávka protivzdušných raket S-300 se do dalších zemí také zvedá, ale Trump se mlátí smíchy! Chcete důkazy?

Po zvolení Porošenka byl ještě relativní klid, ale nastoupil Trump, zařinčely zbraně a...

Už se práší za kočárem, kšefty běží jak na drátkách.

 

22.08.2018

USA pohrozily Rusku nebývalou vojenskou silou

Wess Mitchell: „Naše politika vůči Rusku spočívá v tom, že americká diplomacie musí být založena na naprosto účinné a bezprecedentní vojenské síle, plně koordinované s našimi spojenci a našimi nástroji vlivu," řekl diplomat.

 

28.10.2018

Trump ohlásil vypovězení odzbrojovací smlouvy s Ruskem

Americký prezident Donald Trump oznámil, že Spojené státy odstoupí od smlouvy s Ruskem o likvidaci raket středního s krátkého doletu (INF) z roku 1987, protože Moskva smlouvu porušuje.

 

22.11.2018

Rusko Ukrajinu varovalo před avantýrami v Azovském moři

„Azovské moře jsou vnitřní vody Ruska a Ukrajiny, ve kterých mají volnou plavbu pouze ruské a ukrajinské lodě. Kerčský průliv nikdy nebyl a není mezinárodní podle smyslu Konvence OSN pro námořní právo z roku 1982, a proto nepodléhá žádostem o právu cizích lodí na tranzitní nebo mírové plavby," připomněli na Ministerstvu zahraničí RF.

 

Rusové stříleli na ukrajinské lodě v Černém moři, ohlásila Ukrajina

Ukrajina oznámila, že Rusové stříleli na její lodě v Černém moři a zranili několik lidí. Tři lodě Rusové zabavili, což tajná služba FSB později podle RIA Novosti potvrdila, stejně jako použití zbraní. Ukrajinský prezident Petro Porošenko v reakci svolal válečný kabinet. (Teprve když Rusové ukázali autentické snímky, Ukrajina přiznala, že to byly dělové čluny a zraněn byl vysoký důstojník rozvědky)

 

30.11.2018

Slovensko podepsalo smlouvu o nákupu amerických stíhaček. Stroje obdrží do pěti let

 Slovenské ministerstvo obrany dnes (30.11.2018) podepsalo smlouvy ohledně nákupu 14 kusů nejmodernější verze amerických stíhaček F-16. Sdělila to mluvčí ministerstva obrany Danka Capáková. Nákup bitevníků, který slovenská vláda schválila už v červenci, je největším modernizačním projektem slovenské armády v novodobé historii země. Slovensko podle Capákové obdrží všechny objednané stroje do konce roku 2023. Premiér Peter Pellegrini v létě řekl, že za stíhačky, výcvik personálu, munici a dvouletou logistickou podporu země zaplatí celkem 1,589 miliardy eur (41,2 miliardy Kč).

 

30.11.2018

USA schválily prodej raketových systémů HIMARS do Polska

Americké ministerstvo zahraničí schválilo prodej raketových systémů HIMARS do Polska. Na twitteru to dnes oznámil polský ministr obrany Mariusz Blaszczak. Agentura PAP odhaduje hodnotu připravované smlouvy na 655 milionů dolarů (zhruba 14,9 miliardy Kč).

 

Česká republika zvedá peníze na zbrojení na příkaz USA, Polsko zvedá peníze na zbrojení na příkaz USA, Slovensko zvedá peníze na zbrojení na příkaz USA a můžeme pokračovat. A Ukrajina...? Zda ten příkaz je podepřen miliardami korupčních dolarů, aby mohly předlužené USA dodat zbraně za sta miliard nelze (zatím) zjistit. Ale co za tím vězí je jasné: USA už dluh neutáhnou a zbraně jsou úžasný byznys. I Václav Havel ze sebe udělal šaška a Slováky poškodil. V zájmu míru. A výrobu našich zbraní  (Čechů a Slováků) nechal zastavit a USA se třískaly smíchy, a zatímco si z Havla dělali politici v USA legraci a tlapkali mu po zádech,  Havel se naparoval jako páv.

P.S. Co z toho má bolševický generál Petr Pavel, kterého záhadně vytáhli až do NATO nechť si každý zodpoví sám. Jeho propaganda amerických zbraní a nepřítele Ruska je nepřekonatelná. Ale většina občanů je slušných a nezkorumpovatelných. Velí generálové lidu, nebo má lid v demokratickém státě rozhodovat a generálové poslouchat?

 

 Zdroje naleznete na Aktuálně.cz, ČTK, Seznamu, iDNES a v dalších médiích.