Vytisknout

Nějak se začíná vyjasňovat: Ústřední volební komise Ukrajiny přijala rozhodnutí o zrušení voleb plánovaných na 23. prosince poslanců místních zastupitelstev a starostů v 10 provinciích země, kde je stav stanného práva.

 

Někdy to vypadá, že lež má velmi krátké nohy. Neměl Putin opět pravdu? Ruší se zrovinka tam, kde by probruselští dostali na frak...

„Ústřední volební komise se rozhodla upozornit subjekty a ostatními účastníky ve volebním procesu místních voleb, které se konají v regionech Vinnitsa, Doněck, Zaporizhzhya, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Charkov, Chersonu, Chernihiv a ve kterých bylo vyhlášeno stanné právo na přísné dodržování prvního článku 19 zákona z Ukrajiny „o právním režimu stanného práva ve vztahu k zákazu voleb“, - oznámil místopředa rozhodnutí  CEC pro Konopolsky.da

Ruská armáda by mohla volby a jejich konání využít pro náhlé vtrhnutí na Ukrajinu ve chvíli, kdy lidé budou u voleb. Z tohoto důvodu je nutné volby dočasně zrušit, dokud hrozba ruské invaze nepomine a do té doby se volby konat nebudou. To může teoreticky trvat i několik let, protože Petro Porošenko-Valtzman včera v televizi uvedl, že pokud Ukrajina do 26. prosince nedostane od západních partnerů v EU a v USA bezpečnostní garance před ruskou agresí, požádá ukrajinský prezident parlament o prodloužení stanného práva na dalších 6 měsíců.

 

Předsedkyně Tatiana Slipachuk upozornila, že se jedná o zákaz v 45 prvních a v 7 doplňovacích volbách do nově vytvořené OTG, které je naplánováno na 23. prosince, stejně jako v 9 průběžných do místních voleb, které se budou konat ve dnech 9. a 16. prosince.

 

 Zdroj

Военное положение в Украине: в 10 областях отменили местные ...

https://24tv.ua/.../voennoe_polozhenie_v_ukraine_v_10_oblastja...