Vytisknout

Chudák prezident Donald Trump. (To není ironie, on skutečně v šíleně rozvrácené zemi neví, kam dřív skočit). Samozřejmě by řešením byla devalvace dolaru a uzavření poloviny raketových základen. Ale kdo vede Bílý dům: prezident USA, nebo zelené mozky z NATO? Ta rvačka tam bude ještě obrovská. Ale vraťme se k meritu věci.

 

A buď naše tajné služby a datoví ochránci jsou skutečně čučkaři, nebo dělají kouřovou clonu na žádost USA a lidem věší bulíky na nos. Dnes každý ví, že vypustily další dezinformaci - novičok Huawei!

Vážně chrání český lid?

Píseň excelentní slovenské zpěvačky by měl prezident Trump pustit americkému lidu.

Colosseum (Pýcha a pád)

Marika Gombitová

Všimli jste si před nedávnem výsměchu České televize a tajtrlíků jako Romancov, že Rusko se hroutí a devalvuje? Už je to tady: ropa je dvousečná zbraň a parta kolem ruské guvernérky Nabiullinové je excelentní. Rusko se totiž připravilo před časem na cenu ropy Brent na 40 dolarů (krize by nastala až při 20$ za barel) a propojilo se s druhou nejbohatší zemí na ropu... Venezuelou. Nejdříve se částečně Venezuela odpoutala od dolaru, pak šílenou inflaci peněz ve Venezuele (nepodložených) převedlo částečně na Petro (kryptoměnu, ale pozor, zatímco bitcoin je hra bez ukotvení, Petro je navázáno na černé zlato a toho se bát lidé nemusí, proto ho tam kupují) a začíná druhá fáze ropného boje mezi Ruskem a USA.

Rusko ropu Brent prodává stále nad 40$ (včera za cca 55$/barel), ale USA a Kanada už jsou před kolapsem: lehká americká Crude Oil Ropa je za 46$ a právě proto tyto dva státy zaútočily na Čínu, Rusko, na Nord Stream II a nutí nás, abychom kupovali vše z USA!!

 

cena ropy Brent
cena ropy WTI Crude Oil

A naše prapodivné tajné služby minutu po zprávě USA vydávají strašidelnou zprávu, že Huawei útočí, Putin útočí novičokem, Ukrajina provokuje atd., atd.. Dělají z nás blbečky a dokonce i premiér Babiš žasne, že vydají varování, aniž řeknou proč. Samozřejmě, napsat, že USA a ropa se hroutí není ideologicky prospěšné pro západ. Tak se udělá kouřová clona.

 

Co je však horší pro USA a západní platební systém: Rusko převedlo prodej na barterové obchody, část obchoduje v národních měnách a odvrací se od dolaru, čímž se dostává z klinče machinací s ratingem agentur, které jsou výlučně řízeny vládou USA!

 

Množství vs příjem

V polovině tohoto roku dosáhly USA úrovně těžby v objemu 11 milionů barelů denně. Dosáhnout takové úrovně se jim podařilo pouze díky aktivitě výrobců břidlicové ropy: nyní však těží řádově 6,2 milionů barelů černého zlata denně.  Podle hodnocení The Wall Street Journal celková škoda 50 společností, zabývajících se těžbou břidlicové ropy na území USA, přesáhla dvě miliardy dolarů pouze ve druhém čtvrtletí.

 Před rokem otevřely v USA a Kanadě hodně vrtů a ty jim na podzim došly (to je na břidlicích nejdražší). Vysoké vzedmutí a pád. A samozřejmě Trump to ví. Ale co s tím, když nyní ztratily USA vliv díky šílenému dluhu?

 

S celkovým dluhem je situace tedy ještě zajímavější: aby byl splacen, je třeba vytěžit devět miliard barelů ropy. To je téměř tolik, kolik naftaři vytěžili z nitra země za celou dobu existence odvětví (kolem deseti miliard barelů). V absolutních hodnotách dluhy dosahují 300 miliard dolarů. To je stejné jako celkový zahraniční dluh Řecka, udává agentura.

Kromě vysokých výdajů na pokrytí dluhů se nedaří dosáhnout příjmu kvůli stále stoupajícím výdajům na modernizaci vrtných souprav.

V americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) se domnívají, že zásoby břidlicové ropy ve třech největších místech těžby — Permské pánvi, formacích Eagle Ford a Bakken — mohou být mnohem menší než se očekávalo: pouze 13,8 miliard barelů.

Jinými slovy, až břidlicové společnosti splatí dluhy, budou mít k dispozici k získání příjmu zásoby 4,8 miliardy barelů, což stačí pouze na dva roky. Kromě toho sama o sobě patří břidlicová ropa k lehkým druhům s nízkou hustotou a malým obsahem síry. Je ideální pro benzín, ale ne na dieselové ani letecké palivo. V nejbližších letech však bude v USA nejžádanější právě letecké a lodní palivo a poptávka po benzínu se bude stále snižovat kvůli zvyšování počtu elektromobilů a zvýšení energetického výkonu benzínových motorů. Další objemy lehké ropy prostě není kde zpracovávat.

 (Před několika hodinami po vyhlášení odchodu ze Sýrie a Afganistánu jsme zachytili zprávu, že Trump žádá tisk dolarů v hodnotě dluhu, neboli devalvaci. Zatím nemáme ověřeno z více zdrojů)

 

 A samozřejmě  cesty technologií ukazují další úpadek

VIDEO: Hysterie kvůli Huawei byla odhalena! Za vším stojí špionážní aliance Five Eyes, která je zhrozena z toho, jak USA a západ zaostávají za Čínou v implementaci 5G sítí v rámci 4. průmyslové revoluce! Deloitte varuje, že USA zoufale zaostávají, uniklé memo poradce americké vlády dokonce mluví o tom, že USA prohrávají! V čem? V nasunování 5G sítí a internetu věcí!

A odkaz, když urážky na proruskou dezinformaci nebraly konce a pornotanečník Jakub Janda se mohl přeskočit: nic takového prý není a nebude a černá listina dezinformátora byla vystavena. Jaká je pravda dnes, když tenkrát tvrdili, že s Ruskem je konec a toto byl údajný HOAX a Fake News?

Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

 Tak sakra, kdo měl tenkrát pravdu? Ověřujte si, jak nabádá Česká televize...