Vytisknout

Nemají dost starostí s Brexitem, že zase provokují jinde? Nestačilo, že Tony Blair s Buschem nechal pozabíjet milion civilistů v Iráku a je roven genocidě nacistických lágrů?

 

List Daily Mail popisuje HMS Echo jako válečnou loď vybavenou "nejmodernější špionážní technologií", britské ministerstvo však odmítlo, že by se jednalo o špionážní plavidlo. Na základě mezinárodní dohody prý může v Černém moři pobývat 21 dní. List The Sun očekává, že poté ho v místních vodách nahradí jeho sesterská loď HMS Enterprise.

„Důvod, proč je HMS Echo tady, je v prvé řadě to, že chceme projevit solidaritu vůči Ukrajině a vyjádřit, že Ukrajina není osamocená," řekl britský ministr obrany Williamson. "Také však využíváme našeho práva navštěvovat přístavy jako je Oděsa... Tohle není ruské moře, tohle je mezinárodní moře," dodal.

To právo znamená, že si zoufale přejí být na dostřel Moskvy,  opět tím eskalují napětí a dávají najevo, že jim ukrajinští Banderovci, nacistická genocida a šílený Porošenko jsou rovny. Pak dostanou přes držku a kňučí. Bohužel Evropa a lid Evropy s ní. Vážně nás druhá světová válka neponaučila a opět vystrkují růžky?

Rusové nikdy nenapadli Velkou Británii, či Francii, i ze západního Berlína se po osvobození stáhli. A v roce 1990 i ze států střední Evropy. Dělají ty provokace Britové, nebo zrůdní generálové, co si přejí válčit, i kdyby měl celý svět zhebnout?