Vytisknout

Vážně takto funguje demokracie? Vážně takto má fungovat americká a bruselská demokracie? Proč tuto hovadinu odsouhlasil prezient Zeman ve Venezuele a uznal  někoho, kdo nebyl zvolen? (Extremistické senátory nemá cenu rozebíret)

 

Samozřejmě titulek má zrcadlově ukázat, jak Mike Pompeo, americké ambasády a bohužel naše část vlády a parlamentu  manipuluje s veřejností. A ve vzduchu visí otázka: proč se k té spodině přidal prezident Zeman? Vážně stačí, aby USA ukázaly prstem a se slovy: "zapuzuji tě", odcházeli politici ze svých funkcí?

 

VENEZUELA

Legálně zvolený prezident Maduro (Chavéz) slíbil, že ropa ve Venezuele nebude patřit USA, zatímco Quaidó slíbil, že když se stane prezidentem, tak zestátněné firmy dá opět pod správu amerických firem. Neboli lépe vysvětleno: stejně jako Německo na našich výrobcích získává obrovský profit, USA ve Venezuele těžily ropu (nejkvalitnější na světě), Venezuelanům platily pár bolívarů a sami zpracováním měly miliardové zisky v dolarech. Samozřejmě se to Chávezovi, nyní Madurovi a lidu nelíbilo, a když USA nechtěly platit, zlodějské firmy zestánili.

Od té doby USA blokují Venezuele vývoz ropy, kradou jim peníze, dávají na ně sankce. Přesto lid stojí za Madurem. Jako na Kubě. Tak USA nasadily tvrdší páky, poslaly do Venezuely provokatéry, agenty a ti spolupracují s grázlem jménem Quaidó za slib, že se jim opět šílené zisky a okrádání obyčejných Venezuelanů vrátí.

 

Tolik jenom bleskový expresivní výklad, co se tam stalo. A situace nyní?

Nepochopitelný tah, kdy prezident Zeman uznal loutkového Quaidó se vymyká zdravému rozumu. Proto ten divný či ironický nadpis, jak se to stalo.

Nyní je stav ve Venezuele v patové situaci. Většina lidu a armáda stojí za Madurem, rádoby demokratické síly západní stojí za Quaidó a Lópezem. V čele s USA, které se třesou na zisky z venezuelské ropy a zlata.

Bolívarská revoluce neskončila, armáda a lid stojí za námi

 Quiadó dnes připustil, že v protestech postrádal podporu vojenských přeběhlíků, aby mohl svrhnout prezidenta Nicolase Madura. Prý jsou zbabělí, nebo zkorumpovaní, rozzuřil se. Prý i lid se nechal podplatit a stále stojí za Madurem.

Zvítězíme my, stojí za mnou USA a demokratické síly

 V období zlaté horečky umírali v Americe indiáni a obyčejní lidé, nebo se servali bandité. Dnes Amerika nechá umírat lid celého světa tam, kde je černé zlato, zlato, diamanty a plyn.

Prý v zájmu demokracie.

 Ironii v úvodu vystřídá veřejný, seriozní dotaz: prezidente Zemane, vážně jste v uznání nikým nezvoleného politika dosazeného tajnými službami z USA v čele s Mikem Pompeem přemýšlel o všech konotacích kolem okrádání venezuelského lidu a vyhrožování americkou armádou?