Vytisknout

Na tragikomickém výkonu Therezy Mayové bylo vidět, že když se žena nedostane do vedení přirozenou cestou jako Margaret Thatcherová ale jakýmsi posunem diplomacie, výsledek je tragický.

 

A zoufalství europoslankyně Radky Maxové z ANO to potvrzuje

Prý Britové jsou nešťastní z brexitu a demonstrují, hlásala tato geniální eurohlavička v České televizi. Jaksi se opomněla dovyjádřit, že ti demonstranti se rekrutují převážně z řad migrantů v čele s Poláky a různými menšinami jako v Itálii, zatímco rodilí Britové si brexit naopak většinově zoufale přejí. A nástup The Brexit Párty to jenom potvrzuje!

 

Podaří se Borisovi protlačit odchod?

Těžko říct, ale je jasné, že Johnson má tah na branku, zatímco Mayová poskakovala a doprošovala se. Navíc v podpoře svobody pro Velkou Británii má dnes dalšího energického spoluhráče (ač politického oponenta) Nigela Farage z The Brexit Party, který dokáže také vyburcovat davy. A komedie Mayové nastala, když oznámila, že důležitější než brexit je pro ni ženská rovnoprávnost a další absurdity jako parafrázovaně "být hodný" na migranty.

Jasné je, že teprve nyní se začne tvrdě jednat. Také je jasné, že czexit nemohl a nemůže začít, dokud se nedokončí brexit a teprve, pokud se dokončí, máme vně EU silného spojence, o kterého bychom se mohli opřít.

A prezident Václav Klaus to ví a opět jako avantgarda v čele už v Británii vyjednával a vyjednává, zatímco Babiš se plácá v zákulisních tahanicích. Je založení Trikolóry výstřelem z "Aurory"? Je rozjezd na září pouhá náhoda?

A překvapivě skvělá analýza o brexitu a Thereze Mayové v České televizi

Stojí za vyhledání

A poplach mezi eurofanatiky a nepříčetné výkřiky atmosféru a důležitost nynější volby potvrzují.

 

P.S. Koláž v titulu: Nigel Farage a Václav Klaus je ze sjezdu, kde Václavu Klausovi tleskal vestoje celý sál a miliony lidí ve Velké Británii, zatímco u nás veřejnoprávní masmédia sveřepě mlčela!