Tak svět se už skutečně zbláznil. V průvodu přes Londýn  se potkávají polské tváře, polsky se zdraví a žádají zastavení Brexitu. A na sociálních sítích Britové na Poláky nadávají. Neměli by mít právo za Británii mluvit pouze rodilí Britové? A za koho kope Corbyn?

 

(Technická: Za prodej 7100000000 GBP dostanete : 210 728 000 000.00 CZK neboli ročně platí 211 miliard korun do Bruselu)

Ve vzduchu je soudruzi z České televize jasná otázka: vážně jsou rodilí Britové tak nadšení, že mohou posílat peníze jako my dividendy nenažrané hydře v Bruselu? (Samozřejmě od nás to jde do západních států, ale pointa je stejná - za naše peníze mlaskají jiní!)

 

NIGEL FARAGE

„Nebudeme moci obchodní společnosti po celá léta "novým ‚Brexitem" řešit.

Potřebujeme Clean-Break Brexit a být zcela bez EU.

 

Ale zatímco u České televize jsme na "hámotiny" zvyklí, Kovanda plácá to samé, co extremisté v Británii, kteří jsou zaháčkovaní na Evropských fondech: tak prý raději propustíme zaměstnance a "just" do Británie nic nevyvezeme. Vážně by nějaký podnikatel takto přemýšlel? Prý všichni Britové umřou, protože jim Evropa neprodá léky, vytřeštěně ječela antibrexitářka do České televize. A Kovanda pokyvoval hlavou, že to prý učiní 1% až 13%, co Evropská unie navýší daně. (No, pokud nasadí Brusel vyšší daně, tak přece to zdraží zboží z Británie a nikoliv do Británie!)

Za druhé: je možné, že Evropská unie zvýší daně. Ten důvod je prostý: Brusel šílí, že Británie nezaplatí 7,1 miliardy eur a tak chce vydírat v této výši, co Corbyn a politická spodina využila k osočení, že prý brexitáři lhali, protože se musí odečíst ono vydírání Bruselem.

A to je přesně moment, který nabídl prezident Trump: volný obchod mezi USA Británií to snadno vynahradí.

Jenomže, kdo se zabývá tím, kdo skutečně lže, když do toho nevidí? Vždyť hranice vypadá, že už žádný lék do Británie nikdo nevyveze a raději v Evropě prý všechny zaměstnance pošlou na pracák. Může být vyslovena větší veřejnoprávní idiotština podporovaná Jourovou z Bruselu? (Ta přece bojuje proti hoaxům a dezinformacím. A toto najednou nevadí?)

 

S prominutím: jsou to vše podlé kecy a bohužel ve špíně vede Evropa 100:1 s tím, že migranti včetně Poláků jim dělají dramatickou klaku. Spíše je větší problém, pokud se bude stupňovat poloviční nebrexit. Zmatky v bankách, firmách a lidech mohou dostat i Evropu do kolapsu. Jenom pro pár zaháčkovaných v Bruselu, které už dávno tak skvěle popsal: Naši Furianti - drama Ladislava Stroupežnického - bude ječet a dezinformovat až do sebedestrukce nás všech!

 Doplnění pro zpochybňovače extremisty : je pravdou, že si asi 20% Británie odebírá zpět ale náklady na tyto operace jsou šílené. Prodělečné.