Vytisknout

Pro horské oblasti západně od města bylo vydáno upozornění na zhoršené podmínky pro dopravu. Mohlo by zde napadnout 15 až 35 cm nového sněhu. Silný vítr bude snižovat pocitovou teplotu i pod -30 °C.

 

Možná by neuškodilo, kdyby nám klimatologové a oteplovači začali říkat pravdu.

 

V Evropě stále proudí západní teplý vítr od Golfského proudu, takže propaganda o tom, jak se hroutí teplem planeta padá na úrodnou půdu. Proč zatím není severák a ochlazení, sice nikdo na světě neví, ale všichni vědí, jak bude za padesát let.

Letošní zima je v Evropě celkově mírná, ale situace není zase tak bez výjimek. Arktický vzduch se stále někde kolem severního pólu pohybuje a stačí jen nastavení vhodného proudění větru a nemá problém se během pár desítek hodin dostat do Evropy. To se v těchto dnech stalo, i když vpád zimy zasáhl jen nejseverovýchodnější část kontinentu. Naplno se to projevilo na teplotách minulý týden. 

 
 V severní části Finska, což je oblast označovaná jako Laponsko, se teploty pohybovaly okolo -35 °C. Nejnižší teplota zde byla zaznamenána -38,6 °C ve městečku Utsjoki Kevo Kevojarvi. 
 
Možná by navíc neškodilo mnoha lidem prolistovat "Malované počasí" do Sekory.
Poručíme větru, dešti...

 

Související

Koronavirus, genderismus, klimatismus, komunismus, fanatismus

Hrůza globálního oteplování, nebo umělá panika na okrádání občanů?

Klid, my žili v době hippies, dneska řádí děti kolem Grety. No a co?

Plísně a houby děsivě útočí na milého broučka (kůrovce) v lesích. Dělají si z nás legraci? Vážně klesla cena dřeva o 50%?