Vytisknout

Zatímco farmaceutické firmy USA se snaží skoupit všechny ústavy, kde by se mohl lék vyrábět včetně nás protože to je úžasný kšeft,  ruské nemocnice už dostávají Avifavir sériově vyráběný pro léčbu koronaviru COVID-19 od 11. června.

 

 (My si počkáme na drahý, americký jako vždy, protože Rusko je údajně zaostalé a levné?)

Náš dezinformační mainstream tvrdil, že je to asi ruský podvod ve statistikách - málo mrtvých!

A fakta? Avifavir je označen digitálním kódem Data Matrix. Označování je analogem drogového pasu, který zaručuje pravost léku a umožňuje sledovat celou cestu každého balení: od výroby po lékárnu nebo zdravotnické zařízení. Pravost lze ověřit pomocí mobilní aplikace Honest Sign.

Avifavir je jedním ze dvou registrovaných léčiv COVID-19 na světě. Avifavir se také stal prvním lékem založeným na Favipiraviru na světě schváleným pro léčbu COVID-19. V klinických studiích prokázal vysokou účinnost a narušil reprodukční mechanismy koronaviru.

Dne 29. května 2020 obdržel Avifavir registrační certifikát od Ministerstva zdravotnictví Ruské federace a stal se prvním ruským lékem schváleným pro léčbu pacientů COVID-19. Dne 3. června 2020 ministerstvo zdravotnictví zařadilo Avifavir do sedmého vydání pokynů pro prevenci, diagnostiku a léčbu nové infekce koronaviry COVID-19.

 Byl vyvinut odborníky národního ústavu GC KhimRar s podporou Ruského fondu přímých investic, Ministerstva průmyslu a obchodu Ruska a Fondu Skolkovo.

 Produkce Avifaviru by se mohla v případě potřeby zvýšit na 2 miliony cyklů ročně.

magnifier.png „RDIF a GC„ KhimRar “v úzké spolupráci s ministerstvem zdravotnictví dokázali vyrobit a zaregistrovat lék v krátkém čase, který předčí světové analogy nejen z hlediska účinnosti, ale také bezpečnosti.“

 „Avifavir“ sníží více než na polovinu trvání nemoci u většiny pacientů zvyšuje bezpečnost pro ostatní již v pátý den léčby, což umožňuje úspěšnější boj proti viru a snížení zátěže ruských nemocnic. Afivavir není jen první antivirový lék registrovaný proti koronaviru v Rusku, ale také snad nejslibnější anti-COVID-19 droga na světě. Byl vyvinut a testován během klinických studií v Rusku v rekordním čase, což mu umožnilo stát se prvním registrovaným lékem na bázi favipiraviru na světě. “

magnifier.png

Doposud jsou na světě pouze dvě antivirová léčiva proti COVID-19. Avifavir a remdesivir, který vyvíjí americká společnost Gilead Sciences. Podle předběžných údajů je avifavir účinnější než remdesivir, rychle potlačuje virus v lidském těle. Kromě toho je avifavir k dispozici v tabletách, což umožňuje jeho použití pohodlnější a dostupnější ve srovnání s remdesivirem, který se podává intravenózně. Stojí za zmínku, že Spojené státy nejvíce trpěly pandemií COVID-19, a nyní se země snaží stát se světovým lídrem ve vývoji a praktickém uplatňování pro boj s touto chorobou.

 

magnifier.png Antivirotika mohou být použita s výskytem prvních příznaků nemoci - vysoká horečka a rozvíjející se pneumonie, když je již zřejmé, že imunitní systém nedokáže zvládnout

 Avifavir je lék s přímým účinkem, inhibuje reprodukci viru a umožňuje imunitnímu systému porazit nemoc.

magnifier.png Podle výsledků prvních čtyř dnů léčby mělo 65% pacientů ze 40 lidí, kteří užívali Avifavir, negativní test na koronavirus, což je dvakrát vyšší než ve standardní skupině léčené; do desátého dne dosáhl počet pacientů s negativním testem 90% „Lék má jasný mechanismus účinku: blokuje replikaci viru uvnitř buňky, čímž narušuje jeho vývojový cyklus. Avifavir navíc neovlivňuje jiné podobné procesy, ke kterým dochází v lidských buňkách, a proto pro ně není toxický.

  Antivirotikum dokázalo vysokou účinnost podle výsledků první fáze studie, kterou provedla řada předních lékařských a vědeckých center, zejména Státní lékařská univerzita prvního Sečenova v Moskvě, Státní univerzita v Moskvě. M. V. Lomonosov:

- Na základě výsledků deseti dnů klinických hodnocení Avifavir prokázal bezpečnost, nebyly zjištěny žádné nové, dříve nezaznamenané vedlejší účinky;

- podle výsledků studie je průměrná eliminace viru u pacientů čtyři dny místo devíti se standardní terapií;

- účinnost je nad 80%, což je kritérium léčiva s vysokou antivirovou aktivitou;

- Podle výsledků prvních čtyř dnů léčby mělo 65% pacientů ze 40 lidí, kteří užívali Avifavir, negativní test na koronavirus, což je dvakrát vyšší než ve standardní skupině s léčbou; do desátého dne dosáhl počet pacientů s negativním testem 90%;

- U 68% pacientů užívajících Avifavir se tělesná teplota vrátila k normálu dříve (třetí den) než v kontrolní skupině (šestý den).

Testy této drogy se konají v Moskvě, Petrohradě, Tveru, Nižním Novgorodu, Smolensku, Ryazanu, Kazani, Ufě a také v Dagestanské republice.

Avifavir odhalil terratogenní účinek a odpovídající kontraindikace: neměly by jej užívat těhotné ženy a oba partneři při plánování rodiny. Klinické studie obecně ukázaly, že je dobře tolerován a má výrazně méně vedlejších účinků ve srovnání se standardní terapií, která se v současnosti používá.

Vzhledem k tomu, že jsou uspokojeny ruské potřeby, plánuje se export Avifaviru. Testovací šarže byly rovněž dodány do Běloruska a jsou plánovány dodávky do Brazílie, Mexika a Chile.

 

 Jeden ze zdrojů, když to Česká televize (ze zákona) úmyslně neoznámí

The Pharma Letter
39 to 43 Putney High Street
Putney
London
SW15 1SP