Tak proces britsko-americké vakcíny běží opět dál. Prý vakcínu dostal "majitel roztroušené sklerozy". A tuto špičkovou vakcínu by měli dostat (snad) pouze zdraví lidé?

 

Zdá se, že naše vláda a výrobce "skvělé vakcíny" britsko-americké AstraZeneca nám toho asi neřekly podstatně víc.

Takže skupiny, které jsou nejohroženější, by tuto vakcínu dostávat neměly? Prý je běžné, že při zkouškách vakcín se zjistí, na koho všeho se tato vakcinace nehodí. Že prý je běžné přerušení schvalování, protože sem tam někdo zemře, nebo ho to vážně poškodí. Nebo se neví. Nebo tak nějak...

Nic proti tomu, pokud je to běžné. Ale neměl by to pak výrobce občanům celého světa oficiálně oznámit než vláda podepíše s výrobcem vakcíny smlouvu?

Ta záhada se ukrývá v dodatcích, které jsou v pozadí souboje mezi ruskou a britsko-americkou vakcínou.

 

Agentura Reuters uvedla, že společnost AstraZeneca získala od řady států ochranu před právními následky vedlejších účinků jejich vakcíny proti koronaviru.

Státy se zavázaly, že firmě proplatí odškodnění, které budou muset případně poškozeným poskytnout.

 

Takže výrobce vakciny AstraZeneca je právně nepostihnutelný, pokud tato vakcína bude šmejd a poloviční podvod? Nebo jak tomu má prostý občan - neimunolog neprávník -  jako jsme my porozumět?

Miliardové zisky poplynou do kapses britsko-amerického konsorcia, ale případné ztráty (mrtvé a odškodnění)  zaplatí stát, potažmo občan?

Jakou další hru nebo ruskou ruletu s námi hraje Brusel, potažmo naše vláda?

Není na místě začít pozorně sledovat, proč jeden z předních odborníků v Čechách Prymula poprvé vyslovil názor, že ruská vakcina Sputnik V není špatná?

 

 P.S. Mě jako nezajímá, zda je to americká, či ruská vakcína. Mě zajímá rozdíl a kvalita, případně bezpečnost. A pokud veřejnoprávní média totalitně o ruské vakcíně mlčí a my vše musíme vyhledávat přimo u zdrojů, zatímco o britsko-americké nadšením kvílí, až příliš to smrdí a občan se stává pouzte rukojmím propagandy.

 

Vakcína AZD1222

Látku AZD1222 vyvinula univerzita v Oxfordu ve spolupráci se svou dceřinou společností Vaccitech.

Látka využívá nereplikující se šimpanzí virální vektor založený na oslabené verzi viru běžné chřipky (adenovirus), který způsobuje nákazu u šimpanzů a obsahuje genetický materiál spike proteinu SARS-CoV-2.

Po vakcinaci je vytvořen povrchový spike protein, který způsobuje, že imunitní systém zaútočí na virus SARS-CoV-2, pokud později tělo napadne.

Zdroj: AstraZeneca

 

Sputnik V

Vakcína používá unikátní technologii dvouvektorového lidského adenoviru, kterou na celém světě pro covid-19 nemá nikdo jiný. Vektory jsou šlechtěné viry, neschopné reprodukce, které nesou genetický materiál koronaviru.

Technologie používá dva vektory adenoviru, Ad5 a Ad26, pro první a druhou injekci. Tato technologie pomáhá překonat stávající imunitu vůči adenovirům. Rusko mělo výhodu – pro covid-19 modifikovalo existující dvouvektorové vakcíny platformy vytvořené v roce 2015 pro horečku ebola. Ta prošla všemi fázemi klinického testování a byla použita pro vítězství nad epidemií eboly v Africe v roce 2017.

Důvod, proč se ani Putinova dcera nebála vakcínu testovat.



 A to nejzajímavější: Některé firmy kalkulovaly s cenou třeba i 100 dolarů za dávku (asi 2200 Kč), přitom v tomto případě se pohybuje kolem 4,5 dolaru za dávku (99 Kč).“  Takže i kdyby se k nám ruská vakcina nedostala, dokázala tržně  zlikvidovat vysokou cenu dřívo monopolního západního farmaceutického vydírání a tím pro mnohé nedostupnosti. Prostě západ už hraje vabank. A zoufalé mlčení o ruské vakcíně veřejnoprávní a ZBĚSILÉ útoky Forum 24 či Deník N či dalších vypovídají...