Že zvrácené Evropské hodnoty jsou v kýblu, zoufale kopají do všeho, co se hýbe, bylo vidět na dalším připraveném scénáři vyhlášení Českého zlatého slavíka 2017, který byl pod přísnou kontrolou cenzorních orgánů ministerstva vnitra a zděšení z každého vyslovení bylo vidět na stupidní scénce protagonistů. A křečovité vystoupení Matonohy či Ondřeje Sokola dokreslil vyděšený pohled herečky Jitky Schneiderové, která naučený šok z Tomáše Ortela nedokázala ani trochu přesvědčivě zahrát.

 

Strach, hrůza, že budou příště dělat topiče v kotelnách, uklízečky nebo "odejity" jako Marta Kubišová?

Proboha, kam až jsme se to opět dostali?

 

A nad tím se linula hezká píseň "Zůstaň mým domovem".

A nad tím se v duších linula šaškárna, kdy si zahrál Rom Banga minulý rok na moralistu a poučoval majoritu, jak se má chovat, chodit do práce a vyplácet sociální dávky. O tom a o ničem jiném totiž spor není.

Dokonce to trefně vyjádřila Autor:

Zrovna kapely Ortel a Chinaski, které mohly dietní menu okořenit, neboť jedna má pověst radikálů a z druhé právě odcházejí čtyři muzikanti, si pro ceny nepřišly. O to déle musel Sokol dělat psí kusy - doslova, totiž se smečkou pudlů, aby vyplnil čas.

 

Na druhou stranu snad neexistuje lacinější způsob humoru, než když se přítomní s lehce mravokárným nadhledem strefují do nepřítomných,  v daném případě do kapely Ortel. Alibismus naznačující „respektujeme vůli lidu, ale myslíme si své“ může vyvolat u nezasvěcených naopak sympatie - Co jsou zač ti, do kterých ryjí? A vědoucí fanoušky to pochopitelně mine jako krajinu.

Zdroj: https://kultura.zpravy.idnes.cz/cesky-slavik-2017-kubisova-gott-bila-farna-ortel-chinaski-moderator-ondrej-sokol-spinarova-g7z-/filmvideo.aspx?c=A171125_225322_filmvideo_spm

 

 

 

Totalitní režim, který se bojí i písniček, buzeruje, šmíruje a vyhrožuje, je určen k záhubě. Lidové milice ministerstva vnitra dělají co mohou, ale lid je nenávidí stále víc. Koneckonců ministr vnitra Chovanec za to dostal v čele strany ČSSD odměnu a lid se vyjádřil jasně, co si o nich myslí. A každé další a další vystoupení to jenom dokazuje: zatímco angažovaní zpěváci a herci freneticky tleskají, slušní a poctiví lidé jsou nešťastní. Je nám z toho všem smutno, kam nás ten "excelentní západ" dokopal.

 

A "Zlatý slavík" to opět rozsvítil.

 

Vážně je to taková hrůza, ze které se západní svět třese? Proč jsou moderátoři a herci tak zděšení,  a Banga s ROMEA.cz vytváří takový svět nenávisti? My chceme mít svůj domov. Domov bez bojů a válek, bez vybydlených částí a nenávisti. A jestli takováto píseň je základem strachu, pak je vidět, kam až jsme se od roku 1989 dostali. Ortel není Karel Gott, ale tato skladba chytá za srdce a obyčejný, slušný lid to ví. A přetvářka kolem je hnus. Díky za ni, Tomáši Ortele.


 

 Jestliže už i u písniček se opět vůdci třesou, lid tleská, uvaděči se chvějí a pár uvědomnělých freneticky tleská a volá urá, urá, zatímco bystré oko tajných služeb zabodává do všech orlí zrak,  je nádherně vidět, kam jsme se v roce 2017 posunuli. Svoboda je opět kde? Svoboda je...