Jak se stále více odkrývá pozadí propagandy České televize, Člověka v tísni, Sorosovy nadace Open Society Praha a šílenství prezidenta Kisky na Slovensku stejně jako běsnění našich samozvaných demokratických stran, objevují se další jména, která původně kolem vražd mladých lidí vypadala jako nesmyslná, ale otazníky jsou stále větší a závažnější.

 

Český přesah vraždy Jána Kuciaka: ochranku dostala novinářka Pavla Holcová, napsal například Respekt

 A ve vzduchu najednou visí otazník: byla vražda na Slovensku kvůli informacím, nebo se mohlo jednat o prozrazení záhadných financování, u kterých je i ona Pavla Holcová?

Výroční zpráva NFNZ – Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky za rok 2016
 
Výkonný ředitel fondu
 
Tomáš Klvaňa, ve správní radě Josef Šlerka

Takže v srpnu 2016 byl založen nadační fond a hned lze nalézt:

Během večera byly také vyhlášeny první granty, které po vyhodnocení
obdržených žádostí v prosinci téhož roku získali: magazín Reportér, České centrum pro investigativní žurnalistiku, internetové servery Neovlivní.cz, A2larm a Deník Referendum a regionální internetový server z Vysočiny,  Občasník.eu.

 

 

První benefiční večeře na pražském Žofíně
 
Slavnostní představení NFNZ – Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky proběhlo 15. listopadu na
pražském Žofíně v rámci benefiční večeře pro 140 hostů. V průběhu večera vystoupili zástupci zakladatelů a donátorů Tomáš Richter a Martin Vohánka, ale také podporovatelé fondu TerezieKaslová či Petr Pithart. V krátkých videopozdravech k přítomným promluvili i Zdeněk Svěrák, novinář Štefan Hríb či herečka Magda Vášáryová.
Cílem večera bylo představit impulzy vedoucí k založení fondu, jeho plány do budoucna, ale také získat
od přítomných hostů již první finanční podporu.

 

1.8.2017 se objevila další zpráva:

Analytik Josef Šlerka opouští český startup Socialbakers a bude se věnovat rozvoji nezávislé žurnalistiky. Od 15. srpna se stane šéfem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky, který finančně podporuje řadu projektů jako je Hlídací pes, Deník Referendum či server Neovlivni. "Fond je ryze český, financovaný českými penězi českých podnikatelů a vlastně přiměřeně konzervativní," popsal fond Šlerka.

A tak ten fond, který dostává sponzorské dary, sám dává sponzorské dary jiným. Prý jakési granty. Fond například daroval půl milionu serveru Neovlivni na monitorování nadcházejících parlamentních a prezidentských voleb. Další 1,7 milionu přispěl Hlídacímu psu, který se zabývá i monitorováním čínského a ruského vlivu, na rozjezd regionálního zpravodajství. Je to jakýsi začarovaný kruh, kdo komu vlastně co daruje a jak se protáčí peníze.

 

Tak ten Šlerka přišel ze Socialbakers, o kterém se dozvíme, že to je skvělý startup:  Vždyť kumulovaná ztráta Socialbakers za posledních pět let (do roku 2016) je výrazně nad půl miliardou korun.

Zajímavé hospodaření.

 

A následně ten Šlerka přechází na  další skvělý byznys:

Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

 

A asi je skvělý, a velice, velice významný, protože lze narazit na zprávu:

Ministr vnitra se setkal s ředitelem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky

Ministr vnitra Lubomír Metnar se v pátek 2. března 2018 setkal s ředitelem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky Josefem Šlerkou. Impulsem k setkání byla vražda slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové a existence tzv. české stopy v tomto případu.  Josef Šlerka ministrovi vnitra poděkoval za dosavadní profesionální postup české policie v této kauze.

 Hle, jak je tato partička najednou významná. I pak ministr v demisi se ihned příjde pozepat, jak se tento fond, který je nezávislý na kom, srovnává se situací na Slovensku

 

A v té výroční zprávě 2016 najednou narazíme na jméno, které jsme četli ve všech zprávách: Pavla Holcová.

České centrum pro investigativní žurnalistiku
 
Pračka ruských peněz
 
POSKYTNUTÁ ČÁSTKA
238 000 KČ
 
České centrum pro investigativní žurnalistiku pod vedením Pavly Holcové rozkrývá roli České republiky a Slovenska ve vyvádění peněz pocházejících z ruského organizovaného zločinu. Tým CCIZ takto přispívá k postupnému ozřejmení vlastnických struktur firem, které se na tomto procesu podílejí, a pomáhá mimo jiné zmapovat jejich napojení na politiku.
 

 

A co předcházelo? V roce 2013 se v prostorách Amerického centra v Praze uskutečnil kurz investigativní žurnalistiky a na něm kdo jiný? Samozřemě Pavla Holcová. Odpoledne nabídlo hned dva workshopy. Ten první byl nazván Art of the Interview a byl pod vedením Joaquina Sapiena a Marshalla Allena, kteří působí v americké nezávislé neziskové agentuře ProPublica. 

Zavřít popis

Pavla Holcová - koordinátorka kubánských projektů ve společnosti Člověk v tísni

Tam se týmy seznámily se svými mentory, mezi které patřily i takové postavy jako je Jaroslav Spurný, Ondřej Kundra či Marek Wollner.

Bavila se taky Pavla Holcová. Foto: Jan Červenka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takže pokud hledáme, jak jsou placeni, pokud přemýšlíme, jak mohou brát některé prapodivné propagandistické weby peníze na vyplácení vysokých mezd, najednou vidíme propojení, jak skutečně mediální svět protáčí peníze pod záminkou, že kontroluje protáčení peněz. A "Kauzy Jaromíra Soukupa" zapadají přesně do tohoto ranku. Ten svět je prapodivný, neb se tváří, jako hlídací pes demokracie, ale 99,9% občanů této země o tom nic neví. Vždy je nám tajemně předhazováno, že úžasná kontrolní činnost webu pod ministrem vnitra je bohulibá, hledající manipulování s veřejností. Oni že pracují za malou, hodinovou mzdu a ta bezskrupulózní společnost jim ještě nadává.

 

Vždyť přece Česká televize je křišťálově čistá a nejdůvěryhodnější...

Vždyť přece ČTK  je křišťálově čistá a nejdůvěryhodnější...

Vždyť přece Český rozhlas  je křišťálově čistý a nejdůvěryhodnější...

Vždyť přece hlídací servery a weby hlásající nevinnost a bezúplatnost  jsou křišťálově čistí a nejdůvěryhodnější...

Prostě jděme všichni za vítěznou, úžasnou, důvěryhodnou  Evropskou unií a nikdy jinak...

 

Jenomže do hlav se nám stále více vkrádají pochybnosti: jak je to myšleno s tím, že zloděj křičí chyťte zloděje a kázání o vodě a pití vína? Kdo nám vnucuje, co si máme myslet, místo aby nám předkládali jenom věcné informace?

O co se ve skutečnosti hraje, pane ministře vnitra v akci "Josef Šlerka, Pavla Holcová a Ján Kuciak", když ve vzduchu visí otázka: nepřipomíná to začátky ukrajinského Majdanu v Čechách a na Slovensku?

Také tam byli náhodně upáleni a zabiti lidé!