Když v roce 2013 chtěly elitní jednotky Austrálie v Afghanistánu otisky prstů, jednoduše uřízly ruce a odnesly je na služebnu. Podle australské televize ABC byly ruce mrtvého rebela převezeny na hlavní australskou základnu ve městě Tarín Kút, které je metropolí sousední provincie Uruzgán, za účelem odebrání otisků prstů a identifikace!!

 

V roce 2011 byl vyšetřován britský voják pro podezření, že uřezal prsty mrtvému rebelovi a schoval si je jako válečnou trofej. Američtí vojáci byli zase v roce 2012 obviněni, že pózovali na fotografiích s bezvládnými těly povstaleckých pumových atentátníků. Rovněž v roce 2012 byli členové americké námořní pěchoty shledáni vinnými, že v roce 2011 v provincii Hílmand močili na těla mrtvých rebelů.

Australská armáda začala stahovat 1550 vojáků z Afghánistánu,a oznámila, že o incidentu informovala afghánskou vládu.

Případ zbitého afghánského vojáka:
české úřady jeho smrt začaly vyšetřovat až po 207 dnech

„Dozorující Městské státní zastupitelství v Praze si vyhradilo právo informovat veřejnost, a proto nebudeme probíhající úkony trestního řízení komentovat,“ zní univerzální odpověď plukovníka Milana Diviaka na všechny zaslané dotazy serveru iROZHLAS.cz. Jde o speciální bojovou jednotku se sídlem v Prostějově, celým názvem 601. skupina speciálních sil. Po šťáře na generálním štábu před třemi týdny detektivové obvinili čtyři vysoké důstojníky, v čele s šéfem Ředitelství speciálních sil Pavlem Kolářem. Ten měl dokonce na Vojenské policii strávit noc. Vyjma generála Koláře mají být dle Ekonomického deníku obviněni dva zpravodajci speciálních sil a právník z ředitelství speciálních sil.

„Proti postupu vojenské policie se všichni vojáci, kterých se její zákrok týkal, domáhají ochrany u Ústavního soudu,“ uvedl Radek Ondruš. „Razance zásahu, jakož i samotná příprava, která mu předcházela neodpovídá závažnosti toho, proč následně padla obvinění nehledě již k tomu, že vojenská policie zasahovala měsíce poté, co o podezření prokazatelně věděla. Nechápu, co po tolika měsících vojenská policie čekala že najde?“ podivuje se Ondruš.

 

A před pár dny vyšlo najevo, jak úřadovali "míroví zločinci"

V Afghánistánu jsme zabili desítky civilistů, přiznal šéf australské armády

19. listopadu 2020 
Australské speciální jednotky zabily nezákonně v Afghánistánu 39 lidí. Připustil to šéf australských obranných sil Angus Campbell s tím, že o nezákonném zabíjení existují věrohodné důkazy.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/australie-armada-afghanistan.A201119_072456_zahranicni_bur

 

 Pikamtní na tom všem je, co se stalo následně u nás: 

patnáct let vězení hrozí za údajnou propagaci a schvalování terorismu sedmdesátiletému důchodci z Plzně. V úterý 20. října stanul před Krajským soudem v Plzni. Provinil se tím, že na internetové diskuzi schvaloval smrt tří českých vojáků, kteří zemřeli v srpnu 2018 při sebevražedném atentátu v Afghánistánu.

Obžalovaný Antonín Dobner pod článek informující o smrti vojáků v létě 2018 napsal: „Tři čeští teroristé a váleční zločinci, co se podílejí na zločinné agresi vůči afghánskému lidu, našli svůj spravedlivý trest z rukou tamních mudžahedínů.“ Senior se směrem k mrtvým vojákům rovněž vyjádřil tak, že do bojů jeli pouze kvůli výdělku a zabila je tak vlastní chtivost.

Pane soudče, schvalujete zvěrstva v Afghánistánu?

Dobner u soudu vojáky NATO bojující v Afghánistánu označil za válečné zločince, protože podle něho zabíjejí tamní obyvatele, a nechal se slyšet, že proces s ním vypadá, jako by se vrátily staré dobré časy soudruhů, bolševiků a starých struktur. „Neuvedl jsem tam žádné podněty k vraždění. Tu věc jsem tam pouze okomentoval s tím názorem, že válečný zločin je válečný zločin, ať ho dělá Franta nebo Pavel. Kritizovali jsme Sovětský svaz za válečné zločiny, které páchal v Afghánistánu. Kritizovali jsme nacisty, kteří páchali válečné zločiny za druhé světové války. Teď, že je páchají tito vojáci? Za to já přece nemůžu,“ hájil se u soudu s tím, že v žádném případě nepodporuje terorismus a bez rozdílu odsuzuje všechny válečné zločiny.


Neboli ten, co vraždí civilisty v Afghanistánu je hrdina, ale ten, co vysloví názor, že vojáci by měli bránit mír a nikoliv okupovat a zabíjet civilisty je hnán před soud s možností 15letého žaláře? A ti, co vraždili civilisty dostanou podmínky a možná ani to ne? Vážně nezešílela západní civilizace? A máme tomu my, občané, jenom přihlížet a na ta zvěrstva mlčet?

A co naše politická elita, co žene naše kluky do zrůdných válek jako Černochová a ti se pak vrací v cíněných rakvích? To je vážně boj za mír zabíjet civilisty kdesi a uřezávat ruce, prsty...?

Mimochodem, jak to, že generál České armády a ministr války Metnar nevystoupili ve sdělovacích prostředcích a od těchto zvěrstev se nedistancovali?

 

 Fakta o zvěrstvech na civilistech převzata z:  BBC