Pokud jsou mainstreamové informace pravdivé, tak z toho zvěrstva naskakuje husí kůže. "V uplynulých dnech jsme se již několikrát dostali do situace, kdy jsme se museli rozhodnout, kdo dostane kyslík a kdo ne," řekl Mengel o tom, že lékaři musí pacienty třídit. Opatření, které je známo jako triáž, je používáno ve válečné medicíně a při zvládání rozsáhlých katastrof či neštěstí.

 

A nyní pozor, vysvětlení by bylo logické, kdyby se nedala dohledat další informace a o které náš ministr vnitra Hamáček mlčí!

Tisková mluvčí žitavské nemocnice Jana-Cordelia Petzoldová ve středu v prohlášení uvedla, že v debatě skutečně padlo slovo triáž. Důvodem kritického stavu na klinice však podle ní není plná kapacita lůžek, ale především nedostatek personálu. To by i ten, kdo by s hrůzou viděl "triáž" pochopil. Kdyby...

Kdyby se z rekordní sbírky našimi lidmi zaplacené ventilátory neválely ve skladu!!!

Rychlé dokončení vývoje a rozjezd sériové výroby v třebíčské rodinné firmě MICo Medical umožnila březnová veřejná sbírka, v níž občané během pouhých dvou dnů shromáždili 14 milionů korun. Za peníze ze sbírky plánovalo MICo vyrobit a poslat českému zdravotnictví 182 CoroVentů. Do projektu firma vložila také vlastní peníze, stejně jako řada subdodavatelů a partnerů. „Chtěli jsme pomáhat,“ vysvětluje majitel skupiny MICo Jiří Denner. Další přístroje nad rámec výnosu březnové sbírky se firma MICo chystala dodávat státu v ceně 220 tisíc korun za kus. Standardní plicní ventilátory, které nemocnice používají, stojí zpravidla přes milion korun.

Z přístrojů zaplacených občany nakonec do nemocnic putovaly jen tři desítky. Stovka CoroVentů vyrobených za peníze českých dárců zůstává ležet ladem ve skladech a iniciátoři projektu hledají cestu, jak je předat státu. „Věřím, že najdou uplatnění ve státních hmotných rezervách, kam je chceme darovat,“ říká rektor ČVUT Vojtěch Petráček.

Ta zrůdná pointa je ale navíc ještě v něčem úplně jiném:

Němci nemají personál (když pomineme, že vykrádají naše vzdělané lidi zdravotního personálu, aby ušetřili jako šmejdi na výuce, která je drahá a my to cálujeme) a naše přístroje si nevezmou. A právě CoroVenty jsou snadné na zaškolení a obsluhu! Majitel skupiny MICo Jiří Denner potvrdil a zdůraznil, že výhodou těchto ventilátorů je snadná obsluha, zaškolení tak trvá krátce.

Jenomže těmto útlocitným lidem ve zdravotnictví nejde o zdraví lidí, ale o reklamu a prachy, prachy a prachy. Jak říká šéf lékařské komory Kubek: chcete ošetřit, tak sypejte penízky. A v dáli stále zní heslo odborářů v lékařství: náš exodus, váš exitus. Neplatíte, pochcípáte!

 

Děkujeme, jak nás vydíráte...

 Zdroje


Nemocnice u hranic s Českem neměla dost kyslíku. Musela třídit pacienty s covidem

Výsledek rekordní sbírky: Lidmi zaplacené ventilátory zůstaly ve skladu