Vytisknout

Americká vakcína je prý úžasná, skvělá, nejlepší prostě nej.. Jo a hlavně nejdražší. Proti ní stojí stále dehonestovaná vakcína Sputnik V. Je prý divná, levná, vyrábí se v nějakém prapodivném státě: tj v Rusku.

Nejsme odborníci. A jak vidno, ani ti vládně televizní odborníci, kteří si říkají honosně odborníci, odborníky nejsou. A tak si musíme vypomáhat kde se dá. Data ucelená nejsou, ale nějaká občas prosáknou. Takže.

 

Comirnaty od Pfizeru a BioNTechu.

Všimli jste si, že zatímco proti americké vakcíně mRNA je odpor mnoha lidí proto, že je neuchopitelná stejně jako když australská společnost vyvinula nový druh geneticky modifikované (GM) pšenice, která obsahuje pozměněný protein a enzym? Očkovací látka Pfizer a Moderna se řadí do skupiny mediátorových RNA (mRNA) vakcín. Neobsahují živý ani neaktivovaný virus, ale pouze jeho genetickou informaci. Protože mRNA obsažená ve vakcíně nemůže vstoupit do buněčného jádra a reagovat s DNA očkovaného, nemůže měnit nebo upravovat DNA očkovaného, tvrdí výrobce. Jenomže lidé mají strach, že nelze ověřit, zda se po delší době nezačne přestavovat sama a nebude si žít vlastním životem. Výhoda nových typů vakcín, protože fungují jako jakási kazeta, kde jen vyměníte jednu část té syntetické RNA za jinou v mnohých vyvolává otazníky, jak si s tím poradí sama mRNA po delší době. Na stejné bázi funguje i vakcína od americké společnosti Moderna či chystané sérum od CureVacu. 

 

Proto jsou trapné dezinformace farmaceutických společností, že dezinformátoři lžou a hned ukazují babičky, jak po píchnutí křepčí a i britská královna ukazuje, že píchnutí nebolí. Neboli my chceme znát, co udělají syntetické vakcíny mRNA po dvou, až deseti létech, zatímco důkaz, že po píchnutí je vše vpořádku je stupidní, protože se bojí o sta miliardů dolarů. Ony to prostě nevědí a i proto mají zatím podmínečné povolení na dva roky. Prostě to nikdo na světě nemůže vědět, dokud se ti lidé deset let nebudou sledovat.

 

Toto je důkaz: vakcinovalo se a propaganda lže. A chytří Piráti Čt věří!

Sputnik V

Ruská očkovací látka spadá do stejné kategorie jako AstraZeneca, rovněž staví na vektorové technologii, využívající deaktivovaný adenovirus. Což je přirozený způsob ochrany. Možná si pak položíte otázku, proč se AstraZeneca tak lidu znepřátelila a proč i lékařská obec jí nevěří. Má to tři důvody: za prvé hned zpočátku byl obrovský tlak managerů na právní vyvázání úmrtí, pokud se stane něco do čtyř let a pacient zemře. Druhý důvod je, že Británie začala používat opičí adenoviry. Zda to vadí nikdo nevíme, ale prostě to psychologicky degraduje. A třetí je malá účinnost proti dalším agresívním mutacím. (Předpokládaná, ale logicky i pro nás vysvětlovaná a proto se AstraZeneca spojila se Sputnikem a na výstupy se v březnu čeká.)

 

Ruská vakcína Sputnik V

je z dostupných pramenů daleko nejlepší a asi bych ji neodmítl pro celou rodinu. A přesně zdůvodním. Nejdříve však zdůvodnění probruselské - mediální

Sputnik V je zlo, protože Putin. Promiňte, ale politický důvod, když se jedná o zdraví a životy lidí může vkládat pouze lidské hovado. Ubohé.

Sputnik V neprošel žádnými kvalitními testy. Asi jako vtip, protože ač se tajné americké služby snaží najít jakoukoliv dehonestaci, nebyl poznán žádný případ těžší odezvy na očkování. Přitom už se očkuje cca v 56 zemích světa.

Je drze levná a sráží zisky předraženým americkým. (Tak na toto se nedá snad ani ťukat na hlavu)

Vyrábí se v Rusku. Ta mediální masáž pro primitivy vytváří dojem, že v Rusku jsou na tom hůře než pralesní kmeny v Africe. A jenom skutečně vzdělaní vědí, že ČSSR a SSSR byly za komunistů ve vakcinaci nejlepší na světě a Československo vymítilo všechny zákeřné chodoby díky našim a sovětským vědcům a úmrtnost byla pak skoro nulová. Jenomže dnešní pirátské vzdělání to do jejich zaostalých hlav nedostane. Školství je na huntě a Česká televize se paroduje sama.

Jenomže vektorový systém Sputniku V a AstraZeneca je ověřený desetiletími, nikoliv rychlovýzkumem a na přirozeném základu. I proto je cena tak strašně levná a USA zuří!

A nyní proč je skutečně horší AstraZeneca, ač na stejném základu.

Jak jsme již psali, AstraZeneca používá opičí adenovir, zatímco ruská lidský. Asi je to stejné, ale psychologicky jiné. Ale např. pro mně bezvýznamné. Ta závažnější část je v jiném. Sputnik Vax používá při druhem očkování jiný vektor, takže jiný adenovir. Diky tomu imunitni systém pri druhém ockováni nenapadne vektor a genova informace o viru se dostane do buněk. I proto, ale ne jen tím, má vyšší učinnost než Astra Zeneca, ktera použivá pri prvnim a druhém očkovani stejný vektor. U Sputniku V při prvni davce je použit adenovir Ad26 a při druhé Ad5.

 

„Myslíme si, že vektorové vakcíny jsou pro budoucí očkování lepší než ty založené na jiné bázi,“ řekl Logunov.

Sdělil, že vědci zjistili, že protilátky specifické pro vektory a použité v očkovací látce, které mohou vyvolat reakci zaměřenou proti vektoru a oslabit účinnost vakcíny, "do 56 dní" vymizí.

Neboli Rusové už od začátku počítali s tím, že tyto viry mutují a někdy rychle a rovnou se na to připravili, což AstraZeneca možná z nezkušenosti podcenila. I v tom je vidět, jací jsou Rusové v tomto segmentu daleko vpředu. Bohužel my jsme ty kapacity za komunistů měli taky, než jsme to rozpustili a prodali do USA. Naposledy nedávno. A ani nemáme kde vyrábět.

A poslední: Ruská vakcína Sputnik V vykazuje při opětovném očkování účinnost i proti mutacím koronaviru. S odvoláním na ruské vědce v sobotu oznámila agentura Reuters. Podle jejích zdrojů účinnost vakcíny prokazují dosud provedené testy. Přesto prezident Putin žádá, aby byly výsledky přesně ověřené do poloviny března.