Vytisknout

Děkuji za zájem, kdy posíláte maily s otázkami na můj osobní názor. Hned v úvodu jako vždy: vakcinaci důvěřuji, ale nevěřím vakcínám na chřipky, protože příliš mutují. A roušky v uzavřeném prostoru nosím.

 

 Nebudu chodit kolem horké kaše:

můj duševně analytický důkaz nelze vyvrátit. Tonoucí se stébla chytá a my jsme povinni morálně a křesťansky tuto možnost tonoucímu poskytnout. Pan profesor Beran nabídl stéblo ve formě preparátu Isoprinosine. A podvodníci jako Cikrt a všichni další grázlové nedehonestují pana profesora za neschopnost, ale naopak za aktivitu, jak lidem pomoci.

Neskutečná zrůdnost.

 

A jak je možné, že SÚKL ani po té době nezačal tento preparát testovat? Kdyby se otestoval a byl by Isoprinosine prokazatelně neúčinný, asi nejen já sklapnu. Ale oni to zahráli do autu a raději nechají tisíce lidí vychípat, než aby preparát otestovali a my mohli drahé vakcíny odmítnout?

V čím zájmu povinně nakupujeme americké vakcíny a lepší ruskou blokujeme?

 

Technická: je lež, že "Brusel" nedostal žádost na prověření vakcíny Sputnik V z důvodu málo dat, když už jsou touto vakcínou naočkovány miliony lidí. To zveřejňuje pouze kdejaký šmejd manipulátor pod gescí Čt24. Problém je, že to nemá cenu, protože Rusové jsou na hraně výroby: chce ji celý svět a žádné excesy narozdíl od jiných nejsou. Pouze Maďaři a Srbové jako slušné národy ji mohly odkoupit. My bychom ji asi mohli vyrábět, ale vše nám ukradly USA (údajně odkoupily) a my nemáme kde. Prý geopoliticky raději zemřeme, než si dát nejlepší ruskou tvrdí část naší opozice. Za koho mluví? (Můžete dohledat) Mimochodem, Rakousko, které také není dogmaticky debilní zvažuje výrobu pro střední Evropu. Zda to Rusové dovolí, neumím říct. Nemám kvalitní informace. Ale jednání běží. Uvidíme.

 

 A osobně komu dalšímu důvěřuji mimo profesora Berana?

Ten, co dokonce ustál i štěkající  vyhrožující politiky s německými pacienty v našich nemocnicích. Když měli ukázat databázi, kdo se v Chebu a okolí léčil, zalezli jak čoklové do boudy!

 

Prof. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D., FCCM

 

Prof. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D., FCCM (1960) ukončil studium na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové v roce 1985. Vědeckou hodnost získal v roce 1998, v roce 2001 se habilitoval, v roce 2009 byl jmenován profesorem.

Od roku 1986 pracoval ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, v letech 1995-2013 jako přednosta kliniky. Absolvoval řadu studijních pobytů v zahraničí (SRN, Belgie, USA), v letech 1991-1992 pracoval v USA na pozici „academic assistant professor“, v letech 2003-2004 jako konzultant v Saudské Arábii, mj. i jako člen lékařského týmu královské rodiny. V roce 2010-2011 pracoval na Dalhousie University v Halifaxu v Kanadě v pozici senior konzultanta a profesora.

Od roku 2000 je členem American College of Critical Care Medicine, v letech 2004-2010 zastupoval Českou republiku v Council of European Society of Intensive Care Medicine, v období 2007-2009 byl členem European Board of Intensive Care Medicine, do roku 2018 zastával pozici člena European Board of Anesthesiology. Od 2014 vede Kliniku anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Působil tři funkční období jako předseda výboru České společnosti intenzivní medicíny, v současnosti vykonává funkci předsedy výboru České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP.

Spolupracoval na řadě mezinárodních projektů (např. je spoluautorem evropských doporučení pro léčbu závažného krvácení nebo Determination of Brain Death/Death by Neurologic Criteria: The World Brain Death Project, publikovaný letos v prestižním časopisu JAMA), dále je autorem mnoha vědeckých prací doma i v zahraničí, je autorem a spoluautorem odborných knih a monografií. Od jara 2020 působí na MZ ČR v roli vedoucího Klinické skupiny COVID-19. 

 

Takže závěrem: kdyby to v nemocnicích bylo skutečně tak katastrofické a neválela se tam prapodivná individua za obrovské covidové peníze (jak se často píše, ale nesmíme si to ověřit -  59064 Kč na den lůžko nejvyšší intenzivní péče. U ostatních intenzivních lůžek 39960 Kč za lůžko a den. ), nemocnice by se vrátily do červených čísel a zdravotnímu personálu by zmizely obrovské odměny. A každý normální ředitel nemocnic by dokopal SÚKL, aby Isoprinosine zařadil do testovacího programu. A lotr Petříček (ČSSD) by urgentně předvolal německého velvyslance, aby nám Němci nevykrádali zdravotnický personál!

Nebo byste to vy neudělali?

Logiku si vyvoďte sami! Nebo zločin...?

Petr Pokorný