Vytisknout

(www.ods.cz ) Komentář místopředsedy ODS

Martin Kupka: „Po demonstracích před domovy ministra Plagy a ministra Blatného ohlásilo několik aktivistů demonstraci před domem místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka. Protestní akce lze organizovat na celé řadě veřejných míst, v případě Jana Hamáčka například před budovou vlády, jejímž je místopředsedou, před Lidovým domem coby sídlem ČSSD, jejímž je předsedou, či před ministerstvem vnitra, jehož je ministrem.

Ovšem svolávat protesty a průvody před domem politika není vyjádřením svobodného názoru nespokojených voličů. Je to zatahování jeho blízkých do politického boje, zastrašování jeho rodiny a porušení základního osobního práva na soukromí. Co přijde příště? Veřejný lynč?

Vyzývám proto občany, aby ignorovali všechny výzvy k tomuto typu nátlaku na řádně zvoleného politika. Nesouhlas s jeho postoji se dá vyjádřit mnoha způsoby a koneckonců, tím nejdůležitějším vyjádřením názoru na jeho počínání v politice jsou volby. Zastrašování jeho samotného i jeho rodiny je pro mě daleko, daleko za hranicí všeho, co je možné považovat za přijatelné.“

 

Odpověď za občany:

Pane Kupko, za normálních okolností máte jednoznačně pravdu. Jenomže nastala doba, kdy vy likvidujtete naše životy, naše svobody, naše rodiny a sami se ukrýváte za hradby policejních těl a poslanecké imunity! Hledejte příčiny a nikoliv následky. Hamáček nám ukradl skoro všechny svobody, Plaga nám deptá a ničí naše děti a vnoučata a vaše extremistické rozhodování zasahují přímo do našich bytů a domácího zázemí. Ať odvolají všechny totalitní praktiky v čele s Jourovou, nedělejte dluhy na náš účet a my se vrátíme opět do normálních demokratických praktik. To, co se děje, není nenávist a priori, ale zoufalství lidí, kterým jste zničili životy a sami si užíváte za šílené, plné mzdy, zatímco mnoho z nás jste nahnali do chudoby, depresí  a sebevražd. Dávejte 75% svých obrovských, nezasloužených mezd na charitu, souciťte s námi a uvidíte, že i lid vás opět vezme za své. Takto se skutečně může stát, že lid neuvidí jiné zoufalé řešení, než pozvat na pomoc soudce "Lynch"! To není o covidu, to už bylo dávno předtím!

Nepřeji si to, ale ty nešťastné, okradené a zdeptané, státem zadlužené jste vytvořili vy - vláda a poslanci! Včetně dnešní ODS!