Vytisknout

Pravé důvody samozřejmě nikdo z nás neví, navíc ministryně Benešová má často pohled na vidění světa trochu jiné, než by si občan občas přál, ale zde jenom krátký názor na vedení vysokých státních zástupců v čele s Pavlem Zemanem.

 

Jako občan, jako člověk, znající právo pouze z logiky věci a nikolik paragrafu je vytlačení Pavla Zemana z této funkce skvělou zprávou. Nemusíte se mnou souhlasit, ale k tomu přidám: kdyby si s sebou vzal "do věčných aktivisticko - právních lovišť" i Lenku Bradáčovou s prezidentem státích zástupců Janem Latou, český občan by si svobodně oddechl.

Jejich přístup k právu je naprosto bruselsky lokajský, naprosto jednostranný a naprosto podřízený nějakým hodnotám, které se spravedlností nemají nic společného. Na mnohém rozsudku (nehodnotním kauzy skutečných zločinů, byť to, co občas přes státní zástupce přejde z pohledu selského rozumu je minimálně na zvednuté obočí), ale z pozice svobody slova a všech ústavních svobod. Jejich výklad je už natolik za hranou, že občan má občas pocit, zda by někteří státní zástupci za aktivistický, probruselský postoj a jednostrannost neměli sami sedět na lavici obžalovaných.

Neboli můj osobní názor je, že už dávno díky prapodivnému výkladu a konstruktu ústavních svobod už tam dávno ani jeden neměl být. A proto (byl li to tlak ministryně Marie Benešové, který údajně vyhnal Pavla Zemana) je za to můj upřímný, občanský dík. (Jenom doufejme, že další nebude ještě horší)

 

Namátkou: Vrbětice

Podle nejvyššího žalobce Zemana bylo cílem útoku zboží určené do Bulharska. Potvrdil i identitu agentů. Jenomže sám se zamotal do kauzy, kterou dokonce nedozoruje, a vykládal ze živého spisu něco, co tam není. A to je základem ústavních svobod: není tam totiž žádný důkaz, že to tito dva udělali, není předložen důkaz, že tam dokonce osobně byli! Kauza se teprve vyšetřuje! Přesto NSZ Pavel Zeman posvětil jako důkaz "důvodné podezření" a i jeho zásluhou pánové Babiš a Hamáček udělali pirátskou akci s vypovězením ruských diplomatů, aniž by byl předložen jakýkoliv důkaz, a který možná ani neexistuje. A jenom za toto flagrantní porušení práva a zneužití pravomoci by měli být mnozí minimálně vyšetřováni.

 

Pokud by se našel skutečný důkaz a nikoliv důkaz "fraška ricin Bellingcat Pat a Mat", klidně ať se potom uzavře ruská ambasáda celá. Ale je vidět, že už tato kauza je natolik za hranou, že od ní i západ dává ruce pryč a jenom Babiš plakal na kolenou, aby se na nás západ milostivě podíval.

 

A to stačí vzpomenout frašky o "předsudečné nenávisti" zneužitelné na kdejaký politický výrok, útoky na svobodu slova a lokajnost k Bruselu. Prostě za tyto (dle selského rozumu, nikoliv práva) zločiny je odchod naprosto na místě.

A že to není výkřik do tmy, ale náš názor je dlouhodobý, konzistentní a podezření ze zneužívání pravomoci vůči vůdcům z Bruselu a prapodivném výkladu práva dle definice: de jure nemusí být de facto! Neboli odsouzen může být  člověk na základě prapodivného konstruktu, byť se fakta nenašla, či dokonce ani neexistovala! (Známá je fraška například Ištvan  - pád vlády končící u kabelek a darů pro Nagyovou. Ne že by neměli dostat politického padáka v čele s Nečasem, ale aby státní zástupci shodili vládu?)

 A to je pro mnohé z nás nepřípustné!

 

Možná někdo bude chtít důkaz, že výše výkřik není náhodný, ale podezření je dlouhodobé, s žádostí pro oficiální prošetření z kraje roku 2019. Je zde:

 

odpověď

Z prezidentské kanceláře

Takže jak vidíte, mnoho, velmi mnoho lidí bylo vtaženo do politických kauz, zatímco jiné jsou jak NĚKOLIKA státními zástupci, tak NĚKOLIKA , zdůrazněme pouze NĚKOLIKA soudci a soudkyněmi uváděny v prapodivný konstrukt - de jure nemusí být de facto! A to je nepřípustné!

A to vše za období vedení Pavla Zemana. Třeba to nemohl právně ovlivnit, ale mohl apelovat, jako Jan Lata u prosazení "předsudečné nenávisti" a vyhrožování nám občanům!

 

 Omluva: chtěl jsem napsat jenom pár slov, ale ono to bez vysvětlení nešlo...