Vytisknout

3. června proběhlo slavnostní zahájení Konference o budoucnosti Evropy v Česku. Akce kterou byste prý rozhodně neměli vynechat. Jenom diskutující budou ti "ověření", kteří vědí, co je pro nás správné. Obsazení posuďte sami! Myslíte, že se tam projedná i Czexit?

 

Debata o budoucnosti Evropy se týká všech občanů v EU a poprvé je možnost se do debat nejen přihlásit, ale rovněž je pořádat, a to buď na národní či nadnárodní úrovni. Hrzánský palác v Praze včera hostil významné hosty, kteří odstartovali debatou první akci Konference na území ČR. Účastníci debaty představovali široké spektrum občanské společnosti.

Co je to ŠIROKÉ SPEKTRUM VEŘEJNOSTI?

Kdo za občany České republiky mluví - co jsou zač? 

  1. Nenávistná protičeská Jourová - netřeba komentovat. Slibotechna za obrovské peníze.
  2. Charanzová - skvělá, protože prý dodržuje "lidská práva".
  3. Kolaja - Pirát a protičeský fanatický obhájce nesvobody
  4. Bek - Liberál, dosazený za STAN, Zelené...
  5. Hrdinková - státní tajemnice pro evropské záležitosti. To hovoří za vše.
  6. Bartovic  - ředitel propagandy za integraci a soudružnost na věčné časy EUROPEUM
  7. Houska - z Bakalových Hospodářských novin, dříve zpravodaj z Bruselu
  8. Soukupová - Youth, Speak Up! neboli jak evropsky komunikovat - vzhůru do Erasmu a erotiky
  9. Buchtík -  sociolog a ředitel ústavu STEM, je členem občanské iniciativy KoroNERV-20

Kde jsou zástupci těch, kteří jsou proti EU, kteří odmítají jednostranné napojení na EU a kteří odmítají být vazaly Bruselu,odmítají euro,  kterých je kolem 60% a proto jsme nejskeptičtější stát v EU? 

 

A připomínky dle toho vypadají!

Debatu zahájila komisařka Věra Jourová, která uvedla že je velmi důležité, aby občané Unie diskutovali, jakou EU si přejí. Ale ti správní, angažovaní!

První dotaz veřejnosti se věnoval tématu covidových certifikátů a cestování a obnovení Erasmus programů. První se chopil odpovědí Mikuláš Bek. podle něho jsou lidově zvané covid pasy dobrým řešením, avšak cesta k návratu do předcovidové doby bude dlouhá. Podle Beka není jiné cesty, než snaha zjednodušit cesty společným dokladem, s mnoha variantami. Upozornil dále, že program Erasmus bude v příštím období rozhodně podporován, a to ve větší míře než v současném období. Podle Beka se jedná o největší výhodu EU, protože student má možnost po dobu svých studií vycestovat do partnerských zemí, což je obrovským benefitem.

Otevřené hranice a podpora Erasmu

Jana Soukupová si vzala slovo na téma covidového certifikátu, kdy za mladou generaci vyjádřila nadšení z jeho digitální podoby. Dále se věnovala tématu Erasmu a studentské mobility. Erasmus už nepředstavuje program jen pro studenty vysokých škol, ale je určen i pro žáky, učně, učitele a další.

 

Program Erasmus je plodný. Za třicet let se díky němu narodilo i přes milion dětí

Erotická seznamka Erasmus+ funguje, kdo nesouloží, jakoby nežil. Předseda evropské komise Jean-Claude Juncker  řekl, že díky výměnnému evropskému programu se narodilo už milion dětí. To je podle něj nečekaná romantická stránka tohoto projektu. A Barbara zmiňuje, že na jednom ze svých zahraničních studijních pobytů poznala svou nejlepší životní přítelkyni,“ vysvětluje redaktorka Marcela Hálová.

 

Martin Buchtík okomentoval covidové certifikáty slovy, že se jedná o pasy pro skupinu lidí, která si může dovolit vycestovat do zahraničí, (žebrota si může políbit) a v takovém případě je to velmi praktická věc. Chudí se vyselektují asi.

Ondřej Houska dodal, že na vyžádání může být covidový certifikát i v papírové podobě, což může být praktické pro starší generaci. Volba cestovat s covidovým certifikátem, nebo bez něj, je pak na každém z nás. Na závěr dodala Věra Jourová, že otevřené hranice byly a jsou prioritou EU, a občané v jednotlivých členských státech nebyli omezeni co se týče dodávek zboží, což je velký úspěch.

V řadě témat nechyběly ani dezinformace v souvislosti s EU, hájení zájmů českých občanů na evropské úrovni, anebo přijetí eura a dvojí kvalita potravin.

Prostě za Erasmus+ a volnou erotickou soutěž si mladí lidé dají napíchat drogy, vakcíny, prostě vše, aby volná soulož proběhla levně a legálně. A také se někdo může i učit.

Tak toto je naše budoucí Evropa: hašiš, soulož, volná láska a plození dětí. Není to trochu málo, soudružko Jourová?