Vytisknout

Ministerstvo zahraničních věcí odeslalo odpověď na ruskou nótu, kterou považujeme za nepatřičnou, protože se ohrazuje proti práci nezávislých médií.

ČR plní a bude i nadále plnit veškeré své závazky vyplývající z mezinárodního práva. Není pravda, že by Česko jakkoliv tyto závazky porušilo. V České republice platí svoboda tisku a zákaz cenzury podle Listiny základních práv a svobod. Do těchto svobod ministerstvo zahraničních věcí nezasahuje a zasahovat nebude. Odmítáme, aby se o to pokoušel cizí stát. Upozorňujeme také na Smlouvu o přátelských vztazích mezi Českem a Ruskem, kde se smluvní strany zavázaly, že se nebudou vměšovat do vnitřních záležitostí druhého státu.

Zuzana Štíchová
Tisková mluvčí a Ředitelka Odboru komunikace MZV

 

Je smlouva platná i pro Českou republiku, nebo je to jen cár papíru?

Je smlouva platná i pro ministerstvo vnitra a eurokomisařku Jourovou?

My, nezávislá média v České republice pevně věříme, že extremistický seznam Evropských hodnot převzatý ze Slovenska jakousi partičkou lidí, bude takto posuzovat i eurokomisařka Jourová, Václav Moravec a jakýsi analytik Vrábel, nepřetržitě vyhrožující českým nezávislým médiím. Pevně věříme, že co doporučuje ministr Petříček Rusku, platí především na Českou republiku!

A je nutné upozornit na nový zvyk, že každý web, který netleská Evropské unii by měl být vyhladověn a zrušen není heslem Ruska, ale komisařky Jourové a Vrábela.

Dále, je ve Smlouvě i to, že Řeporyjec Novotný, Kolářové a Votápek nesmí urážet Rusko?

 

Takže vážně nedělá ministr Petříček ostudu a bude měřit všem stejně: jak doma, tak v zahraničí?