Vytisknout

Jistě, mají štěstí, že ČNB z nějakého neznámého důvodu opustila zločin držení koruny vůči euru za 27 korun až do doby, kdy volby doběh tohoto podvodu nepocítí. Ekonomika se obrací po půl roce až jednomu roku.

A to je také tento případ.

Tržby prý velmi rostou měsíc před volbami: samozřejmě, když Marksová vzala miliardy a rozdala je na platech, to samé udělali další z ČSSD. Něco málo byly donuceny přidat firmy (byť tam je to správné, musí si na to vydělat) a tak nadšený jásot je spíš s prominutím demence, neb si myslí, že jsme národ tupců. Prostě ti lidé vzali výplaty a šli do obchodu. To je ten zázrak vedení státu?

 

V dubnu ukončila ČNB intervence a nyní se začnou důsledky projevovat. Zda to byla dohoda ČSSD a Singera nikdo nedoloží. A zda za to Singer něco dostal také nevíme. Každopádně když jsem psal, že do roka bude euro za 25 korun a to nastane doba, že špatné hospodaření této vlády se projeví v plné nahotě, vypadalo to nadneseně. Ještě v létě se zástupci ČSSD smáli, jak jsme hloupí (i zde to troll ČSSD tvrdil) a že žádné posilování nebude. A nyní vám ukáži na jednoduchých grafech, že doba rozpadu EU a naše příprava na vystoupení z EU není plácání do větru, ale je to přesně dáno tím, co nás příští měsíce, či příští rok čeká. A vypadá to děsivě.

Takže nejdříve grafy: zatímco Sobotka se usmíval a Babiš z toho těžil, bylo pouze hrůznými monology pseudoekonomů utvrzováno občanství, že bude navždy líp, ekonomů, kteří "vidí třísku v oku bratra svého, ale břevno ve svém nevidí" - Via Nobilis, neboli nepřetržitě sledovali euro, zatímco ostatní měny nesledovali. A to je ten problém: nastalo posilování všech měn a podnikatelům se brzy nevyplatí práce gastarbeiterské, či nádenické, ale nastane čas, kdy se začnou vytlačovat a podnikatelé přejdou na formu digitální s přidanou hodnotou.

 

Zde je důkaz: v dubnu skončily intervence a... Všechny mají stejnou trajektorii!

 

euro - z 27 na včerejší 25,815

 

 dolar dokonce z 26 na 22

 

A vývoz do Velké Británie? O cca 3 koruny posílení z 32 korun na 29 korun za libru. Že se vývoz do Velké Británie prakticky zastavil, se všeobecně skoro mlčí.

A nyní se podívejme, jak úžasně prý vláda ČSSD hospodařila a prý na základě skvělého výkonu rostou tržby. Skromně už neuvádí, že na základě eur, za které si západ kupuje auta Škoda a ta druhá část je strašně rychlé zadlužování občanů, za které si před volbami nakupují zboží + mimořádné odměny mezi 10 až 50 tisíci. Opět graf

 

Zadlužení na spotřebu - období je rozlišeno barevně

 

 Celkové zadlužení je drsné

 

 A přidejme opět vzletně, že i Německo tuší problémy a Škoda auto už začíná být v presu. Německý Ústavní soud už předal žalobu na intervence ECB a to bude další rána do vazu: na západě poklesne koupěschopnost a pokud se neobrátíme na Rusko a USA nám budou s Bruselem blokovat vývoz na východ, můžeme brzo jíst trávu. Tahle zločinná vláda neušetřila nic v době úrodné a čeká nás drama. Navíc se na internetu i zde rozhořela diskuze, zda výroba aut v Německu má stoupající, či klesající tendenci. Tak tedy: v USA a Číně se nákup zvedl, ale za cenu skoro neziskovou: 1,5%, zatímco v Německu je hrozivý pád - 7%.  Škoda auto má ziskovost 8,5%. A to je ten kámen úrazu. Němci skoro nevydělávají a tak chtějí nejúspěšnější či nejziskovější auto z Čech - Superb. Sobotka diskuzi oddálil až po volbách, aby to nebyla další katastrofa. Má strach, aby se ČSSD vůbec do Parlamentu dostala.

 Fixace kurzu znamenala, že většina podniků se do konce roku "zafixovala" a změna kurzu jim nevadí. Teprve mezi listopadem až březnem začnou být viděny důsledky tvrdnutí koruny, pouze do Velké Británie to začalo dříve. Proto geniální vláda počítala, že se špína vyvalí až po volbách. A tak zatímco hlásná trouba ČSSD  a Chovance Čt jásá, jak se zvedají tržby, protože vláda státním úředníkům vyplatila před volbami mnoho miliard, tak montovny a přidružená výroba Škody auto začne dostávat tvrdé rány. (Zda to bude v listopadu či únoru nikdo z nás neví, ale v tomto období určitě). A ceny nájmů či nových bytů jdou raketově nahoru. Proč? Protože jenom v Praze je půl miliónu cizinců, bydlících v bytech jak na ubytovnách po desítkách kusech. Tisíce bytů, které by se měly uvolnit, aby cena klesla. Prý "sdílejí"...

A já si stále pokládám otázku, zda jsou naši ekonomové tak natvrdlí a toto vše nevidí? Nebo o tom nemohou veřejně psát a mluvit, až proběhnou volby? Nevím, ale pouze ČNB zatím dává signály, že bude hůř. 

 

Optimismus Singera a Sobotky (ČSSD) střídá začínající panika!

Sobotka s Babišem lžou, jak když Rudé právo tisklo. Pouze ČNB naznačuje, že už bude hůř!

ČNB a Rusnok vraždí Českou republiku tempem Adolfa Hitlera a formou Islámského státu!