Vytisknout

Další důkaz, jak pohrdavě o nás Brusel mluví, jak nás uráží,  aniž zpravodaj České televize Bohumil Vostal proti této špíně řekne jediné slovíčko na naši obranu, pokud jsme uváděni jako žebráci a přívěsek evropských států! Dokonce tento zpravodaj Čt přilévá olej do ohně!

 

A nechá o nás tvrdit, že jsme žebrota v supermarketu Brusel, jak se vyjádřil i prezident Macron z Francie. Opak je pravdou. My jsme otroky a oni z nás tyjí!

 

 

Zde jsou důkazy s českými titulky

 (Hovoří o České republice)

 

Neuvěřitelná manipulace s čísly! Kdo je ve skutečnosti příjemce a kdo plátce?

 Zatímco premiér  pozdější prezident Václav Klaus tuto špínu vždy okamžitě zarazil a urážky České republiky nepřipustil, tato plitká, zkorumpovaná  hmota zastupující nás v Bruselu (mimo Petra Macha, který tam skončil) připustí vše. My údajní žebráci ze střední Evropy jsme pouze na okopávání, nikoliv partneři na rovnoprávný dialog.

 

 

  Vážně k nám jde po vstupu do Evropské unie více peněz, než odchází ven?

 Dejme fakta na stůl: celkový objem přislíbených prostředků, které může Česká republika v letech 2014 až 2020 čerpat je kolem 648 miliard korun.

 

Zopakujme si: můžeme čerpat 648 miliard Kč.

To je pravda. Ale opět je to jenom jedna část, ta druhá, šílená se ale zamlčuje!

Ročně my posíláme do Bruselu 40 miliard, tudíž po odečtení na čerpání zbývá 408 miliard. Za šest let!  A pokračujme:

ročně od nás ve formě dividend či dalších zisků odchází 300 miliard (některé finanční zdroje nyní uvádějí se vším všudy i 340 miliard). Pokud to tedy vynásobíme, za toto období od nás odteče cca 6x300 miliard, což dělá úděsných bilión osm set miliard, které odtekly do Evropské unie.

Takže suma sumárum ta česká žebrota odešle mimo území České republiky cca bilión čtyřista miliard korun čistého: čísly 1400 000 000Kč! Ten údajný zisk je ztráta ze spojení s Evropskou unií za šest let!

 

 Neuvěřitelné svinstvo, když nejen Vostal, ale i  komisařka Jourová a poslanci, přisátí na evropský rozpočet, který opět financujeme my, nechávají na nás kydat hnůj. Vážně nás západ živí?

 

 Rovnice vypadá takto:  648 - (6x40) - (6x300) = -1332 (miliard korun)

Ano, čtete dobře: ten zisk je -1332 miliard

Vážně máme být nadšení, že spojením s Evropou od nás odejde 1332 miliard za šest let? To je ta pomoc, kterou nám dávají?

Fascinující, když údajný žebrák živí bohatého a má mu ještě uctivě poděkovat!

Pak žasnou, proč tak Brusel nenávidíme! Lež, špína, urážky a vydírání. Horší než RVHP!

 

 V přesnějších číslech

Jen z malé České republiky získají tyto firmy pouze prostřednictvím dividend ročně částku přes čtvrt biliónu korun. Objem dividend, které byly z České republiky odeslány do zahraničí, činil v roce 2016 celých 289 miliard korun. To bylo o 62,5 miliardy více než v roce 2015. Uvedené číslo představuje 8,6 % hrubého domácího produktu České republiky. Pro srovnání ještě v roce 2000 se odeslalo do zahraničí pouze 20,7 miliardy korun!

Pro představu jen v případě francouzského vlastníka Komerční banky se právě do Francie v roce 2016 poslala částka ve výši 7,6 miliardy korun. Za rok 2015 činila dividenda dokonce 11,78 miliardy korun. Na těchto částkách má majoritní francouzský vlastník Komerční banky podíl více než 60 %. Náš největší podnik Škoda poslal svému německému vlastníkovi jen v roce 2016 celých 15,4 miliardy korun na dividendách a v roce 2015 činila tato částka téměř 13,7 miliardy korun.

 A to se tu nebavíme o dalších nákladech našeho členství v EU, které souvisejí jednak s bruselskou administrativou a jednak s harmonizací kdečeho. To totiž není na první pohled vidět a ani to nelze jen tak lehce spočítat.

 My živíme Evropskou unii a nikoliv ona nás! A pokud naši vyslanci - od redaktorů po politiky se budou hrbit před svátostí EU, tak jim to budou voliči stále silněji připomínat, napsal i

Patrik Nacher

Absolvent vysoké školy Bankovní institut (2006). Od roku 2005 se angažuje pro Národní radu osob se zdravotním postižením. Provozuje web s tématem bank, poplatků a finanční gramotností. Autor knihy Konec finančních negramotů v Čechách (2015).

 

 

 

A zde jsou autentická slova Vostala s belgickým europoslancem Philippe Lambertsem

Češi mají Brusel za novou Moskvu. Co se stalo špatně, ptá se spolupředseda Zelených v EP.

 

Víte, bylo to v České republice, odkud jsme poprvé slyšeli onu mantru, že Brusel je novou Moskvou. Říkal to tehdy Václav Klaus. Mám obavy, když vidím, že většina hlasujících občanů v podstatě sídlí tento názor. Přitom země vydělávala a pořád obrovským způsobem profituje ze členství v Evropské unii. Kladu si proto otázku, co se stalo špatně, když hájíme výhody toho, patřit k většímu celku. Přiznejme si, Česká republika je malou zemí, stejně jako moje vlastní země Belgie. V globalizovaném světě je docela očividné, že sami nic nesvedeme, jsme nic. Je pravdou, že to je trochu zvláštní, protože když se podíváte na Českou republiku, Maďarsko, Polsko, tak jsou čistými příjemci z evropských peněz. Moje Belgie nebo Francie a Německo jsou čistými plátci.

 

Místo, aby mu to Vostal omlátil o palici, nahraje mu na smeč

Máte pocit, že to je nyní vážně otázka – osekat tyto fondy?
Neměli bychom jít do situace, kdy by to vzbuzovalo dojem, že někoho vydíráme. O tom to není. Ale potřebujeme pochopit, co se děje špatně. Protože Česká republika obrovským způsobem profituje z toho, že je členem EU. Proč tato republika obrací svá záda vůči EU? Nerozumím. První věcí, kterou musíme udělat, je vést dialog s českou vládou. Doufejme, že to bude konstruktivní dialog.

 

 

Jak je možné, že zástupce České televize podněcuje v Bruselu výpady proti České republice a nechá nás urážet, místo aby věcně oponoval? Jak je možné, že to ředitel České televize nechává bez povšimnutí a nadřízený Vostala neodvolá? Jak je možné, že Centrum cenzury bývalého ministra Chovance nevysílá do Bruselu protest a Evropské hodnoty nezasílají "demarši" na obranu země české?

Kdo všechno je zkorumpován, aby převracel skutečnost a nás, Čechy očerňoval a ukazoval jako zvrácené občany Evropy?

 

 P.S. Peníze odcházející ven jsou podle pravidel světového obchodu. Ale tvrdit, že jsme žebráci a máme jim děkovat a být poddajní, protože nás dotují, je morální zločin a výše popsané je důkazem!