Vytisknout

 Zanechme nesmyslů, ač Votápek a tým České televize v roce 2015 neboli "experti na Rusko" seřazeni v "globálním informačním centru" hlásali krach Ruska, zhroucení, hladomor a konec Putinovy éry. (Příkladem nejen Votápek, Petra Procházková co fackuje, pseudoodborník na Rusko z Bakalových novin Ondřej Soukup) Je rok 2020 a místo krachu Putin nasadil tempo Mach 3+.

 

Jak se Rusko dostalo z klinče a čím (mimo devalvace rublu) vymanévrovalo bankrot včetně ropné krize?

Výsledek obrázku pro nabiullina

prezident Putin a guvernérka Nabiullinová

 

  1. V roce 2000 po Jelcinovi bylo Rusko rozvrácená zem a v podstatě bankrot. Nebylo na výplaty, lidé v dolech na Sibiři, učitelé či policisté neměli i půl roku výplaty, nebylo na důchody, zatímco západ Rusko plundroval, vyssával a Jelcina plácal po ranenou, jak je opilý a blbý. (Clinton a opilý Jelcin - můžete si dohledat)
  2. V roce 2000 přebírá funci Putin a okamžitě zahajuje tvrdá opatření: začíná stíhat oligarchy, pracuje na stabilizaci ekonomiky a chystá tvrdá opatření proti zahraničním společnostem, které si tam za Jelcina chrochtali a mlaskaly jak prasata u koryta, zatímco Rusové neměli ani na jídlo.
  3. Daňová reforma
  4. Odvrácení runu na Putina a ruskou ekonomiku
  5. Excelentní vyvedení Ruska z amerických sankcí, podrazů a podvodů strategickým tahem Nabiullinové
  6. Po totální stabilizaci následovaly smlouvy s Čínou a akcelerace formou "ten třetí vzadu".

 

Mimo okrádání ze zahraničí nadnárodními společnostmi či vykrádání oligarchy, kteří raději platili fotbalisty v Anglii, kupovali tryskáče a vyváděli peníze ven, než aby je vraceli Rusům (zářný příklad, kdy Roman Abramovič, který má pro jistotu izraelské občanství platil hráče Chelsea za peníze z ruské ropy a miliardář Petr Čech je bohatý díky vykradeným Rusům ) bylo obrovskou tragédií Ruska, že relativně dobrá reforma Jelcinova dostala direkt v okamžiku prvního pádu cen ropy. Špatný systém daní i s tím, že si zahraniční kapitál v Rusku dělal, co chtěl. Tím, jak si  akcionáři z Wall Street zachraňovali kůži v roce 1998 a ministr financí Michail Kasyakov nedokázal čelit nájezdům, se Rusko dostalo do strašidelné podoby bankrotu a zoufaltsví. Samozřejmě v tom sehrála obrovskou úlohu "Greenspanova opce". Jelcin už to nezvládl, předal moc Putinovi a odešel.

 

Cena ropy se stala ještě jednou za (v tomto přípědě umělým) útokem na Rusko v roce 2014 - 2015, ale to tam již měl Putin excelentní guvernérku Nabullionovou, která devalavovala rubl natolik, až se všem protáčely panenky a naši Votápkové se třískali smíchy. Mezi léty 2015 - 2018 je smích přešel, Rusko se poprvé stalo z dovozce lídrem vývozu nejen pšenice, ale dalších komodit, totální snížilo zahraniční zadlužení, nakupovalo robusně zlato a vytvořilo jakousi "asijskou ekonomickou unii" viz AIIB s Čínou. Jenomže s excelentním vedením ruské ekonomiky by útok nezvládli, kdyby předtím Putin neudělal tvrdou a úžasnou ekonomickou reformu.

 

Neplacení daní bylo v Rusko koníčkem a proto učitelé, těžaři a mnoho dalších profesí nedostávalo výplaty. I proto daňový pohyb by byl nesmyslný a ač se zvětšoval počet úředníků (jako u nás) výběr daní byl stále žalostnější. A mladý Putin neváhal: prostudoval si daňové systémy (pozval i Klause) a vybral systém pro Rusko nejvýhodnější: s málem úředníků snadno vybrat daně, nemuset nikoho kontrolovat, protože vše je jednoduché a tak vznikla daňová soustava, která se ukázala jako druhý pilíř ruského zázraku.

 

Ten zázrak byla ROVNÁ DAŇ, žádné EET.

Začala v roce 2001 a měla tyto parametry

V Rusku je zavedena rovná daň z příjmů fyzických osob ve výši 13 %. Daň z příjmů právnických osob je stanovena v jednotné výši 24 %. Největší část, celkem 16 % putuje do státního rozpočtu, 6 % do rozpočtu regionálních institucí a 2 % do rozpočtu místních (obecních) rozpočtů.

Sociální pojištění

V Rusku sociální pojištění odvádí pouze zaměstnavatel, občané neplatí zvlášť sociální a zdravotní pojištění, je zde zavedena pouze jedna sazba, která kryje jak náklady na případné lékařské ošetření či léky, tak sociální situace jako příspěvek na politiku zaměstnanosti či do státního povinného penzijního systému.


Daň z přidané hodnoty

V Rusku existují tři sazby daně z přidané hodnoty. Nulová sazba je uplatňována při vyvážení zboží za hranice. Sazba ve výši 10 % platí u potravin, dětského zboží, knih a tiskovin, léků, výrobků pro lékařské využití. Na ostatní zboží je uvalena sazba ve výši 20 %.

Daň z prodeje

Její výše závisí vždy na samotném městě, maximálně však může činit 5 % (např. v Moskvě je uplatňována nejvyšší sazba 5 %).

Příklady ostatních daní

 A zázrak byl na světě. Od tohoto okamžiku začal být v Rusku klid, lidé dostávali pravidelně výplaty, přestali se bát a Putin se stal ruským Bohem. (Babiš místo toho zavedl nové kontroly, kdy další kontroloři kontrolují kontrolory, zda správě dělají kontroly a cena administrativy je větší, než lidí, co ekonomiku vytvářejí) To v Rusku se systém kontroluje samočinně a Rusko opět vstalo z popela.

 

Samozřejmě je to značně zjednudušeně, ale pro pochopení snad stačí. Včera večer opět komando v čele s Votápkem predikovalo budoucnost Ruska ve strašidelných číslech, ač už Votápek jednou narazil a šíleně se spletl:

Putinův vlastňák

Myšlenku, že by si Rusko odpovídající potraviny samo vypěstovalo, pak můžeme rovnou opustit. Takový zázrak nedokázali ani kouzelníci z Politbyra ÚV KSSS a zcela určitě to nedokáže ani jejich učeň Vladimír Putin. A to i přesto, že v r. 2010 vyhlásil pětiletý program zaměřený na dosažení potravinové soběstačnosti. Program samozřejmě zkrachoval... napsal Votápek. A po třech létech se stalo Rusko největším vývozcem pšenice na světě.

Hvězdná flotila Čt: nenávistný mimoň Votápek a Baar.

Přesto je stále expertem pro Čt. Asi proto, že umí stále tvrdit, jak je Rusko nejhorší z nejhorších, žijí tam samí tupci a s pohrdáním, že dává pouze desetinu peněz na zbrojení oproti USA, je vlastě tímto podvodem šíleným agresorem. Selský rozum to nechápe, ale v České televizi má evidentně velké zastání.

 

 Ona to však musí být i odvaha tvrdit, že země, která má stabilní makroekonomický základ, oproti mnoha zemím se může pochlubit přebytkovým rozpočtem a suverénními fondy, které převyšují ruský dluh, je v ekonomické krizi.

 

Samozřejmě ale i platí tvrzení, že mluvit o Rusku v superlativech je nesmysl. Některé regiony mají vážné problémy, mnohde se žije ve slumech jak v USA, korupce je stále přítomná (byť mnohé, co v Rusku nazýváme korupcí, je na západě legální a ukrývá se pod slůvkem lobbismus), a ekonomika má svá úzká hrdla. To, co je obdivuhodné spočívá v jiném: jaký kus urazilo Rusko od roku 2000, kdy bylo legálně v bankrotu a v defaultu proti vyspělým státům, jak se vypořádalo s útoky, sankcemi a vydíráním, do jaké kvality se dostalo všeobecné lékařství a školství, které je přístupno všem, výstavba je obrovská a přesto je kryta z nezadluženého státního sektoru a razantně se zvyšující úroveň práce - viz rychlost výstavby silnic a železnic a opět bez zadlužení. A právě ta trajektorie vzestupu z nízké základny a dohánění západu má úctu u všech, co nejsou Sorosovými pucfleky a dívají se na vše objektivně. A ROVNÁ DAŇ skvěle nastavená byla jedním z pilířů oné trajektorie, kterou je ruská stabilita v roce 2020 popsána.

(Následovat bude prezident Trump, ekonomika USA a předvídatelnost jeho kroků)

 

A na závěr perlička

Bylo to přesně 1.dubna 2015 a mnozí si mysleli, že je to aprílový žert. A tento den se rozjelo pátrání, kde tento hoax a dezinformaci (údajnou vypustil). Od té doby "Pařát dnes" , překlopen na "Skrytá Pravda" je veden jako "dezinformační, ruský web". Je nezajímala fakta, ale jak si  někdo mohl dovolit napsat "Den, kdy se zhroutil americký sen" o dedolarizaci a světovém ekonomickém převratu. 

Je rok 2020, Rusko s Čínou nasadilo vražedné tempo a prezident Trump se snaží tento nápor odrazit, Evropská unie se hroutí a chátrá, zatímco Velká Británie práskla do bot a prchla. 

 

Zde původní články jako důkaz a co z toho byla dezinformace a hoax, jak to Sorosova parta tenkrát nazvala

Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

Rusko a rubl se hroutí. Má Putin na kahánku? Šokovaní experti nad rozhodnutím Bank Rossii

Proč vede Obama (USA) lokajskou EU do války s Putinem (Ruskem)?

 

Související 

Rusko na dně, rating prudce padá. Přizná kleptokrat Putin porážku?

Je na tom Rusko skutečně tak hrůzně, jak propaganda tvrdí? Budete v šoku: grafy, čísla a důkazy. Máme se totálně svázat se západem?

Kdy se opět stalo Rusko nepřítelem USA? Když Putin zabránil dokončení rozparcelování.