Vytisknout

Humor, nebo idiocie? Prý průzkum zjistil, že lidé nekupují boty, šaty, což je krize. A jak se mohou nakupovat boty a šaty (včetně dalšího) když jsou prodejny zavřené? To vážně není idiocie? Pak už nevím.

 

Svého času letěl vtip o sovětském vědci: když utrhneš bleše 1 až 5  noh, skočí. Když bleše utrhneš všechny nohy, tak... Neslyší.

Ano, takto jsme viděli genialitu sovětského myšlení tenkrát. Dnes je rok 2020 a slyšíme to samé. Bohužel to nejsou kameňáky. Oni to tvrdí vážně. A bohužel tentokrát z opačného politického spektra. I když opačného, dnes to nepoznáme...

 

Hádka, kdo je větší komunista a kdo víc rozdává

Faltýnek povykuje, že Kalousek zničil rozpočet natolik, že vyškrtal vše a díky tomu jsme se nedostali na řecké zadlužení. V době šílené krize. (A také mohl udělat dluh bilion jako Babiš. Proč ne?) A touto cestou prý vláda nepůjde, protože předchozí vlády zanechaly nízké zadlužení a tak Babišova vláda udělá klidně dluh bilion, abychom dluhy s Řeckem a Itálií srovnali, zatímco potrhlá Adamová - Pekarová by klidně dala trestní oznámení na původce "údajné krize" což je koronavirus covid-19. Ne, to není vtip, TOP 09 prý na původce zhoršení ekonomické situace trestní oznámení dá. A protože to je koronavirus, bude zajímavé vidět, jak od něho bude tato dáma vymáhat peníze. Bude zajímavé i vidět, komu by na stole přístálo toto trestní oznámení a jak by byl virus koroavirus zatčen. I když, po záhadném rozsudku a žádostem, aby vláda vyplatila všechny ztráty všem, takže Franta zaplatí Pepovi a Pepa zaplatí Frantovi už se ničemu nedivím.

Uznejte, lze po těcho fantasmagoriích nemluvit o idiocii?

 

Za prvé: zatím žádná krize není. 90% lidí prostě nemělo kde nakoupit, takže odložilo své nákupy, operace a i výlety na pozdější dobu. Nebo vážně Moravcova hvězdná flotila věří, že nyní budeme chodit bosí, neoblečení i mimo nudistické pláže? Údajně kleklo stavebnictví: zkuste sehnat bleskově zedníky a firmy na stavbu domu. Proč firmy pláčí, že nejsou lidi? Zemědělci pláčí, že je neúroda a když se urodí, nejsou lidi na práci, zatímco ČSSD přes Maláčovou přemýšlí o další sekeře do futra, aby údajnou krizi protočila za uměle natištěné peníze. Všichni hází miliardami a biliony,  Helena Horská z Raiffeisenbank pláče, jak vláda ještě málo rozhazuje, zatímco tyto banky vyvádí z naší republiky sta miliard korun do svých západních států a okrádají nás seč mohou. (Ve skutečnosti „zahraniční investoři vydělali v roce 2019 v České republice 488,3 miliardy korun. Z těchto zisků bylo v Česku 39 procent znovu reinvestováno) A Moravec místo aby tuto dámu oslovil s tím, že by Rakousko nemělo dojit Čechy a dividendy z České republiky tento rok vůbec nevyvádět, aby si Rakušani mlaskali a my dělali dluh, tak záhadně mlčí. A když se řekne: vládo nasypej víc a v čele ječí Piráti, je nepochopitelné že nepochopí, kdo to zaplatí. Že to budou ti Piráti a mladší generace, kterou zadlužení nakonec postihne nejvíc, Pirát Baroš už nepochopí.

A Rakušani se smějí

A "expert Niedermaier"... Stojí za poslech.

Německá ekonomika neexistuje, protože je evropská a ta by to měla řešit.

Naopak u nás česká vláda musí zaplatit všechny ztráty podnikatelů a zaplatí to... Asi důchodci, dělníci z vyšších cen, aby banky a podnikatelé mlaskali a správně nás dojili.

A protože naše peníze (dividendy) jdou do Německa a Rakouska, tak bychom se měli od nich učit. A udělat větší dluh.

Stále se ještě divíte, když se napíše o idiocii?

 A dvouhodinový pořad "myšlenkového trustu" je u konce.

 

A pak se dočtete, že experti ekonomové navrhují to, co udělala ECB (evropská centrální banka): za to, že uložíte do banky peníze a ona na tom vydělává, dostanete záporný úrok, neboli jim ještě zaplatíte.

 

 Jaké je řešení?

Jednoduché! Zahoďme politické zhovadilosti, otevřme trh na všechny strany bez různých cel a sankcí a pomůže to České republice víc, než tisíce rádců ve veřejnoprávním prostoru. Navíc žádná banka by neměla vyvést za naše hranice tento rok ani korunu, protože je hnus dojit stát i v době koronavirové a pak žádat spoluúčast na státních zakázkách. Počkat, až se otevře opět systém a pak teprve spočítat ztráty. Vyplácet na bianco šek je špatné. A doplácet ztráty všem do 100% je zločin, protože bychom si ztráty vypláceli navzájem. Dát jakousi minimální mzdu všem, co nedostanou peníze díky pandemii a sebrat je každému, kdo odmítne nabízenou práci. I zpětně. Zastavit dojení státu: politické neziskovky jako Člověk v tísni a vyhodit je ze škol. Už jednou jsme SSM vyrazili dveřmi a Strachotové se tam oknem vrátili. Máme plné lesy spadaného dříví, ale tisíce mladých lidí se válí bezúčelně v kancelářích a evidují sami sebe. Nebo politicky agitují v zájmu Evropské unie. Kancelářské budovy rostou jak houby po dešti a lidi na práci údajně nejsou. A najednou by Schillerová zjistila, že jí miliardy neschází, ale přebývají. Pouze to chce kuráž a správné vedení státu. Nikoliv jako firmu, založenou na dotacích a daňových úlevách. Ale jako skutečnou firmu!

Nic víc.