Vytisknout

Vladimir Putin posílá návrh do Státní dumy na prodloužení funkčního období guvernérky Elviry Nabiullinové na dalších pět let a současně doporučuje rozšíření jejich pravomocí.

 

 "Mám v úmyslu, aby svou kandidaturu do Státní dumy obhájila pro další funkční období jako předseda centrální banky Ruska,"  řekl prezident při posledním setkání s Nabiullinovou.

 

Ruský prezident Putin svým občanům sdělil, že regulátor bude nadále pracovat pod dohledem předsedkyně Nabiullinové " samostatně, sebevědomě a nezávisle!"

 

Kdo je ona nová hvězda ruského nebe, kterou poslouchá i mocný Putin a dokonce jí přidává další pravomoci?

A guvernérem roku se stává... Elvira Sachipzadovna Nabiullinová - Rusko!

 

Centrální banka pod vedením Nabiullinové provedla dramatickou změnu měnové politiky. V roce 2013 omítla hledat kurz na úrovni koše eura vůči dolaru a přešla na plovoucí směnný kurz včetně cílování inflace na 4% v roce 2017. O čtyři roky později je tento cíl je blízko k dosažení (4,6% v únoru ).

 

Nabiullinová provádí  totální likvidaci špatných bank, což ani v USA neměly odvahu udělat

Posměch západu v čele s USA vyzníval trapně, když na krizi z roku 2008, se kterou má Yellenová z amerického FEDu starosti dodnes, dělala malinká Nabiullinová  čistky, na které západ jenom zírá a lidé platí a platí.

Od roku 2013 do února 2017 Centrální banka odejmula licenci 308 bank, což je téměř v poměru jedna ku třem. A než začne oživení bankovního sektoru, centrální banka sleduje podezřelé transakce u dalších 150 bank. Práce měly být dokončeny do tří let, přesto v únoru 2017 Nabiullina uvedla, že je jen v půli cesty - obnova zabránit krizi a zhoršení bankovních aktiv. Na dokončení tohoto procesu bude centrální banka ještě potřebovat další rok nebo dva, řekl místopředseda Vasily Pozdyshev.

 

Aktuální páteční zpráva

Banka Rossia se rozhodla snížit svou klíčovou sazbu na 9,75%

Představenstvo centrální banky Ruska oznámilo, že inflace zpomaluje rychleji, než se předpokládalo, pokračuje pokles inflačních očekávání a oživení ekonomické aktivity. „Za těchto podmínek, při zachování mírně přísnou měnovou politiku inflační cíl ve výši 4% bude dosaženo do konce roku 2017 ,“  očekává centrální banka.

 

 

Pravdou je, že po pádu Jelcina už Ignatiev ruskou reformu částečně připravil

 " Předchůdce, Sergei Ignatiev, který vedl centrální bankou od roku 2002, v předvečer rezignace popsal rozsah šedé ekonomiky, včetně trestních, operací vyhodnocování jejich téměř 50 miliard $ ročně - tolik bylo vyřazeno z Ruska jen pro rok 2012, řekl: "Vedomosti". Elvíra  Nabiullina obdržela od Putina volnou ruku k očistění bankovního sektoru, prozradili "Vedomosti" federální úředníci. V bankovních kruzích se likvidaci špatných bank nazývá "povolení střílet."

 

Reforma dohledu a rehabilitace – Nabiullinovou nikdo nezastaví

V roce 2016 Nabiullina oznámila reformu dohledu. Svoje pozice museli opustit  první místopředseda Alexej Šimanovský a místopředseda Mikhail Sukhov, který pracoval v centrální bance více než 20 let. Místo převzal první náměstek předsedy Dmitrij Tulin a místopředseda - Olga Polyakov. Guvernérka  Nabiullina se rozhodla centralizovat dozor  územních orgánů a vše bylo přeneseno do centrály.

 ElviraNabiullinová se rozhodlla reformovat mechanismus záchrany bank a zlikvidovat drahé a neefektivní.  Navrhla kontrolu nad procesem směrem k centrální bance, odstranění pojištění vkladů agentur (DIA) a investorů na trhu a  tato nařízení byla pro trh jako blesk z čistého nebe. Po dlouhých jednáních s vládou a jednotlivými ministerstvy se guvernérce Nabiullinové podařilo vyhrát.

 

Mnoho "pseudoexpertů" žasne, kde se" ten tah trhu v Rusku bere" a snaží se vedení Ruska stále urážet. Ti, kdo poctivě analyzují strašnou bídu ruského lidu v roce 2000 po Jelcinovi, nyní přes všechny ústrky a sankce musí žasnout, kde se berou ti původně bezejmenní a hloupí "mužíci a děvočky" v křuskách, kteří porážejí nažehlenou a arogantní Wall Street. Zatímco Greenspan a další "údajní guru" byli vynášeni do nebes, přestože nepoznali ani budoucí krizi v USA, Rusko a jeho školství dřelo na 200%.

Dnes musí západní mainstream – Brusel a Washington blokovat všechny servery a weby kteří píší pravdu, protože toto je pro západ anglosaské kultury strašidelné zjištění – Rusko vstalo z popela a mohutní.  

 

 

Psali jsme 

Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

De-dolarizace je spuštěna! 1. dubna 2015 a není to Apríl!

 

Dokončeny zátěžové testy ruských bank na 25 dolarů za barel. A výsledek? Opět USA nepotěší!

 

Šok pro USA: ruská ekonomika přes sankce a podrazy nabírá na obrátkách!

 Ani ropný masakr a ekonomické zločiny USA Rusko nezničí? Třetí kvartál

Kdy se opět stalo Rusko nepřítelem USA? Když Putin zabránil dokončení rozparcelování.