Vytisknout

Kdyby se nejednalo o životy... Dramatická zpráva o hodnocení Sputniku V díky DeníkuN, Seznamu, veřejnoprávní České televize, která tu stupiditu papouškovala také a část ovcí uvěřila: Rusáci jsou tak blbí, že na Slovensko poslali prý vakcínu bez vakcíny, jak prohlásila dokonce další ovce (nebo šmejd) Jílková v "Máte slovo"...

 

Kolikrát se ještě ubohé ovce nechají napálit probruselskou propagandou, než se probudí?

Co řekla Jílková?

 Teď Slováci zjistili, že jim Rusové poslali šarži, kde snad není žádná účinná látka. A to tedy nefabuluju, a říkali to ti, co dělali pokusy na morčatech a myších nebo na krysách a tito hlodavci se chovali, jakoby žádnou látku nedostali. A Pirát Jan Lipavský pořvával, že ironizace je trapná, protože komunisti nevěří ani ŠÚKLu, ústavům, jenom hájí zájmy...

Všimli jste si, že se za ten další šílený hoax a dezinformaci Čt neomlouvá a komando proti dezinformacím od Hamáčka mlčí? Že Pirátovi tato demagogie prochází, Jílková možná dostane dokonce odměnu...

A fakta:

Myši a morčata, na nichž se v laboratořích v Šarišských Michaľanech testovala ruská vakcína Sputnik V, jsou v pořádku a zkoušku bezpečnosti přežily. V úterý o tom informoval Miroslav Ryzner z referátu biologických zkoušek na zvířatech společnosti Imuna Pharm. Zkouškou zjišťovali potenciální nežádoucí příměsi z výroby. „Testovala se dovezená šarže vakcíny Sputnik V,“ řekl Ryzner. Během sedmi dní sledovali v laboratoři reakce celkem 14 hlodavců. „Za toto období se u hlodavců neobjevily žádné projevy toxicity, neztratili na hmotnosti a žádný neuhynul,“ dodal Ryzner. Tečka. Víc Slováci nedokázali zjistit.

Jak ti grázlové mohou takto s veřejností manipulovat?

 

 

Takto se pro čtenáře titulků manipuluje: přitom to netestovali, nemají jak!

 

Jasnou odpověď na otázku, zda je bezpečné začít očkovat, prý nemají Slováci ani po zkoumání vakcíny Státním ústavem pro kontrolu léčiv (ŠÚKL, obdoba českého SÚKL).

 

A pak se fakta dostala ven: vakcína Sputnik V je špatná, protože Slováci nedokáží otestovat vakcínu!!!! Nemají kdo by to udělal a jak by to udělal. Asi by to musela zkoumat Čaputová na latríně...

Ne, to už není ani možné, ta antipropaganda Sputniku a Ruska je tak blbá, až to tříská dveřmi.

Takže je lež, že něco zkoumali na Slovensku. A náš mainstream opět udělal z důvěřivých ovcí debily!

 

KORONAVÍRUS Orbán po stretnutí s Matovičom:  Čo bude so Sputnikom? Reakcia maďarského premiéra!

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán
Zdroj: SITA/AP/Laszlo Balogh

BUDAPEŠŤ - Podpredsedu vlády Slovenskej republiky a ministra financií Igora Matoviča prijal v piatok v Budapešti maďarský premiér Viktor Orbán. Stalo sa tak po rokovaní Matoviča s ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóom o pomoci Maďarska pri testovaní ruskej vakcíny Sputnik V dovezenej na Slovensko.

 

O schôdzke informovali Orbán a Matovič vo videozázname zverejnenom na Facebooku. Maďarský ministerský predseda vyjadril radosť z toho, že "s priateľom Igorom" mohli spolu dlhšie diskutovať. "Obe krajiny poriadne trápi koronavírusová pandémia. Pomôže iba vakcína. Čím viac očkovacej látky budeme mať, tým máme väčšiu šancu na úspech. Nech sme v akýchkoľvek veľkých problémoch, Slováci či Maďari, chceme zostať dobrými susedmi. Maďarsko je pripravené poskytnúť pomoc Slovensku a som si istý, že túto pomoc v prípade potreby Slovensko opätuje. Prajem všetko dobré všetkým občanom Slovenska," povedal Orbán po schôdzke.

 

Vrácení Sputniku V

„Ruský fond přímých investic (RDIF) požádal slovenskou vládu, aby vakcínu zaslala do certifikované laboratoře EU k testování (součást sítě OMCL), a dne 6. dubna roku 2021 zaslal dopis s žádostí o vrácení vakcíny z důvodu vícenásobného porušení smlouvy, aby mohla být použita v jiných zemích,“ uvádělo se v příspěvku na sociální sítí. Je to spojeno s tím, že slovenský regulátor v rozporu se smlouvou provedl testy Sputniku V v laboratoři, která není oficiálně akreditována v EU, vysvětlili výrobci vakcíny. Kromě toho zahájil podle jejich názoru dezinformační kampaň proti vakcíně.

Dnes bylo informováno, že Slovensko odevzdávat Sputnik V nebude a s jeho testováním mu pomůže Maďarsko, kde látku již používají a hlavně mají laboratoře a kvalitní odborníky.

Takže shrnuto: Česká republika kapacity má, ale nesmí. Slovensko má jenom název ŠÚKL, který se spíše názvem podobá sprostému významu, ale není schopen udělat nic. A Maďaři pomohou, protože na Brusel kašlou z vysoka a je jim přednější záchrana občanů, než zrůdná politika Bruselu a kolíkování teritoria pro USA!

 Dopnění: vše se nějak zamotává. Vedecký riaditeľ Virologického ústavu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied (BMC SAV) Juraj Kopáček zdôraznil, že o vykonanie analýz vakcíny Sputnik V ich požiadalo Ministerstvo zdravotníctva SR listom z dňa 5. marca. Tvrdí, že sú inštitúciou, ktorá má certifikáciu a odbornú kvalifikáciu na ich vykonanie. „Bez tejto ‚žiadosti o spoluprácu‘ by sme sa do analýz nepúšťali,“ dodal.  Ale přes žádosti certifikát neukázal a nedá se dohledat.