V dobách ČSSR se všude na vesnicích vykrmovala prasata. Deputáty byly ze statku, chleba starší za korunu a aby bylo maso skutečně chutné, k praseti se chovala i koza. Důvod? Do žrádla pro prase se dávaly spařené kopřivy jako vitamíny a kozí mléko na lepší kvalitu masa. A prasátka si chrochtala a mlaskala a samozřejmě my potom také. Ale o tom už prasátka nevěděla. A právě když bylo delší dobu horko, stěžovaly si venkovské ženy, že jim kozy nedojí a nemohou to prasatům přidávat. Zda to mělo skutečně na kvalitu masa (chuť) tak velký vliv nelze dnes ověřit, ale asi ano. Takže my děti když o prázdninách bylo deštivé počasí, jsme nadšené nebyly, prasátka ano: kopřivy rostly jak divé a kozy dojily, až vědro přetékalo. A na krávy působí horko stejně.

Takže ty "ekonomické kecy" si ekonomové mohou strčit za klobouk. Tentokrát za to může matka příroda, nikoliv nákupy do mrazáku. Nebylo by lepší, aby občas "ti experti" vyrazili do přírody, než aby ze sebe dělali hlupáky?

 

 

Přidat komentář
  • Žádné komentáře nenalezeny