"Jsme momentálně 6. nejbezpečenější země na světě. Pokud ale neuděláme nic proti migraci, která zaplavuje celou Evropu, tak to tak nezůstane. Nebezpečí civilizační změny se dostavuje opatrně a pomalu. Až jednoho dne zjistíte, že vám byl vzat váš svět. V centru Prahy pozoruji mnoho mužů černé pleti. A nemyslím si, že jsou to turisté," varoval v rozhovoru pro XTV Petr Robejšek, mentor strany Realisté.

 

Co jsou české národní zájmy a další otázky na tělo od moderátora

Evropská unie podle Klause rozhodně není rovnovážným konstruktem. „Zde dominuje jeden hegemon a další země jsou do počtu. Evropská unie mele jednu z největších nepravd, káže slovo subsidiarita. To je přece největší podvod, který je na lidech v Evropě učiněn,“ sdělil Klaus. „To, co pan prezident popsal, já nazývám rétorická politika,“ odvětil Robejšek. 

Robejšek se pak vyjádřil k německé kancléřce Angele Merkelové a k francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi. „Oba vedou Evropu do pekel,“ řekl jasně Robejšek. „Macron je zcela závislý na Merkelové a Merkelová nebude schopná platit Francii tak, jak by to bylo potřeba. Zažijeme novou variantu věčného sporu mezi Francií a Německem,“ míní Robejšek. Klaus pak nazval Macrona „Micronem“. „Akronym používaný pro instituci evropské integrace EU by se měl změnit na M+M Union,“ podotkl Klaus.

 

Subsidiarita je největší podvod na Evropě, dále rozvíjí Václav Klaus. A to, co se mělo řešit dole, se výlučně řeší nahoře. To není subsidiarita, ale demokratický centralismus!

 

Poslední dobou nejlepší internetový svobodný pořad a doslovně platí, co je v preambuli

(ale zatím "Xaver" na indexu není)

XTV je nezávislá internetová televize, která má ambici přinášet svým divákům rozhovory s osobnostmi českého veřejného života – jejich postoje, názory, stanoviska, argumenty i aktuální komentáře přímo do jejich počítačů či mobilních zařízení.

 (Je zde celé!)

Můžete přeskočit do 22 minuty, kdy se vyjadřují jasně a bez vytáček (jaký to rozdíl se šaškárnou ve vládě)

 

 

 Co jim mohou dnešní vládní politici závidět?

Zatímco tito dva se vyjadřují léta naprosto stejně, ti ostatní jsou "ti, co mění svou tvář" a mění se k obrazu poptávky jako korouhvičky.