Glosa: škoda, že pani Wagnerová málo studovala, i když byla ústavní soudkyní. Nebo studovala hodně, ale ne vždy chápala a chápe psané stejně tak, jako mnoho jiných. Zda úmyslně, či neúmyslně, se nikdo nikdy nedozví.

 

Očima Saši Mitrofanova: Vláda jedné strany zpět se k tobě navrátí

Alexandr Mitrofanov
 
To bylo klíčové heslo listopadu 1989: Pryč s vládou jedné strany! Ale to nebyla pravda: my volali pryč s ústavní vládou jedné strany!
Že je to skoro stejné? Jistě, ale význam je tak obrovsky rozdílný, jako "země a Země". Zatímco v prvním se jedná o rodnou hroudu, ve druhém případě se jedná o planetu Zemi. A stejné je to i s tou "vládou jedné strany".
 
 
A zde je důkaz:
Ukažme si fakticky, co to znamená a je strašné, že jedna osoba pracovala pro lid na Ústavním soudu, druzí jsou údajně moudří a významní lidé v čele státu, či velkých mediálních institucí a my je musíme zaškolovat.

 

Hlava první

Společenské zřízení

Čl. 4

Vedoucí silou ve společnosti i ve státě je předvoj dělnické třídy, Komunistická strana Československa, dobrovolný bojový svazek nejaktivnějších a nejuvědomělejších občanů z řad dělníků, rolníků a inteligence.

 

 

Zatímco nyní by na určitou dobu zastávala jedna strana s pouhými 78 mandáty vládní křesla a mohla by být kdykoliv svržena, protože při zneužití mají ostatní strany 122 mandátů, ve druhém případě by se zrušily prakticky volby a volilo by se z jedné státostrany. Je smutné, že jak Wagnerová, tak Mitrofanov, či Pehe a další sluníčka si tyto nuance neuvědomují, nebo nechtějí uvědomit. A přitom je to divné: zatímco lid tomuto rozumí a Babišovi s Okamurou a částečně komunisty toto na určité období povolil a chápe to, naše veličiny nikoliv.
 
Tudíž ještě jednou: problém nebyl v tom, že komunisti v podstatě v roce 1948 převzali moc. Ale že ji převzali definitivně a v roce 1960 ji dokonce zakotvili do Ústavy. A my lid, dnes na jedno období propůjčujeme těmto stranám možnost vést náš stát a náš lid, ale u dalších voleb jim předložíme účet: i kdyby bylo ve vládě pouze uskupení ANO. A buď jim po čtyřech létech poděkujeme, nebo je pošleme na smetiště dějin.
 
Nedělejte z nás hlupáky, nebo tam skončíte vy, prolhaní pseudodemokraté!