Loňský rok jsem končil optimisticky a ani v novém roce nevidím důvod na tom trendu cokoliv měnit...

 

Takže pořád věřím, že se „demokratům“, kteří krom vřelých sympatií veřejnoprávních médií, nemají na více nežli na házení klacků pod nohy, nepodaří zhatit volební výsledky, že nás v dohledné době nečekají předčasné volby – období nekonečných politických zmatků, demagogie, že Babiš dostane příležitost předvést, zda ty jeho nesporné podnikatelské schopnosti budou fungovat i na té nejvyšší úrovni.

Nejsem si zcela jistý, ale za zkoušku to rozhodně stojí, jasný volební vítěz by měl dostat příležitost, ať se tedy ukáže!

Asi úplně nejlepší by byla menšinová vláda třebas i s tichou podporou komunistů a SPD. Pořád lepší nežli jakási nouzová vládní koalice, v které si partneři celou dobu půjdou po krku...

Samozřejmě, že jde o ryzí pragmatismus. Nejásám že volby tak suverénně vyhrál bývalý komunista, který si možná zadal i s StB, na jehož charakter není spolehnutí...

Ovšem, tyhle volby byly demokratické. Babiš není zodpovědný za to, že tak zvané pravicové, či levicové partaje nedokážou oslovit širokou veřejnost - že selhaly.

Teď jde jen o to, aby alespoň ta ekonomika fungovala, lidé se měli konečně výrazně lepší, nemuseli jsme se spokojovat jen s tím, že můžeme svobodně cestovat..

Naštěstí, politika momentálně nehraje až takovou roli, politická rozhodnutí téhle vlády nebudou fatální, od populistických politiků ANO se netřeba obávat nějakých politických gest, dráždících českou veřejnost.

Tak snad alespoň skončí ty zběsilé nárůsty zbytečných úředníků, nastane éra více pragmatická, nežli hloupě ideologická.

Předpokládám, že Babiš rozhodně nebude chtít skončit za pouhé čtyři roky!

 

 

Zveřejněno se souhlasem autora

josefhavranek.blog.idnes.cz