Jestli jste si nevšimli, tak zpozorněte: rozhazování peněz volebních vládou premiéra Sobotky začaly tvrdě zneužívat zahraniční řetězce. Například Activia z 22 Kč v listopadu rovnou na 25 Kč. Máte "prachy", tak cálujte, říkají si v Rakousku, v Nizozemsku či Německu.

 

Ale český zákazník se rozčílil a začal se chovat tržně. Přestal prostě tyto nápoje nakupovat. Výsledek? Řetězce rychle stahují všechny Activie a protože by to museli po záruční době vyhodit, zlevnili je až na 20 korun. Jenomže s přidáváním platů od české vlády Bohumila Sobotky předpokládaly nárůst tržeb a najednou dostaly ránu mezi oči, dostaly příkaz ceny zaretušovat. A všimněte si zajímavého zaokrouhlování, aby si zákazník ničeho nevšiml. Nejlépe je to vidět na cenách mléka, které má všude visačky cena 23 Kč, ale účtují 23,90 Kč, neboli 24 korun.

 

Prý to mají nařízeno!

 

 

 

Samozřejmě potraviny jako mléko mají velký obrat, takže korunka ke korunce a prý hloupý zákazník český má prostě smůlu. Nasadí všude devadesát haléřů, zaokrouhlí na některých visačkách dolů a v případě dotazu to není podvod, ale pouze špatné zaokrouhlení. Prý nám jde západ příkladem. Mimochodem, je zajímavé, že Nizozemsko, kde platy jsou velmi vysoké a patří jim Albert - Ahold, k nám od nich dováží okurky, které zde prodává za 18 Kč, zatímco naše znojemské prodává za 45 Kč. Prý si zákazník může vybrat. Skutečně mají 6x výkonnější pracovníky v zemědělství? (poměr nejen cena, ale i platy u nich a naši zemědělci)

 

Nesmysl, ale dumpingové - dotované ceny nikdo neřeší: přece jsme jeden stát - Evropská socialistická republika! A Znojmo si je prý může strčit někam...